Kırmızı Kuşak...

Hıc mantıklı gelmıyordu banada,dogru da bulmuyordum ve takmadım...
Cok sukur ailemdede esimin ailesındede boyle basıt bır adet yoktu..

evet bakire oldunun simgesidir
madem bu eski adet takarım tabi her genç kız gibi
bakire olmayanlar takmasın bence ozaman bi anlamı kalmaz o kuşağın
babanın,kardeşin,dayının,abinin bağlayıp seni evden çıkarması çok duygusal ve manevi değeri çok güzel bişey

bende cok gerekli bulmasamda.. abilerimin 3 unede taktirdim :) arabanin icinde ise cikardim..salona giriste kurdelesiz girdim.. boylece hem esimin tarafinin gonlunu almis oldum..hemde bize poz verebilecek bisey oldu :) olsada olur olmasada olur bence..

sizlere katılıyorum, hediye paketi gibikaydirigubbakcemile3
ben de evden çıkıp arabaya biner binmez çıkarcam..düğünde asla öyle bi görüntü istemiyorum, bi kere estettik durmuyo yahu, güzelim gelinliğin ne modeli ne şekli şemalı kalır

ben takmadım,adet olsa bile pek hoşuma gitmiyor..onun bekareti temsil ettiğine de inanmıyorum..üstelik bir kızın bekaratini elaleme ispat etme gereği olmadığını düşünüyorum..bakire olmayıp da nikahında beline kırmızı kuşak takanlar biliyorum..Yani tamamen lüzumsuz,göz boyama..
Ha kırmızı kuşak ha saklanan gerdek gecesi çarşafı..Aynı kapıya çıkıyor benim bakış açımla...

Son düzenleme:
ben ailem incilmesin diye takmıştım ama tabiiki bütün düğün boyunca değil,düğün bitipte düğün salonundan ayrılırken takılmıştı bana,zaten sonrada eşimle arabaya atlayıp gitmiştim.en ilginç olanı kuşağı abim takınca kaynanam sormuştu neden takıyorsunuz bu kuşağı diye,ya cahil,ya masus gıcıklığına bu lafı söyledi bana,hala bu saçma soruyu ne diye sordu bana anlamadım.düğünün olduğu günde gelin olarak evden beni çıkarıp kuaföre götüreceklerkende,oğlumun şimdi işi var,otobüse atla git demişti,ayyy kadın şaka gibi

oldum olası kırmızı kurdelayı sevmişimdir...
evlenirken taktım evet Allah bana o mutlu anı yaşattı çok şükür..
abim taktı ve ben grur duyarak taktırmıştım kırmızı kurdelayı belime..
hiç hediye paketi gibi durduğumuda düşünmemiştim..
gayet hoş ve güzeldi..
küçüklüğümden beri o kadar çok gelinde gördüm kü..
bir gelini gelin yapan o kırmızı kurdeladır diye düşünüyordum..
hepsi bir bütün olarak..
beyaz gelinlik kırmızı kurdela...
şu anki aklım ile gene çok severek takardım..
ama bnm sağım solum belli olmaz bir düşüncem bana onu taktırmamaya yeterdi..
eğer rahatsız olsaydım takmazdım asla...
bakireliğin simgesi olarakta takmamıştım aklıma dahi gelmemişti açıkçası..sadece adetten gelin evden çıkarken yapılan bir eylem gibi gördüm..bence gerçekten bakire bir kız hak ederek o kurdelayı takıyorsa gelini bütünleyen bir simge...(istemezsem banada kralı taktıramazdı bunuda belirteyim...bakireliğimi sadece kocam bilsin yeter dış kapının mandalları bilmeselerde olur)

iyi sabretmişsin yamukprensescim
ben olsam derdim ki
evet otobüse atlayıp gidecem ama oğlunla otobüse atlayıp balayına gidecem...
gideceğim tek yer balayı mekanımız kuaför değil kaynana

isteyerek tabiki... bunun duygusal töreni .. hem ağlarım hem giderimdir...

erkek kardesım kurdalemı bagladı.. annemın salonunda ilk ağlayan erkek kardesım ağladı ( şimdi bile çok duygulandım anlatırken (( kıyamam (( kardesım o sırada bana ögüt tarzı sozler soylerken bogazına dugunlenmişti ve gozunden 4-5damla yaş suzulmustu işte o anda herkes ağlamaya basladı..herkes bana makyajın akacak ağlama dediler ,poselen makyaj nası aksın yahuuu benımde saf anıma denk getırıp ağlatmadılar beni..
dugunde fotolarda hoş durmayacak diye çıkarttırttı gorumcem..bende cıkardım o anda zaten robot gibi oluyosun her denılenı yapıyosun zombi gibi

beyaz gelinlik anlamıda saflık temizliktir o zman onuda giymeyelim kuşakta aynı hesap senin bakireliğini düşünen her türlü düşünür zaten kuşak takılsa aa bak bakireymiş mi dicekler

ayrıca neden bu kuşak olayına bu kadar kafa takıldıgınıda anlamış değilim ne saçma sapan onur kırıcı adetler var kuşağa kadar

bana göre, hiç bir kuvvet bana onu taktıramaz.. ailem de ya da eşim olcak kişinin annesi de istemesin zaten. sırf onu ben bakireyim demek için takıcaksam hiç takmam olur biter sırf o kuşaktan dolayı bakire olup olmama bakıcaklarsa ne diyeyim...

Ben kararsızım o kuşak konusunda :26:
çok önemli değil görüntü olarak hoşuma gitmiyor ama babamında kuşağı bağlamasını isterim açıkçası..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…