Kırmızı Kuşak...

scheker

herseyin hayirlisi...
Kayıtlı Üye
24 Kasım 2009
3.151
146
373
İstanbul
Merhabalar

benim merak ettigim birsey var acaba evlenirken kirmizi kusak baglayan varmi (vardir mutlaka):lepi: bunu isteyerekmi taktiniz ve sizce takilmalimi yani gelin bakireyse bunu her kese haykirmalimi???
bence cok gereksiz birsey kimseyi ilgilendirmez ben takmamzdim sizler taktinizmi yada takarmiydiniz yada birileri istedi diye takmak durumundami kaldiniz????

ıki ay sonra evleneceğim..
O kırmızı kuşağıda geçen gün kına malzemeleri alırken satın aldık.
Anneme de söyledim hediye paketi gibi çok çirkin birşey asla 10 dk fazla takmam dedim.
Evden çıkarken takcağım sadece 5 -10 dakika,ne salonda ne fotoğraflarda asla takmam.
Bence çirkin birşey ama adet,sistem böyle..
Takmasam densizin biri çıkar,laf eder,ben takmam ama ailem incinir..

haklisin öyle göstermelik yakin aile arasinda on dakika olabilir ama herkeze hayirmanin alemi yok kimi ne ilgilendirir yani

saçma ama adet işte, hiçte estetik durmuyor halbuki beyaz gelinliğin üzerine kırmızı alakasız bi kurdele

valla anlamı umurumda değildi. maksat gelenek yerine gelsin büyüklerin gönlü olsun taktım işte arabaya bindiğimde çıkardım zaten.

babamın gönlü olsun diye evden çıkarken takarım o kadar. manasını da sevmiyorum görüntüsünü de.

ne o öyle " al damat paket yaptık kızı, evde açarsın artık" der gibi...tövbe tövbeee

bende yaklaşık 1,5 ay önce evlendim...takıldı banada ama ben için çok ince olanını
tercih ettim çok şık ve zarifdi...o kada abartılı olanlar varki çok kalın işlemeli felan...ben tercih etmedim

saçma bir şey ama genede o takıılma anını hiç unutmıycam babacığım takdı kurdeleyi...o an gerçekden çok duygusaldı...

Ben de başlarda istememiştim takmayı ama o gün gelip çatınca taktım.Benimki pileli taşlı çok hoş bir kuşaktı.Düğünün ilerleyen zamanlarında çıkardım.Stüdyo Fotoğraflarında da kullanmadım tabiki..
Geleneksel bir şey olduğu için az da olsa takılmasında bir sakınca yok bence.
Takmak istemiyorsanız da milletin aklındaki soru işaretlerine karşı ailenizi düşüreceğiniz duruma hazırlıklı olmanız lazım...

Bizde evden çıkarken değil düğün salonunda bağlanır..
Düğün bitmeden takı töreni başlarken babacım bağladı..
Yine evlensem yine isterim ben kırmızı kuşak..
Babamdan alacağım dualar yeter bana..:1hug:

bencede belki hoş durmuyo gelinliğin üstünde ama okadarda itici durmuyo ben hiç takmayan görmedimm rahatsız etmedi beni..

ben takmam suana kadar aileden kimse takmadı zaten ben o kırmızı kusagın oldugunu bile yeni ogrendim okadar bi haberim yani gereksiz bak ben bakireyim der gibi sacma bence

ben de takmadım sevmiyorum

bir yerde okumuştum şamanizm kökenli bir adetmiş ama şamanizmde manası bekaret değilmiş kırmızı kuşağın uğur getireceğine inanıldığı için bağlanırmış şimdiki gibi bekaret simgesi değilmiş

ne ben ne de kardeşim takmadık. bilmiyorum ama bana saçma geliyor, adet diye hoşuma gitmeyen birşeyi yapmadım açıkçası.

valla bizim çevremizde öyle soru işaretleriyle bakan insanlar olmadığı için bizde gelin olan kızlar takmazlar. ve takmadılarda. evlenecekleri kişide bizlerle aynı mantalitede olduğu içinde böyle bir konu hiç bir zaman olmadı..

Son düzenleyen: Moderatör:

altı-üstü 1 metrelik kurdele için ne eşimin ailesinin aklında soru işareti olur ne de ailem zor duruma düşer. kurdele doktor raporuyla alınmıyor ki..

bende bir yerde okumuştum
3 harfliler en çok gelinlere ve loğusalara musallat olurlarmış kırmızı rengide sevmezlermiş
o yüzden gelinlere ve loğusalara takılıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…