Gelinlik Modelleri Kırmızı Gelinlikler

nazlihilal

AnneOldumBen
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2011
1.883
7
158
Eski saray Türkleri beyaz değil de kırmızı gelinlik tercih ediyorlarmış ne garip değil mi ? :)
Ben izlemiyorum nette gördüm ama Muhteşem Yüzyıl da da Hatice Sultan giymiş.
Uzakdoğu’da kırmızının iyi kader getirdiğine inanıldığı için, gelinlikte kırmızı renk rercih ediliyormuş.
Hindistan’da gelinler zaten kırmızı tercih ediyorlarmış. Hindistanlı gelinler, kırmızı rengin uğurlu olduğuna ve mutluluk getireceğine inanıyorlarmış...
İlk kez duydum bunları. Siz ne düşünüyorsunuz kızlar?

Eklentiler

• $1.jpg
    36,6 KB · Görüntüleme: 460
  • $Kirmizi_Gelinlik-2.jpg
    189,1 KB · Görüntüleme: 431
  • $Kirmizi_Gelinlik-1.jpg
    197,8 KB · Görüntüleme: 559
  • $Kirmizi_Gelinlik-14.jpg
    44,9 KB · Görüntüleme: 551
  • $Kirmizi_Gelinlik-19.jpg
    44,7 KB · Görüntüleme: 501
  • $Kirmizi_Gelinlik-33.jpg
    82 KB · Görüntüleme: 349
  • $Kirmizi_Gelinlik-34.jpg
    71,1 KB · Görüntüleme: 874
  • $Kirmizi_Gelinlik-35.jpg
    62,7 KB · Görüntüleme: 377
  • $Kirmizi_Gelinlik-24.jpg
    71,7 KB · Görüntüleme: 598
  • $Kirmizi_Gelinlik-28.jpg
    39,6 KB · Görüntüleme: 579
Son düzenleme:

gelinlikten çok kına kıyafetine benziyo şu bol sarı kırmızılı hintlinin giydiği kınada güzl olur ya tarzım:s

bazıları kına kıyafeti gibi hoş modeller ama ben giymezdim çok ilginçmiş inaçları yinede saygı duymak gerek

çünkü biz son 50-100 senede asıl gelinliğimiz olan kırmızı kıyafetlerin yerine beyaz gelinlikleri tercih etmiş, onları da kına gecelerine itmişiz de ondan...

gelinliklerde artık renklendirmeler oluyor, çiçekte, ayakkabıda, beldeki kuşakta. bundan birkaç on sene sonra belki de tüm gelinler renkli ayakkabılar, çiçekler kullanacaklar. avrupa, amerikada oturan üyelerimizin anlattıklarına göre oralarda beyaza rağbet iyice azalmış bile.

bence değişikliklere açık olmak lazım. gelinliğin şekli Allah'ın emri değil ya. "gelinlik budur, gelinlik şudur" gibi iddialarda bulunmak biraz saçma. zaman içinde gelinliğin ne olduğu sürekli değişecek.

Son düzenleme:

Öyle tabi ama biz alışılmış ve adet bildiğimiz beyaz rengin dışına çıkmayınca, bunlar hepimize garip geliyor.

bence degisik.. ama zevk meselesi.. ben tercih etmezdim..
kinada olabilir tabiiki.. ama dügünde beyazdan vazgecmem =)
paylasim icin tskleer..

Benim o hint gelinlikleri (Sari) cok hosuma gidiyor..
ama dügünde beyazdan bende vazgecemedigim icin, kinada kesinlikle kirmizi bi Sari giymek istiyorum bindalli yerine :)

Beyaz gelinliğin saflığı temizliği masumiyeti ifade ettiğini düşünüyorum.kırmızıyıda kına gecemde giymiştim çok hoş oluyo gelini gelin gibi gösteriyo bence.rabbim tüm isteyen kızlara nasip etsin gelinlik giyip yuva kurmayı.rabbim biz evlilerede yuvalarımızda mutluluk ve huzur versin amin

Evet beyaz vazgeçilmez tabiki. Ama inanışlara göre de burda görüldüğü gibi değişebiliyor.
Amin canım amin. Allah mutlu etsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…