- 2 Nisan 2011
- 1.883
- 7
- 158
- Konu Sahibi nazlihilal
-
Eski saray Türkleri beyaz değil de kırmızı gelinlik tercih ediyorlarmış ne garip değil mi ? :)
Ben izlemiyorum nette gördüm ama Muhteşem Yüzyıl da da Hatice Sultan giymiş.
Uzakdoğuda kırmızının iyi kader getirdiğine inanıldığı için, gelinlikte kırmızı renk rercih ediliyormuş.
Hindistanda gelinler zaten kırmızı tercih ediyorlarmış. Hindistanlı gelinler, kırmızı rengin uğurlu olduğuna ve mutluluk getireceğine inanıyorlarmış...
İlk kez duydum bunları. Siz ne düşünüyorsunuz kızlar?
gelinlikten çok kına kıyafetine benziyo şu bol sarı kırmızılı hintlinin giydiği kınada güzl olur ya tarzım:s
çünkü biz son 50-100 senede asıl gelinliğimiz olan kırmızı kıyafetlerin yerine beyaz gelinlikleri tercih etmiş, onları da kına gecelerine itmişiz de ondan...
gelinliklerde artık renklendirmeler oluyor, çiçekte, ayakkabıda, beldeki kuşakta. bundan birkaç on sene sonra belki de tüm gelinler renkli ayakkabılar, çiçekler kullanacaklar. avrupa, amerikada oturan üyelerimizin anlattıklarına göre oralarda beyaza rağbet iyice azalmış bile.
bence değişikliklere açık olmak lazım. gelinliğin şekli Allah'ın emri değil ya. "gelinlik budur, gelinlik şudur" gibi iddialarda bulunmak biraz saçma. zaman içinde gelinliğin ne olduğu sürekli değişecek.
İlginç ve değişikler.Paylaşım için teşekkürler.
bence degisik.. ama zevk meselesi.. ben tercih etmezdim..
kinada olabilir tabiiki.. ama dügünde beyazdan vazgecmem =)
paylasim icin tskleer..
Hindistanda beyayaz rengi cenazelerde giyerler!!!
kirmizi nekadar güzel olsada bence en güzeli beyazgelinlik
Beyaz gelinliğin saflığı temizliği masumiyeti ifade ettiğini düşünüyorum.kırmızıyıda kına gecemde giymiştim çok hoş oluyo gelini gelin gibi gösteriyo bence.rabbim tüm isteyen kızlara nasip etsin gelinlik giyip yuva kurmayı.rabbim biz evlilerede yuvalarımızda mutluluk ve huzur versin amin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?