Çatlaklar Kırmızı Çatlak Oluşumu :( (Şoktayım, Lütfen Konum Taşınmasın)

Çatlaklar; nedenleri ve çözümleri

Roselling

Üye
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2016
273
501
Hayirli sabahlar arkadaslar. Saat sabahin 4'u malum
Benimki birçok derde göre dert değil biliyorum ama görünce sok oldum şimdi. Abartiyorsam sinir bozucu oluyorsam isgal ediyorsam burayi bu dertle, lütfen affedin ama yardıma ihtiyacım var.

Benim çatlaklarım vardı onemsemiyordum cok fazla artik ama yine oluşmasını beklemiyordum. Çok fazla şekilde kırmızı kırmızı oluşmuş catlaklar fark ettim karin alt bolgemde. annemden bana genetik maalesef ama kardesimde cok fazla kilo olmasina ragmen hic olusmadi.

Sizden ricam, kırmızı olanların iyileştiğini çok fazla okudum ama inanin şu an ne kullanacagimi nasil bir yontemle gecirecegimi ya da azaltacagimi bilmiyorum.

Tecrübesi olanlar yardım edebilir misiniz acilen hemen alacağım tavsiye edilenleri.

Çok çok teşekkür ederim.

Cok sene önce eczanede satilan o.zamanin parasiyla 200 tl gibi biseydi simdi de 400 dur herhalde bi krem vardi
Arkadaşım kullanmıştı
Ise yaramıştı ama yeniden olusmustu
Ya bu catlaga çözüm varmi acaba bende merak ediyorum bendede var gorseniz inanmazsaniz 45 kilo dal gibi bir tipim
Kiloyla alakali degil galiba bu isler oof of

Görumceminde öyleydi bildgin kan oturmuş gbi catlaklarna krem aldı surdu gecti yrn sorar donerim ama hatırlamassa bilemicem dr gitmisti sanırsam

Benimde kalcamda var beyaz beyaz cizgi cizgi uffff ya

Maalesef kiloyla kısmen alakalı. 100 kilo 0 çatlak insanlar gördü bu gözler. 40 45 kilo beli yanları bacakları çatlak dolu arkadaşlarım da vardı

Görumceminde öyleydi bildgin kan oturmuş gbi catlaklarna krem aldı surdu gecti yrn sorar donerim ama hatırlamassa bilemicem dr gitmisti sanırsam

Ayy zahmet olmazsa sorar misiniz çok teşekkür ederim şimdiden. Çok teşekkür ettigimi iletin ne olur. Bir tanıdık uzaktan dersiniz olmadı
Dr a gidemeyecek kadar yogunum şu bi kaç hafta maalesef full, ama gitmeye çalışacağım sonra inşallah. Çok teşekkürler tekraren.

Bir kere çatlamış deri bir daha düzelmiyor. Estetik operastonunu filan bilemem ama öyle kremle merhemle eski haline gelmez.
Bir şey sürseniz de sürmeseniz de zamanla kırmızılık solacak, daha az belli olacak sadece. Siz bence yeni çatlakları önlemek üzerine çabalayın. Mesela kakao kremi/yağı bu konuda iyi diye biliyorum.

Ben de aynı şaşkınlığı yaşamıştım. Sonra kırmızılığı geçti ve faça atılmış gibi beyaz bir iz kaldı yerinde. Bu tip değişimleri fizyolojik gerçekler olarak kabul edip cildimizi desenleriyle benimsemeliyiz. Hiçbir krem ne çatlak izini ne derin bir jilet izini geçiremez, bu tip doğaüstü beklentiler içinde olmaya gerek yok.

Oluşmuş çatlaklara kremler falan fayda etmiyor bildiğim kadarıyla. Ya lazer tedavisi olacaksınız ya da dermoroller uygulayacaksınız.

Bende de iki çocuğumdan hatıra çatlaklar var. Ben dermoroller uygulamaya karar verdim.

Catlaklar kiloyla alakali tabi ama vucudu nemsiz birakirsan o zaman zayif olmakta ise yaramaz. Bol bol su icip vucudunuzu disardan nemlendirin surekli.
Vucut yaglari, krem ve losyonlari var. Cok hos kokuyorlar. Hergun veya 2 gunde bir her dustan ciktiginizda vucudunuzu nemlendirin.
Olusmus catlaklari krem gecirmez diye biliyorum.

Zaten catlaklar ilk etapta kirmizi olarak oluşur iyileşirken skar doku olarak beyaza döner.

Eczanelerde Lierac diye bi krem var. Watsons ve Morhipo da da satiliyor hatta.Mükemmel birşey. Kırmızı çatlaklari silip attı. Sadece biraz pahalı ama çok ise yarıyor..

Er-yag lazer tedavisini arastirin derim

Lierac ın bi oluşma öncesi jeli var bi de oluşanları geçirdiği serumu var
Artık onları sürün derim

Bende yanlis degilsem bu sitede okudum karisim yapiyorlardi ilaclarla bendede cok ve de beyazladilar 40 kiloyla basladigim gebeligim 60 ile sonlandi onun eseri hep

Bol bol nrmlendirin yağ ile masaj yapın. Bio oil, hindistan cevizi yağı, sarı kantaron yağı, badem yağı önerilir.
Çatlak oluştuğuna göre cildinizin elastikiyet istediği bir dönemdesiniz. Riskli bölgeleri (bel, baldır, kol, basen vs) nemlendirin masaj ile her gün.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…