- 6 Mart 2008
- 4.581
- 9
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
kızlar internettee gezerken buldum bu tarifi umarım yardımcı olur
MALZEMELER
1 kg salçalık kırmızı biber
1 su bardağı üzüm sirkesi
10 diş sarmısak
kaya tuzu
2 çorba kaşığı zeytinyağı
HAZIRLANIŞI
Yıkayıp kuruladığınız kırmızı biberleri önceden ısıttığınız fırında közleyin.
Soğuduktan sonra kabuklarını soyup, bütün halinde kavanazo yerleştirin. Sarmısakları,tuzu ve sirkeyi iyice karştırıp biberlerin üzerine dökün. Zeytinyağını ilave edip kavanozun kapağını sıkıca kapatın
alıntıdır....
ılgıns ben kırmızı biberleri yıkayıp doğrayıp fersan turşuyapla kurdum gayet de güzel oldu
vallahı ben bunu fıırında değilde kaynatark yapıyorum. Fırındada denedım ama tadı dığeri gibi olmadı. Ben 2 kılo kırmızı bıberı yıkıyorum sonra bır su bardağı üzüm sirkesi, yarım su bardağı sıvıyağ , bır çay kaşığı şeker, tuz koyup kaynadıktan sonra ortadan ıkıye kestıgım bıberlerı ıcını temızleyıp tencerede haşlıyorum hafıf turunculasınca alıyorum.
Daha sonra sarımsak maydonozla bırlıkte kavanozlara koyuyorum. Bir gunde oluyor ayrıca etın yanınada muhteşem gidiyor. cokacimcoook
vallahı ben bunu fıırında değilde kaynatark yapıyorum. Fırındada denedım ama tadı dığeri gibi olmadı. Ben 2 kılo kırmızı bıberı yıkıyorum sonra bır su bardağı üzüm sirkesi, yarım su bardağı sıvıyağ , bır çay kaşığı şeker, tuz koyup kaynadıktan sonra ortadan ıkıye kestıgım bıberlerı ıcını temızleyıp tencerede haşlıyorum hafıf turunculasınca alıyorum.
Daha sonra sarımsak maydonozla bırlıkte kavanozlara koyuyorum. Bir gunde oluyor ayrıca etın yanınada muhteşem gidiyor. cokacimcoook
ben mevsımınde yıkayıp,közlüyorum kozmatıkte.. atıyorum derın dondurucuya.. yiyecegım zaman cıkarıp,çözdürüp kucuk bır kavanoza koyuyorum. sarımsak dilimleri,azıcık limon,zeytınyagı ve azıcık balzamik sirke eklıyorum. bos yer kalırsa su koyuyorum. dolapta 1 hafta falan rahat duruyor.. bitince işlemi tekrarlıyorum.
tam aradığınız cevap değil biliyorum ama belkı faydalı olur
ya cahilliğimi mazur görün bişey sorucam biberleri normal suda haşlayıp kavanozlara koyup bu karışımı üzerinemi döküyoruz yoksa bu karışımda haşlayıp kalan kısmımı üzerine döküyoruz