Kirli yıkayan bulaşık makinesi

Alsimi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Nisan 2012
1.391
124
113
Merhaba kızlar 7 senedir kullandığımız bulaşık makinemiz artık kötü yıkamaya başladı. Annem bir sürü şey denedi makine temizleyicileri, çamaşır suyuyla falan yıkamalar... Ama bir türlü olmuyor. Çıkan bardaklar çevresinde beyaz beyaz lekelerle çıkıyor ve sanırım deterjan kalıntıları da tam temizlenmiyor.

Bir de bizim evde özellikle babamda bir huy vardır, bozulan bir şeyi tamir ettirmeye uğraşmaz ve direkt yenisini alır. Şu aralar üniversite kaydımdı, yol parasıydı falandı filandı derken masraf çok olacak zaten ve bir de bunun masrafının çıkmasını istemiyorum. Bu yüzden servisini çağırmalarını söyledim; ama burda da böyle bir şey yaşayan ve sonrasında şunu yaptım oldu diyen bayanlardan tavsiye almak istedim. Yardımcı olursanız sevinirim. :31:

tuzu ya da parlatıcısı bitmiş olabilir

Benimde üst sepetteki bulasiklar kirli çıkıyordu meger üst pervanenin aşağı inen borusu yerinden çıkmış onu takınca sorun kalktı boruları kontrol edin birde.

Aynı sorun bende de var. Bakicim sağolsun parlatici kısmı sıvı deterjanla doldurmustu. O gün bu gündür lekeli çıkar.

Servis cagirdim kullandikca geçer dedi. Gelgelelim geçmedi. Zaten ben de çözümü elde yıkamakta buldum.

tuzu bitmiş olabilir
parlatıcı ayarı var ona bi bakın derim birde sıvı detarjan kullanın kesinlikle hepsinden iyi anneniz calıstırmadan önce az sirkede koyabilir deterjan bölümüne

tuzu bitmiş olabilir
parlatıcı ayarı var ona bi bakın derim birde sıvı detarjan kullanın kesinlikle hepsinden iyi anneniz calıstırmadan önce az sirkede koyabilir deterjan bölümüne

annem sirkeyi duymuş ve makineyi boş bir halde direk sirkeyle yıkadık bir işe yaramadı. acaba 7 yılın birikimi mi bu? halbuki çok kirli, artıklı falan da atmaz annem bulaşıkları... servis falan çağırsak temizlenir mi?

ayrıca tuzu ve parlatıcısı var şuanda.

Son düzenleme:
annem sirkeyi duymuş ve makineyi boş bir halde direk sirkeyle yıkadık bir işe yaramadı. acaba 7 yılın birikimi mi bu? halbuki çok kirli, artıklı falan da atmaz annem bulaşıkları... servis falan çağırsak temizlenir mi?

ayrıca tuzu ve parlatıcısı var şuanda.
belki parlatıcı ayarı 1 de falandın ona bi bak istersen biraz yükselt
tabiki en kesin çözüm servis

Merhaba kızlar 7 senedir kullandığımız bulaşık makinemiz artık kötü yıkamaya başladı. Annem bir sürü şey denedi makine temizleyicileri, çamaşır suyuyla falan yıkamalar... Ama bir türlü olmuyor. Çıkan bardaklar çevresinde beyaz beyaz lekelerle çıkıyor ve sanırım deterjan kalıntıları da tam temizlenmiyor.

Bir de bizim evde özellikle babamda bir huy vardır, bozulan bir şeyi tamir ettirmeye uğraşmaz ve direkt yenisini alır. Şu aralar üniversite kaydımdı, yol parasıydı falandı filandı derken masraf çok olacak zaten ve bir de bunun masrafının çıkmasını istemiyorum. Bu yüzden servisini çağırmalarını söyledim; ama burda da böyle bir şey yaşayan ve sonrasında şunu yaptım oldu diyen bayanlardan tavsiye almak istedim. Yardımcı olursanız sevinirim. :31:

fitrelerine baktırın tıklaı olunca yıkamıyor.en alttaki filtreyi çıkartın temizleyin çok kolay bir şey

alttaki filtresine baktınız mı hiç çıkarıp? bir de onu çıkarıp temizleyin öyle deneyin.

Son düzenleme:
Deterjandan olabilir mi? Farklı bir deterjan kullanmayı denediniz mi?

benim anneminki de aynı belli bir ömürleri varmış onların ondan dolayıdır belki değişim zamanı gelmiştir.tuz ve parlatıcıyı kontrol edin ve ben toz yerine jel deterjan kullanıyordum yine öyle oluyordu marka veriliyor mu bilmiyorum reklamlarda yeni bir marka var fairy onun tabletlerini al birde ben onları beğendim belki farklı olur

pervanelerini söküp suyun altında bi temizleyin

alttaki filtresine baktınız mı hiç çıkarıp? bir de onu çıkarıp temizleyin öyle deneyin.

az önce söktük pervaneyi ama tertemizdi. filtreler de temizdi ama filtrelerin olduğu kısım su doluydu. normal mi bu? sanki tıkanmış gibi geldi bana... normalde filtre kısmı öyle su dolu mu oluyor?

Son düzenleme:
Back