- 8 Nisan 2011
- 12.310
- 3.420
okuyup duruyorum ama bir türlü cevap yazamadım =)
Altın alan yoktu galiba gözümden kaçmadıysa =) Ben hala bekliyorum düşmesini, inşallah düşecek biraz daha ama düşmese de sorun değil ne yapalım artık.
karanfilce yazdığın hemen dikkatimi çekti, biliyorsun biz de ev almayı istiyoruz sizin gibi. Bizdeki para da arabamızla birlikte toplamda 40-45 bin eder. Yani hemen hemen aynı durumdayız. Ama ben hiç evim yokken oturmayacağım bir evi almam. Hıı evim olur ondan sonra belki alırım, gerçi benim fazla malda gözüm yoktur. Bir evim olsun yeter başka istemem =)) Bence biraz bekleyin çünkü eşin allah izin verir de kpss'yi kazanırsa maaşı artar dolyısıyla daha çok para biriktirirsin ve 1-2 yıla kalmaz taksite falan girmeden evinizi alırsınız inşallah.
Sağolasın canım ilgin için. düşünceleriniz çok yardımcı oldu bana. ben her ay kira veriyorum ya en azından onu çıkartır, bi de kayınpederim alıyorsa vardır bişey diye düşünmüştüm. ama senin dediğin gibi ben de çok istiyorum önce başımı sokacağım bir evim olsun. oturmayacağım bi yer almak istemiyorum. ha güzel bi ev olur kiraya verirsin kendim okula yakın yerde otururum o ayrı.
aslında bizim burda belediyenin öncülük yaptığı çok kooperatif var istediğin fiyattan var çeşit çeşit bi başkasından hissesini devralabileceğin. ama hiç bizim muhitte yok. olan da uzun yıllık, 80 bin birikmiş vaziyette. biz bu muhitte oturuyoruz ya yola ben para vermiyorum okulum yakın o eder ayda 80 tl. eşimin iş yeri çok uzak ama burada dolmuş ve otobüslerin kalkış noktası olduğu için tek dolmuşla gidiyor. başka yerde otursak 2 dolmuş değiştirmek zorunda.onun yerine de arabayla gider o da en aşağı 200 ü buluyor. yani nerdeyse ev kirasına yaklaşıyor. sen de ben de krediyle bi 40000 çeksek çok rahat ev sahibi oluruz iki yılda da öderiz. ama Rabbim harama bulaştırmasın. helalinden bol bereketli kazançlar versin ve bu kazançları da hayırlı yerlere harcamayı nasip etsin.
canım sen de dua eder misin eşim hayırlısıyla kazansın kpss yi. kim bilir sizin bulunduğunuz diyarlara çıkar belki tayini. kimya mühendisi şansı çok az ama Rabbim olsun istedikten sonra..