- 8 Nisan 2011
- 12.310
- 3.420
selam kısçeler
bende takipteyim ama fırsat bulup yazamıyorum..
Altın alan arkadaşlar berektli olsun altıncıklarınız..
Bende yarın altın hesabı açtırcam, sizlerden özendim..Ama hangi banka olsun karar veremedim.. Hesabı olan kısçeler lütfen yardım
farmasi, ladygog, karanfilce, sinirboyu ve bilen arkadaşlar yarına kadar karar vermem lazım..
canım uzaktan bakılınca altın hesabı nasılsa hepsi aynı gibi görünüyor ama aralarında bazı farklılıklar var.
yani seçimi senin bakış açın ve önceliklerin de etkileyecektir.
eğer kur farkı az olsun dersen netten araştır en az kur farkı uygulayanı seç duyduğuma göre şekerbank azmış ama son zaman artırmış.
ben seçerken benim adıma altın alabilmelerine baktım. sözde hepsi senin adına altın tutuyorlar ama araştırınca bazı gariplikler çıkıyor. ben biraz fetvaya göre hareket ediyorum. fetvaya göre senin istediğin her an altınını altın olarak istediğinde de verebilmeli banka.
akbank la görüştüm. onlar bozduktan sonra 1 gün repoda bekletiyoruz dediler eledim(faizde yani)
garantiyle görüştüm onlarda repo yok, altını altın olarak istediğim an çekebilir miyim dedim. en az 1kg altınınız olmalı onu da İstanbuldan çekersiniz dediler.
ziraatle konuştum onu da eledim ama neden elediğimi hatırlamıyorum. kadın pek ilgilenmedi sanırım.
kuveytte her an alım satıp yapabiliryorsun. istediğin an da sana altın veriyorlar. hatta bankamatikten bile altın çekiliyor.
ben onu seçtim belki diğer finans bankaları da öyledir ama benim öğrencim kuveytte staj yapıyordu her hafta onu denetime gittiğimden daha ayrıntılı bilgi aldım ordan da açtırdım.
tabi hepsini araştırdıktan sonra en güvenilir olanı devlet bankasıdır muhakkak çünkü paran garantide oluyor. banka batsa bile paranı devlet ödüyor. kuveytte o yok bildiğim kadarıyla. varsa da belli bir miktara mı var öyle bişeydi unuttum.
ladyfog da garanti kullanıyor o da memnun.
benim bildiklerim bunlar bankalar hakkında. diğerlerini de araştr kararını ver canım.