altın alan arkadaşlar olmuş, hayırlı olsun
Maaş erken yatacağı için kurban parasıyla altın alalım dedik ama bugün yükselmiş sanki altın. Yarım altın dün 314tl idi galiba, bugün 319tl olmuş. Hayırlısı olsun diyorum. Yükselirse bekleyeceğiz biraz parada. Bundan sonra da altın yükselişe geçtiğinde amaan zaten uzun vadeli deyip altın almayacağım, düşmesini bekleyeceğim. Biz her ay 2 tam aldığımız için nerden baksan 10-20tl fazladan veriyoruz yükseliş döneminde =((
Alışveiş konusnda ben de minimuma indiriyorum alacaklarımı. Kışlık toplamda 7 kazağım var okulda giyebileceğim, pantolon da 3-4 tane =(( aslında daha fazlaydı ama doğumdan sonra belleri sıkmaya başladığından giyemiyorum. Buna rağmen almıyorum birşey. geçen hafta eşim 100tl verdi git birşeyler al dedi ama ben sadece 22tlye bir kazak aldım geldim. gerisi cüzdanımda duruyor...
Bugün derste öğrencilere "tüketim" konusunu anlatıyordum. Herşeyi bize ne kadar fazla tüketmeye çalıştırdıklarından bahsettim. İyi giyinirsen toplumda yer edersin, iyi giyinirsen seni muhattap alırlar.... gibi bir baskı var fakat bunu kıralım lütfen. En basitinden bir mağazaya gidin üzerinizde paspal şeyler olsun satış elemanı bile sizinle ilgilenmez ama tam tersi durumda pervane olur etrafınızda, yazık valla.... Kıyafet bir ihtiyaç aslında. örtünmek için ihtiyaç ama maalesef günümüzde statümüzü belli etmek ya da etmemek/gizlemek için giyinir olduk. Buna ben de dahilim ne yazıkki.....