Kirli Çıkılar )))

selin ben okurken yoruldum, sen ne oldun kim bilir :KK37:
ama sen çalışkan bi kızsın, zaten biliyorduk :KK53:
ben de çok bunaldım son günlerde
bizimki emekliyor ya artık, hiçbi iş yapamıyorum
zaten bi yatışında 35-40 dk uyuyor
ben okuldan gelince de, bu küçücük zaman diliminde hangi işimi yapacağımı şaşırıyorum
ama bugün karar verdim, güçlü olucam, pes etmiycem ve de en önemlisi sürekli şikayet etmiycem (umarım :KK53:)
burası hariç tabi, eşime ve aileme şikayetlenmiyeyim diyorum

selin benim oğlanda da fark ettim, karnı doyunca mutlu, aç olunca huzursuz
ek gıdaya geçtik epeydir
ama bizimki inatla yemiyor
Allahım uykudan yakınıyordum bir zamanlar, şimdi ise yemek sorun bizim için
biliyorum şeker ve tuz yasak bebekler için
ama yemiyor napayım öbür türlü
fark ettim ki, tatlıya bayılıyor
en sevdiği meyve muz ve incir
geçen gün muhallebi yedirdim akşam 9 gibi, sonra yattı, gece 1de kalktı
benim de sütüm birikti tabi o arada, emzirdim, bi 3-4 saat daha uyudu deliksiz
anladım ki doymadığı için zırt pırt kalkıyormuş
tarhana hariç bütün çorbaları denedim nerdeyse, yok yemiyor :KK50:
ben buna sabah akşam muhallebi mi yedircem :KK31:
bak sabahtan beri huysuzdu, çünkü aç, eskisi gibi sütüm de yok artık
bi saat önce muhallebisini yedi, ortada dönüyor, oynuyor, beni sıkmıyor en azından :KK52:
var mı tavsiyeleriniz?

bu arada birikime bu sene şöyle devam edicez
elimize geçen her parayı, ihtiyaçlarımızı çıktıktan sonra babamın hesabına yolluyoruz bu aydan itibaren
babam arabasını yeniliyecek, biz de bi yere bağlanmış oluyoruz böylelikle, en azından yollamaya mecbur hissederiz kendimizi
sonra babam arabasını aldıktan sonra birikim yapıp toplu olarak ödiyecek bize
babam iyi bi araba düşünüyor, en az 2 yıl yollarız, kendi de biriktirir ve almış olur arabasını

arada girip bakıoum bişiler varmı die bugün son temizliğimi yappı halılarımı sarıcem artık:)))
yerleşmem biraz uzun sürdü bugün talınmamın üsütnden tam 10 gün geçmiş heyt bea:))))))))
10 günde evi kendim temizledim temizlikte taşınmada hiç yardım almadım
tek artım eşime bebişi satmamdı:) evde olduğu vakitlerde attım kucağına kaçtım:))
oda yavrucuğuma futbol izletti durdu :)))

10 günde eski evi toparladım yeni eve yerleştirdim temizliği içine girdikten sonna yaptım kına gecesine gittim azcık gezdimde dinlenmekde lazım tabi
vedeeeeeeee
kışlık bişiler yapmaya fırsat bulamamıştım bide yetmiomuş gibi kışlık bişiler yaptım
dondurucuya şimdiye kadar koyguum tek şey 5 kilo bezelyeydi
cuma günü pazara gittim
10 kilo domates
5 kilo yeşil faulye
5 kilo biber
3 kiloda kırmızı biber aldım eve geldim

sonuç
9 poşet menemen
8 poşet yeşil fasulye
3 killo ince doğranmış yeşil biber
2 kilo inççe doğranmış kırmızı biber
1 kiloda salatalara koymak için kırmızı biber poşetledim dondurucum doldu
mısırım geçen seneden vardı
2 kiloda kabak
2 kiloda şeftali küp küp dğrayıp atıcam bebiş için
2 kiloda salatalık alıp cacıklık yapınca kışlık illerimi kapatıcam
bunlarıda yarın yapmayı planlıyorum:)))))

ayrıca kırmıızı biberi hani közleyip salatalara kullanıoruz ya
onun acayip pratik bi halini öğrendim
hemen paylaşim bu kırmızı biberi közlüyoruz temizlioruz kabuğunu soyyoruz uğraşıozda uğraşıoz ya hani bunu yapmıoz ama aynı tadı gene alıoz
şöyleki ; pazardan aldığımız kırmızı biberlerimizi yıkıoruz içlerini temizlioruz
sonra bberin büyüklüğüne göre 2 ye yada 4 kesip poşetlioruz bütün bütün
bunu dondurucuya koyyoruz
diyelimki köz biber slatasıyapcaz tek porsiyonluk poşetlediğimiz kırmızı biberi çıkarıoruz buzlu buzlu kaynar suya atıp sadece 2-3 dakika bekletioruz çıkarıp kabuklarını soyyoruz doğrayıp kullanıoruz bu kadar tadı kesinlikle aynı bi tane denedim bunca işimin gücümün arasında üşenmeyip :))))) vbu sene közlemeden koydum:)

birikime gelince oy oyyyyyyy
hala defam edirum ama miktarı düşürdüm azda olsa koyyorum kenara kenardakilerin hepsi ev alırken gitti şimdi gene başladım sıfırdan bakalım bu ay 50 tl koydum kenara öyle öyle birikirmi bilinmez :))))

şimdi gidip son temizliğimi yapıp halılarımı sermem lazım
temizlikte jübilemi yapıorum sonunda
akşam bitirirsem resimlerimi koycam:)
bide yarın misafirim gelio
eşimin kuzeni bebk görmeye ne zmandır gelmek istiodu bi aradı eşimle çalışma saatleri uymadı bi aradı ben istanbuldaydım bi aradı koltuklarım yoktu gene aradı bende hazır ev temizken gelsinler çıksın aradan didim
yemeklerini az çok ayarladım bile:)
menümüde sölim
kabuk tarhana çorbası
izmri köfte
ortaya patlıcan salatası , mevsim salata , yoğurtlu kabak salata , yeşil fasulye
pilav üstü tavuk:)
ha bide tatlı lazım revani yada büskivili irmik tatlısı arasında karasızım:)))
taze fasulyeyi yaptım zaten donduurcudan çıkarcam , kabakda dondurucuda , izmir köftenin köftelerinide yaptım yarına çok az işim var nihahahahaha:)))))))))) evde temiz:))))

yazdıkça yazas8ım gelio ne kada rçok şey birikmiş yahu:))
benim bebişin salyaları evi kapladı nerdeyse sanırım diş çıkarcak sıpa:)
bizimki son 3-4 gündür sürekli ağlıyodu çare bulamadık özellikle emziriorum başlıo ağlamaya ama nasıl ağlama zor uyutuorum
sonra farkeetimki bizimki doymuyo sütüm yetmiyor artık e 4. ayda hala emzirmeye defam ediorum ama sabahları bebe büskivili pekmezli peynirli bi bulamaç yapıp yediriorum nasıl mutlu oluyo gecede 12-1 gibi yatmadan önce mama yapıor9um biberonla veriorum gıkı çıkmıyo :))) açlık her yaşta zor bişimiş:))))

neyse ben kaçıorum işlerimi bitirip gelicem hemen:)))))
selinciğim yeni evinde sana ve ailene mutluluklar diliyorum
okurken ne kadar da mutlu keyifli yazmış diye düşündüm
Allah mutluluğunu daim etsin arkadaşım

bu arada kırmızı biber olayını sevdim
bu yıl ben közleyip koydum aklımda kalırsa seneye denerim artık

selin ben okurken yoruldum, sen ne oldun kim bilir :KK37:
ama sen çalışkan bi kızsın, zaten biliyorduk :KK53:
ben de çok bunaldım son günlerde
bizimki emekliyor ya artık, hiçbi iş yapamıyorum
zaten bi yatışında 35-40 dk uyuyor
ben okuldan gelince de, bu küçücük zaman diliminde hangi işimi yapacağımı şaşırıyorum
ama bugün karar verdim, güçlü olucam, pes etmiycem ve de en önemlisi sürekli şikayet etmiycem (umarım :KK53:)
burası hariç tabi, eşime ve aileme şikayetlenmiyeyim diyorum

selin benim oğlanda da fark ettim, karnı doyunca mutlu, aç olunca huzursuz
ek gıdaya geçtik epeydir
ama bizimki inatla yemiyor
Allahım uykudan yakınıyordum bir zamanlar, şimdi ise yemek sorun bizim için
biliyorum şeker ve tuz yasak bebekler için
ama yemiyor napayım öbür türlü
fark ettim ki, tatlıya bayılıyor
en sevdiği meyve muz ve incir
geçen gün muhallebi yedirdim akşam 9 gibi, sonra yattı, gece 1de kalktı
benim de sütüm birikti tabi o arada, emzirdim, bi 3-4 saat daha uyudu deliksiz
anladım ki doymadığı için zırt pırt kalkıyormuş
tarhana hariç bütün çorbaları denedim nerdeyse, yok yemiyor :KK50:
ben buna sabah akşam muhallebi mi yedircem :KK31:
bak sabahtan beri huysuzdu, çünkü aç, eskisi gibi sütüm de yok artık
bi saat önce muhallebisini yedi, ortada dönüyor, oynuyor, beni sıkmıyor en azından :KK52:
var mı tavsiyeleriniz?

bu arada birikime bu sene şöyle devam edicez
elimize geçen her parayı, ihtiyaçlarımızı çıktıktan sonra babamın hesabına yolluyoruz bu aydan itibaren
babam arabasını yeniliyecek, biz de bi yere bağlanmış oluyoruz böylelikle, en azından yollamaya mecbur hissederiz kendimizi
sonra babam arabasını aldıktan sonra birikim yapıp toplu olarak ödiyecek bize
babam iyi bi araba düşünüyor, en az 2 yıl yollarız, kendi de biriktirir ve almış olur arabasını

arkadaşım bebeğin kaç aylık
benim de sütüm yetmediği için 5. aydan sonra çocuklarım huzursuzlanmıştı mecburen biberonla mama vermiştim
karınları doyunca bebekler huzurlu oluyorlar
bir arkadaşım bebeği 7,5 aylıkken biberona alıştırdı önce emziriyordu doymayınca biberonu veriyordu
benimkiler biberondan sonra emmeyi bıraktılar fakat onun ki bırakmadı
yani biberona riskli fakat bebeği ve anneyi çok rahatlatıyor

selincim bebeğinin aç oldugu için ağladıgını yazmışsın, her anne çocugu için en iyisini bilir ancak bebeğin acıktıgında devam sütü vermen daha iyi olur sanırım. (ben çok gec bunu düşünmüştüm) bu aylarda ek gıdayı tattırsan da aptamil, bebelac ya da herobaby nin devam sütlerinden versen, anne sütüne en yakın olan formül sütler oluyor. ben 5. aydan itibaren ek gıda az az vermeye başlamıştım, 6. ayda da yogun şekilde verince emmek istemedi, ek gıdanın tadı güzel geldi, meyvelerden falan yiyince. emmeyince süt azaldı. ek gıda için heyecanla erkenden öğrensin diye deniyoruz ama çocuk emmeyince süt azalıyor, memeden kesiliyor (ben de öyle oldu) sen işteyken eşinin devam sütünü hazırlaması da kolay olur, ayrıca dışarı çıktıgınızda devam sütü de kolay oluyor.

merhaba kızlar...
benim siz deneyimli birikimcilere sorum olacak...
ben en az 3 sene sonra için para biriktiriyorum... her ay çeyrek yarım tam vs bi tane almayı hedefledim... bankaya hesap açtıramam eşimden gizli biriktiricem çünkü ona sürpriz yapıcam... sizce böyle çeyrek yarım mı alayım... yoksa şu simkart gibi satılan küçük gramlardan mı alayım...

Son düzenleme:
selincim benim sütüm doğru dürüst olmadı neler neler yaptım ama olmadı
işe başladım günde iki kere mama verdik bakıcımız çünkü bırakacak sütüm yoktu
ben evdeyken gece yatarken verdim düğer saatlerde sadece meme verdim 3. aydan itibaren yemek sularına minicik minicik peynir yumurta sarısı minik pekmez verdim haaa doğru yapıp yapmadığımı bilmem ama verdim inş bu bebeğime de vercem 4 ayda ek gıdaya geçtik çünkü yetmiyordu dr geçebiliri ama asla ana öğün gibii olmasın dedi ve başladık oğlumu 20 aylık olana kadar emzirdim az azdı kalitesi de çok yoktu herkesin bebesi ayda bir kilo falan alırken oğlum 500gr alıyordu hiç üzülmedim sağlıklydı çünkü şimdi maşallah yemesi de iyi
her anne doymuyor diye endişe eder doğal içinden nasıl yapmak geçiyorsa doğru o benim için öyleydi

arkadaşım bebeğin kaç aylık
benim de sütüm yetmediği için 5. aydan sonra çocuklarım huzursuzlanmıştı mecburen biberonla mama vermiştim
karınları doyunca bebekler huzurlu oluyorlar
bir arkadaşım bebeği 7,5 aylıkken biberona alıştırdı önce emziriyordu doymayınca biberonu veriyordu
benimkiler biberondan sonra emmeyi bıraktılar fakat onun ki bırakmadı
yani biberona riskli fakat bebeği ve anneyi çok rahatlatıyor

bebeğim 6 buçuk aylık
artık ek gıdayı öğün olarak yemesi lazım
yese bari, benim de sütüm birikiyor o zaman
ama inatla reddediyor
ağzını yumuyor kaşığı görünce
hadi ağzına verdim diyelim, püskürte püskürte ağlıyor
muz ya da muhallebi yedireceğim zaman da ağzını açmıyor, dudağına sürüyorum zorla
haa bakıyor, bu tatlı bişey, hemen açıyor ağzını
yoğurt veriyoruz zorla
kahvaltıda da pekmez seviyor, peyniri istemiyor aynı şekilde
yani mamaya başlamak istemiyorum
çünkü mama ve anne sütüyle mi beslencek sadece, yemek yesin artık :KK47:
bari sevdiği bi çorba olaydı, yapardım her gün :KK31:

arada girip bakıoum bişiler varmı die bugün son temizliğimi yappı halılarımı sarıcem artık:)))
yerleşmem biraz uzun sürdü bugün talınmamın üsütnden tam 10 gün geçmiş heyt bea:))))))))
10 günde evi kendim temizledim temizlikte taşınmada hiç yardım almadım
tek artım eşime bebişi satmamdı:) evde olduğu vakitlerde attım kucağına kaçtım:))
oda yavrucuğuma futbol izletti durdu :)))

10 günde eski evi toparladım yeni eve yerleştirdim temizliği içine girdikten sonna yaptım kına gecesine gittim azcık gezdimde dinlenmekde lazım tabi
vedeeeeeeee
kışlık bişiler yapmaya fırsat bulamamıştım bide yetmiomuş gibi kışlık bişiler yaptım
dondurucuya şimdiye kadar koyguum tek şey 5 kilo bezelyeydi
cuma günü pazara gittim
10 kilo domates
5 kilo yeşil faulye
5 kilo biber
3 kiloda kırmızı biber aldım eve geldim

sonuç
9 poşet menemen
8 poşet yeşil fasulye
3 killo ince doğranmış yeşil biber
2 kilo inççe doğranmış kırmızı biber
1 kiloda salatalara koymak için kırmızı biber poşetledim dondurucum doldu
mısırım geçen seneden vardı
2 kiloda kabak
2 kiloda şeftali küp küp dğrayıp atıcam bebiş için
2 kiloda salatalık alıp cacıklık yapınca kışlık illerimi kapatıcam
bunlarıda yarın yapmayı planlıyorum:)))))

ayrıca kırmıızı biberi hani közleyip salatalara kullanıoruz ya
onun acayip pratik bi halini öğrendim
hemen paylaşim bu kırmızı biberi közlüyoruz temizlioruz kabuğunu soyyoruz uğraşıozda uğraşıoz ya hani bunu yapmıoz ama aynı tadı gene alıoz
şöyleki ; pazardan aldığımız kırmızı biberlerimizi yıkıoruz içlerini temizlioruz
sonra bberin büyüklüğüne göre 2 ye yada 4 kesip poşetlioruz bütün bütün
bunu dondurucuya koyyoruz
diyelimki köz biber slatasıyapcaz tek porsiyonluk poşetlediğimiz kırmızı biberi çıkarıoruz buzlu buzlu kaynar suya atıp sadece 2-3 dakika bekletioruz çıkarıp kabuklarını soyyoruz doğrayıp kullanıoruz bu kadar tadı kesinlikle aynı bi tane denedim bunca işimin gücümün arasında üşenmeyip :))))) vbu sene közlemeden koydum:)

birikime gelince oy oyyyyyyy
hala defam edirum ama miktarı düşürdüm azda olsa koyyorum kenara kenardakilerin hepsi ev alırken gitti şimdi gene başladım sıfırdan bakalım bu ay 50 tl koydum kenara öyle öyle birikirmi bilinmez :))))

şimdi gidip son temizliğimi yapıp halılarımı sermem lazım
temizlikte jübilemi yapıorum sonunda
akşam bitirirsem resimlerimi koycam:)
bide yarın misafirim gelio
eşimin kuzeni bebk görmeye ne zmandır gelmek istiodu bi aradı eşimle çalışma saatleri uymadı bi aradı ben istanbuldaydım bi aradı koltuklarım yoktu gene aradı bende hazır ev temizken gelsinler çıksın aradan didim
yemeklerini az çok ayarladım bile:)
menümüde sölim
kabuk tarhana çorbası
izmri köfte
ortaya patlıcan salatası , mevsim salata , yoğurtlu kabak salata , yeşil fasulye
pilav üstü tavuk:)
ha bide tatlı lazım revani yada büskivili irmik tatlısı arasında karasızım:)))
taze fasulyeyi yaptım zaten donduurcudan çıkarcam , kabakda dondurucuda , izmir köftenin köftelerinide yaptım yarına çok az işim var nihahahahaha:)))))))))) evde temiz:))))

yazdıkça yazas8ım gelio ne kada rçok şey birikmiş yahu:))
benim bebişin salyaları evi kapladı nerdeyse sanırım diş çıkarcak sıpa:)
bizimki son 3-4 gündür sürekli ağlıyodu çare bulamadık özellikle emziriorum başlıo ağlamaya ama nasıl ağlama zor uyutuorum
sonra farkeetimki bizimki doymuyo sütüm yetmiyor artık e 4. ayda hala emzirmeye defam ediorum ama sabahları bebe büskivili pekmezli peynirli bi bulamaç yapıp yediriorum nasıl mutlu oluyo gecede 12-1 gibi yatmadan önce mama yapıor9um biberonla veriorum gıkı çıkmıyo :))) açlık her yaşta zor bişimiş:))))

neyse ben kaçıorum işlerimi bitirip gelicem hemen:)))))
bunu kopyaladım bu sene çok tembelim yaaaa yapayım da oturayım selin eksiklerimi tamamlarımmmönce
bebeğimartık ek gıdayı öğün olarak yemesi lazım
yese bari, benim de sütüm birikiyor o zaman
ama inatla reddediyor
ağzını yumuyor kaşığı görünce
hadi ağzına verdim diyelim, püskürte püskürte ağlıyor
muz ya da muhallebi yedireceğim zaman da ağzını açmıyor, dudağına sürüyorum zorla
haa bakıyor, bu tatlı bişey, hemen açıyor ağzını
yoğurt veriyoruz zorla
kahvaltıda da pekmez seviyor, peyniri istemiyor aynı şekilde
yani mamaya başlamak istemiyorum
çünkü mama ve anne sütüyle mi beslencek sadece, yemek yesin artık :KK47:
bari sevdiği bi çorba olaydı, yapardım her gün :KK31:

meyveyle mi başladın canım ondan olabilir ,sen dğzenli olarak ver bir kaşık yemesi yeter uyku düzeni ne oldu oturdu mu

selam bacılar... kızımı 32 ay emzırmıs bırı olaraktan bende bıseler dıyım barıı :)

ek gıdaya cok gec gectım bende 7 yada 8. aydı sanırım ogun olarak vermeye başlamam doktor onerısıyle tabıkı cunku kılo alımı ıyı gıdıyodu sütle... sonra azar azar yoğurtlar pekmez labne cevız karışımları sabahlarıı... mesela ben muhallebıyı cok vermedim ılkede pek sevmmıstı zaten... ama çorba dıyınce akan sular duruyodu bızımkıde çorbayı cok sever her çocuk farklı çorbasını sebzelerı buharda haşlayıp ezıp su ekleyip pısırıp ustunede cıgden z yagı ekleyerek verıyodum.. hazmıda kolay oluyodu hıc kabızlık yasamadık sukur... haa mesela domatesı cok gec verdım yumurtayı keza oyle peynırı daha surda 3 4 aydrı yıyo cunku allerjık bı yapısı var tenının hemen kızarır gogus bolgesı.. balı artık sütüne katıyorum önceden yanı meme emerken bır gr sut ıcırememıstım bende ona cok ozenıyodum mıllet bıberonu dayıyodu ağzına bebeklerın nasıl gulel cok cok emıolar dıyodum.. bızımkı memeyı kestikten sonra kendı ıster oldu demekkı eksıklıgını hıssetmesı lazımmış dedım... sımdı sevımlı sen azar azar yemek sularına ekmek bandırıp verebılırsın alıştırmak ıcın ama cok yağlı ve tuzlu olmazsa ıyı olur kı kendıneızede oyle yapmıosunuzdur zaten... selın senın erken canım daha yaa haa ac kalıo dıyosan sertsessız arkadaşımın dedıgı gıbı devam sutu denesen daha ıyı olur zannımca hem babasıda kolay besler sende depoları doldurursun bu arada :)

meyveyle mi başladın canım ondan olabilir ,sen dğzenli olarak ver bir kaşık yemesi yeter uyku düzeni ne oldu oturdu mu
evet canım, sanırım tatlı şeylerle başlamış olmam, şu an diğer şeyleri yemesine engel oldu :KK31:
tecrübesizlik işte ne diyim
inan hiçbi şeyden şikayet etmemeliyim aslında
çünkü uykusu düzene girdi sayılır
en azından 10 gündür falan gece uykuları da bölünmüyor
yani önceden bakıyordum gece saat 3 gibi uyanıyor, gündüz uykusu sanıyor, 2 saat ara verip sonra uyuyordu, yani anca uyutabiliyordum
şimdi gece 10 defa da uyansa geri bi daha uyuyor ya şükrediyorum
genellikle 3-4 defa kalkıyor
eğer şanslı bi gece ise, 3 saat hatta 4 saat kalkmadığı oluyor emmek için
ama onun haricinde genelde 2 saatte bir kalkıyor
çok şükür bu günlerimize
sımdı sevımlı sen azar azar yemek sularına ekmek bandırıp verebılırsın alıştırmak ıcın ama cok yağlı ve tuzlu olmazsa ıyı olur kı kendıneızede oyle yapmıosunuzdur zaten...

zaten ben yemekleri o tarz yapıyorum
hele de bebek yesin diye iyice dikkat ediyorum
bugün taze fasulye pişirmiştim
eşimle birlikte yedirdik, biraz huysuzlandı ama suyundan yedirebildik az da olsa, içine ekmek içi ufalamıştım azıcık
mutlu bi anneyim yani bugün :KK8:

kızlar alışveriş sitelerine şöööööööle bi bakıodum aaaa bi baktım vip dükkan iflas etmiş 45 gün boyunca sipariş verenler siparişlerini alamamış paralarıda iade edilmemiş yane dolandırılmış haberiniz ossun

Merhaba kızlar; eğer kabul ederseniz , iki çocuk anası ve çalışan bir bayan olarak ahanda artıkın bende aranızdayım :KK55:

kumbaraya oraya buraya sıkıştırdığım paraları bir saydım 2850 tl olmuş :KK9::KK9::KK9:

tam olarak bilmiyorum selincim ama 1 -2 ayda olmuştur sanırım

devasal kumbaraya gerek yok elime geçeni bütünlete bütünlete 50 lik 100 lük 200 lük şeklinde muhafaza etmiştim :) ))))

hayrını gör güle güle harca biriktir çıkıla bacım

Merhaba artık bende biriktirmeliyim yeter ya yeter ya diyerek başladım bu birikim,zula,yastık altı olayına..
Yaza 3-5 ay kala artık al al al harca harca harca nereye kadar? dedim kendime..
Alıyosun hevesin geçiyo
Harcıyosun pişman oluyosun derken 100-300-500 derken kendime 3 tane bilezik aldım
Kenara attıklarım vardı, biriktirdiklerim,evin masraflarından arttırdıklarım,3-5 ceyrek yapmıştım onlarıda ekleyince 3 bileziğim oldu bi anda..

Yani insan isteyince ve parasını tutunca herşey oluyo..

Giysiye çok para harcayan biriyim ve pişman oluyorum.
Artık biriktiricem bilezik takmayı hiç sevmem ki takmıcamda yatırım olsun diye aldım ama arada çıkarıp seviyorum =)
Sizinle belki daha çok gaza gelip daha çok biriktiririm umarım..
önce sağlık,huzur sonra bol paralar hepimize..

X