selin vişne çıkt mı ki ben daha hiç görmedim kiraz 2haftadır var
çilekte nisanın başından bu yana var
ama adamlar daha erken çilek biraydan fazla daha olur pazarda diyorlar
ben bayılıyorum evde birşeyler yapmaya özellikle erzak tarzında kışlık yiyecek tarzında evde üretmek çok hoşuma gidiyor
şoktaki reçeli de böğürtlen yapamıyorum ben ahududu reçeli filan güzel oluyor küçük boy alınca çeşit oluyor
bu sene Allah nasip ederse neler neler yapasım var bir bilseniz
şimdilik salamurumu yaptım o kadar
yaz gelince bol bol bahsederiz zaten bu konulardan
bana okumakta yapmakta çok şevk veriyor
gelecek inşallahh
sevimlicim Adana da kaynar yaparlar süt için
tabi onlar çok şeker koyuyor ama arkadaşım şekersiz içti
iyi geldiğini söylerdi
bak tarifi şu
tadı harikadır
Malzemeler :
4-5 çubuk tarçın
1 avuç kadar yeni bahar ve karanfil (yeni bahar da kök halinde olacak)
2-3 kök zencefil
2-3 kök havlıcan
isteğe göre şeker (2 kilo kadar tavsiye ederim)
5 litre su
temiz bir tülbent
ceviz içi (dövülmüş)
Hazırlanışı:
Baharatların hepsini temiz bir tülbentin içerisine koyup bohça gibi bağlayalım. Derin bir tencereye 5 litre suyu koyup baharatları içerisine atalım. Şekerini de ilave edip kısık ateşte 2-3 saat rengi koyulaşıncaya kadar iyice kaynatalım. Koyu bir renk aldıktan sonra ister sıcak ister soğuk ikram edebilirsiniz. Üzerine ceviz içi dökerek servis yapabilirsiniz.
bıdık vişne zamanı yaklaşıyor dallarda kızarmaya başladılar
bizim bahçede vişne ağacı var ordan toplayıp dondurucuya atıyorum ben
geçen yıl mürdüm eriğinden reçel yaptım çok lezzetli oldu ama ayva reçelim çilek reçelim bozuldu üstü küf tuttu
ilk denemem di neden öyle oldu bilemedim bu yıl cesaret edip yapabilirmiyim bilemiyorum
ya da tarifleri sizlerden iyice öğrenip denicem
kızlar salamura yaprak zamanı geçmedi di mi:26: ben unuttum yapmayı.
bıdık bütün bunları sen mi yapacaksın ve 2 kişi mi tüketeceksiniz
annem 3 hafta önce alıp yaptı salamurasını ama annem yaprak ilk çıktığında alır yapar; zaten yaprağı ya ilk çıktığında alacakmışsın ya da en son dönemini; uç yaprakları yakalamak adına. Bir de sert kart gibi olanları buzdolabı poşetine koyup buzluğa koyuyor az az; buzluktan çıkarıp kendi haline çözdürülmesini bekleyip sardığında o yaprak yumuşacık oluyor. Konulduğu haliyle arasında resmen 7 fark oluşuyor... vayy canına ne bilirmişim
denk getirirsem peynir, tereyağda yaptırmak istiyorum
lor peynir ile kahvaltılık peynir yapıyorlar şöyle uzun vadede bozulmayan dan
bu aralar peynirde sütaş süzme peynire taktım başka peynir tat vermiyo
Badecim anacigin gelmiş hosgelmis.... Simdi yemek yemedigin günlerin acısını cikar... E
pazara gittim geldim, ama bu gittiğim pazar küçük bi pazar, sadece bir sokak. yaprak görmedim maalesefbir de cumartesi ve salı günü var pazar, oralara bakarım. domates aldım, salatalık aldım 50 kuruşa hem de daha iki hafta önce 3 liraya aldıklarımdan daha güzel, şahaneydi. bir de çilek aldım o da 2.5 liraydı. bezelye kıyamet gibiydi 1 liraya. almadım ama ben, taşımaya gözüm kesmedi sıcakta. herşey ucuzlamış çok şükür. kiraz, kayısı, erik 2 liraydı. bu yaz hep böyle bol ve ucuz olur inşallah herşey
abla bezelye 1 tl miydi
kaçırmasaydın keşke sizin pazar ne kadar ucuzmuş öle:)
ben bi hafta önce pazarda gördüm 2 tl dedi bezelyeye
dedimki 1.5 tan verirsen 5 kilo alcam yok dedi olmaz 2.5 tu 2 ye indirdim peki dedim bu hafta 1.5 tl den aldım:)
bende kar yaptım sanıodum:)
sizin pazarı çok sevdim:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?