Kirli Çıkılar )))

bıdık vişne zamanı yaklaşıyor dallarda kızarmaya başladılar
bizim bahçede vişne ağacı var ordan toplayıp dondurucuya atıyorum ben
geçen yıl mürdüm eriğinden reçel yaptım çok lezzetli oldu ama ayva reçelim çilek reçelim bozuldu üstü küf tuttu
ilk denemem di neden öyle oldu bilemedim bu yıl cesaret edip yapabilirmiyim bilemiyorum
ya da tarifleri sizlerden iyice öğrenip denicem

ımmmm
hoş bir şeye benziyor
aslında malzemeyi azaltarak deneyebilirim
eşime söyliyim de alsın en kısa zamanda malzemeleri

aslında hurma da diyorlar
ama sıvı şeyler daha etkili bu konuda sanırım

vişne çok pratik oluyor özellikle sıcak yaz günlerinde kompostusunu yapıp buz gibi tüketmek süper oluyor.

reçellerinin üstü ıslak kaşıkla kavanoza girdiğin için küf tutmuş olabilir. Her zaman kuru kaşık kullan.

Allah nasip ederse yapmayı planladığım kışlık yiyecekler:

reçel: çilek kiraz vişne şeftali böğürtlen hepsinden birer kavanoz

meyve suyu: vişne ,kayısı, siyah erik ,kızılcık, kuşburnu

kahvaltılık: acılı sos melemenlik

çorbalık: ezogelin tarzında tarhana ,klasik tarhana ,yoğurtlu yarmalı nohutlu tarhana

turşu: salatalık havuç biber lahana turşusu acı cin biber turşusu

kurutmalıklar:kırmızı biber, ince yeşil biber ,taze fasulye, patlıcan, dolam biber (birer kilo kadar çok değil )

kurutma meyve:kayısı ,siyah erik, elma, armut çerez için güzel oluyor

közleme: kırmızı biber,patlıcan

hamur işi: erişte, mantı, kurabiye kek börek katmer gözleme

dondurucuya: bezelye,barbunya, mısır, taze fasulye , kırmızı biber,domates, türlü, köfte, yeşil biber,salatalık, karışık meyve,

salamur yaprak

üstesinden gelebilirsem güneşte bekletilerek yapılan domates salçası

sanki başka şeylerde yapıyorduk ama aklıma şimdilik bunlar geldi
Allah kolaylıkla yapmak sağlık ve afiyetle yemek nasip eder inşallah

Son düzenleme:
kızlar salamura yaprak zamanı geçmedi di mi:26: ben unuttum yapmayı.

burda çıkalı epey oldu kilosunu 3,5 dan almıştım galiba hatırlayamadım 5 kilo kadar aldım
şimdi 5ten aşağı değil burada ama daha ne kadar olur bilemem burada herşeyin zamanı sanki daha uzun gibi geliyor bana

bıdık bütün bunları sen mi yapacaksın ve 2 kişi mi tüketeceksiniz

kızlar salamura yaprak zamanı geçmedi di mi:26: ben unuttum yapmayı.

annem 3 hafta önce alıp yaptı salamurasını ama annem yaprak ilk çıktığında alır yapar; zaten yaprağı ya ilk çıktığında alacakmışsın ya da en son dönemini; uç yaprakları yakalamak adına. Bir de sert kart gibi olanları buzdolabı poşetine koyup buzluğa koyuyor az az; buzluktan çıkarıp kendi haline çözdürülmesini bekleyip sardığında o yaprak yumuşacık oluyor. Konulduğu haliyle arasında resmen 7 fark oluşuyor... vayy canına ne bilirmişim

3 yazdır yapıyorum canım çeşidin çokluguna bakma miktarları az tutyorum bazen elimin ayarı kaçsada genede kalmıyorda bıktırmıyorda
ben ilk çıktıgında yapmıştım salamuru sapları kurumamış yeşilken almaya dikkat et demişlerdi
sarma işinde elim hızlanırsa seneye daha çok yapmayı düşünüyorum
ben yaprak sarmasını çok severim diğer sarmaları pek aramam
misafir geldiğinde yemek olarakta çayın yanındada ikram olarakta çok hoşuma gidiyor
sıcak soğuk çerez gibi yiyorum
birde bizde ince sarılır küçük parmağınız gibi sarın derdi annem ondan sarma işi geç bitiyor

aslında annemi denk getirdim mi bir sürü sardırıp atarım dondurucuya maşallah ışık hızında bi alıyı bi bırakıyo ne zman sarıyor görmüyorsun bile

denk getirirsem peynir, tereyağda yaptırmak istiyorum
lor peynir ile kahvaltılık peynir yapıyorlar şöyle uzun vadede bozulmayan dan
bu aralar peynirde sütaş süzme peynire taktım başka peynir tat vermiyo

denk getirirsem peynir, tereyağda yaptırmak istiyorum
lor peynir ile kahvaltılık peynir yapıyorlar şöyle uzun vadede bozulmayan dan
bu aralar peynirde sütaş süzme peynire taktım başka peynir tat vermiyo

bıdıkcım denedin mi bilmiyorum ama muratbey'in sürmeli adında peyniri var
sütaş süzme gibi ama bana daha güzel geldi
bir de onu dene bu tür peyniri seviyorsan
daha kolay sürülüyor bir de sanki tuzu daha iyi

Badecim anacigin gelmiş hosgelmis.... Simdi yemek yemedigin günlerin acısını cikar... E

kızlar tablo yapabilen var mı ?

Son düzenleme:
pazara gittim geldim, ama bu gittiğim pazar küçük bi pazar, sadece bir sokak. yaprak görmedim maalesef bir de cumartesi ve salı günü var pazar, oralara bakarım. domates aldım, salatalık aldım 50 kuruşa hem de daha iki hafta önce 3 liraya aldıklarımdan daha güzel, şahaneydi. bir de çilek aldım o da 2.5 liraydı. bezelye kıyamet gibiydi 1 liraya. almadım ama ben, taşımaya gözüm kesmedi sıcakta. herşey ucuzlamış çok şükür. kiraz, kayısı, erik 2 liraydı. bu yaz hep böyle bol ve ucuz olur inşallah herşey

İyi akşamlar hanımlar nasılsınız?Yaz geldi ben gezmeye başladım dün eşimle kızılaya gittim bikini,güneş kremleri vs aldım.Bugünde annemle bi komşumuza gittik ordan eve geldim çağan içeri girmedi bahçede komşularla oturduk 9 buçukta girdik çağanı uyuttum eşimi bekliyorum .
Pazara bende gidesim var cumartesi günü bakalım fiyatlar nasıl.Dolabada atacaklarım varda bakalım neler atarım.
Test yaptım kızlar sonuç negatif ama hala olmadım çok stresliyim ya.
Farmasicim çok uygun fiyata çok güzel eğlenmişsiniz canım bayıldım bende istiyorum ama çağan biraz daha büyüsün bakalım böyle tur için biraz küçük çok huysuzlanıyo çok ağlıyor.

abla bezelye 1 tl miydi
kaçırmasaydın keşke sizin pazar ne kadar ucuzmuş öle:)
ben bi hafta önce pazarda gördüm 2 tl dedi bezelyeye
dedimki 1.5 tan verirsen 5 kilo alcam yok dedi olmaz 2.5 tu 2 ye indirdim peki dedim bu hafta 1.5 tl den aldım:)
bende kar yaptım sanıodum:)
sizin pazarı çok sevdim:)

selincim, burda da sanırım 1.5 tl idi. ama ben akşam altıbuçuk falandı gittim pazara. başka yerleri bilmem de, burda akşamüstü fiyatlar bayağı düşer. bazı yerlerde vardı 1.5 liraya. bir de ben domates falan aldım, başka bir iki şey daha aldım. onun için bezelyeyi taşıyamam diye cumartesiye bıraktım. zaten fazla almam. geçen seneden hala iki poşetim var. bizde fazla sevilmiyor. ancak salatalara falan kullanıyorum bezelyeyi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…