Kirli Çıkılar )))

Benden biraz büyükmüş eşiniz tabi :KK70: ilk mezunlardan olurmuş. evet eğitim biraz zorlu bizim ama zevkli tıp, eczacılık, kimya, bilgisayar programlama, yabancı dil aklınıza gelen her alandan ders alınan bir bölüm. Artı bi de kendi alan derslerimiz. bunlara ticaret hiç dahil değil ki ben şu anda temelde ticaret ve tercüme yapıyorum mesela -özellikle yeni proje olmadığı dönemlerde- okumadığım bi onlar vardı onları da yaptım tam oldu :KK37:
ben mezun olalı da baya oldu eşinizin okuyacağı dönemlerde ise tamamen farklıymış gerçekten idealist bilim adamı yetiştiriliyormuş. şimdi biraz laçkalaştı -ben ankarada okudum bu arada-
Sağlıkla ilgili o kadar çok sıkıntı yaşadım ki şimdi gerçekten Allah sağlık sıhhat versin de ben gerisini zaten yaparım diyorum.
burayı farmasi & sinirboyu ile gündüz kuşağına çevirdik biraz kızlar görünce kızmasın bize :KK1:

yok canım daha neler biz her konuda kirli çıkıyız sadece para, altın ,mal, mülk değil hayattaki tecrübelerimiz de bence en güzel birikimlerimiz ve de hepimizin birbirimizden öğreneceği çok şey olduğuna inanıyorum.:KK34:

zaman hiç geçmiyormuş gibi gelen ama hissettirmeden çabucak geçip giden ve de üzerinde tasarruf etme yetkimizin olmadığı bir mefhum . 1995 -1999 yılları arasında okuduk üniversiteyi.
neredeyse 13 yıl olmuş daha dün gibi yaş da 34 3 ay sonra 35 herşey daha dün gibi.
ama önemli olan bugün
her zaman derim dün geçti yarın muamma aslolan bugün :KK34:
ve de her işin başı sağlık gerisi bomboş bana göre :KK16:

Benden biraz büyükmüş eşiniz tabi :KK70: ilk mezunlardan olurmuş. evet eğitim biraz zorlu bizim ama zevkli tıp, eczacılık, kimya, bilgisayar programlama, yabancı dil aklınıza gelen her alandan ders alınan bir bölüm. Artı bi de kendi alan derslerimiz. bunlara ticaret hiç dahil değil ki ben şu anda temelde ticaret ve tercüme yapıyorum mesela -özellikle yeni proje olmadığı dönemlerde- okumadığım bi onlar vardı onları da yaptım tam oldu :KK37:
ben mezun olalı da baya oldu eşinizin okuyacağı dönemlerde ise tamamen farklıymış gerçekten idealist bilim adamı yetiştiriliyormuş. şimdi biraz laçkalaştı -ben ankarada okudum bu arada-
Sağlıkla ilgili o kadar çok sıkıntı yaşadım ki şimdi gerçekten Allah sağlık sıhhat versin de ben gerisini zaten yaparım diyorum.
burayı farmasi & sinirboyu ile gündüz kuşağına çevirdik biraz kızlar görünce kızmasın bize :KK1:

yok canım,kızmayız....:KK4: :KK1: bunlar da hayatın gerçekleri, birikim kadar, altından,dövizden yaptığımız kar/zarar kadar gerçek... :KK34: hepimiz hayatın farklı alanlarında mücadele veriyoruz....öncelikli sağlık,sağlık olmadan hiçbirşeyin anlamı yok.....sonrasında da işini sevmek,severek yapmak.....ben dahil, sevdiği işi yapan herkes (işini severek yaptığı için farmasi de :) ) şükretmeliyiz diye düşünüyorum... :)

yok canım,kızmayız....:KK4: :KK1: bunlar da hayatın gerçekleri, birikim kadar, altından,dövizden yaptığımız kar/zarar kadar gerçek... :KK34: hepimiz hayatın farklı alanlarında mücadele veriyoruz....öncelikli sağlık,sağlık olmadan hiçbirşeyin anlamı yok.....sonrasında da işini sevmek,severek yapmak.....ben dahil, sevdiği işi yapan herkes (işini severek yaptığı için farmasi de :) ) şükretmeliyiz diye düşünüyorum... :)

canım benimmmmmmmmmmmm:KK48::KK48::KK48:

sana yürekten katılıyorum :KK19::KK19::KK19::KK19:

Günaydın kızlar :) 100 TL m var ve ben onu deli gibi harcamak istiyorum kıyafetler falan filan :KK43:( Ama bir yandan da bir tane gram alabilirim pff bir an önce karar vermek zorundayım altında bu aralar düşük..

Napsam acaba KIYAFET ,ALTIN, KIYAFET,ALTIN :44:

:KK1::KK1:

(Temmuzdan beri sizlerle beraber altın biriktiriyorum kendime de doğru düzgün birşey almadım ya ondan böyle kafam karışık :nazar:)

bazen çok kendini sıkmakta büyük bir patlamaya neden olabiliyor.:126::126:
o yüzden küçük küçükte olsa arada bişiyler al kendine ama bu yüz tl ile değil.
,bunu altına feda et sonrakilerle kendini biraz şımart.

:118::118:

dün bizim ufaklık (en küçük kardeşim) iş çıkışıma geldi sosyete pazarına uğradık. bi tayt aldım-pantalonumsu bişey bi de kalın çorap aldım 18.5 harcamış oldum. benim esas bi de çizme almam lazım şöyle düz taban uzun bi tane spor sayılabilecek bişey. onu da alınca taytın ve çorabın üstüne bluzlarla ve elbiselerle yaza çıkarım :KK1: kardeşim çok sıkılmış da benim sürekli kot-tişört gezmemden. style-maker oldu bana sağolsun
bu arada 300 lira para yatırmışlar bi iş için haberim yok :KK52: dün haberim oldu sinirboyu hanım bi 300 yatırmıştık kalan hesabı da kapatalım yılsonu malum... ben de dedim hiç haberim yok hangi bankaya yatırdınız
ve tee yazdan beri alamadığım bi paramı da aldım en sonunda. gidip bakanlığa şikayet etmek zorunda kaldım. böyle patronlar insanı çalışmaktan bezdiriyor yavv. bi de adam parayı almaya gittiğimde pişkin pişkin mutfakta elimde gördüğü sandviçe sulandı. ay sinir oldum.:KK19:
böyle işte kızlar benim proje esaslı bi işim olduğu için çeşit çeşit insanlar değişik değişik ortamlar böyle geçiyor bakalım. özel ders çok uzun sürmedi çünkü bi kaç derste çocuğun sene başından beri öğrendiği herşeyi tekrar ettik 100 almış sınavdan :KK52: her hafta gelip tekrar etse zaten sıkılacak daha küçük, 2. döneme artık.
altından yana daha pek bişey yapmadım 2 gram aldım sadece. benim her ay 1000 lira biriktirmek hedefim vardı kasımda bu sekteye uğradı paramı alamadığım için şimdi gelen para 1700 filan ama tabi 2 aydır ertelenen harcamalar da var. yılsonuna kadar bu harcamaları -hediyeleri vs- hallettikten sonra kalanı altın yaparım sanırsam.
herkes düşüşü değerlendirmiş 96larsan filan almış galiba :nazar: ben onu kaçırdım nakit olmadığı için o ara, neyse artık önümüzdeki maçlara bakacaz :KK3:

çok sevindim alacaklarının geldiği için,hayırlı olsun canım...
önümüzde ki maçlar inş galibiyet senindir...:124::124:

Arkadaslar beni yanlış anlamazsanız size birsey danışmak istiyorum arkadaslar ben Van Erciş depreminden istanbula geldim depremzedeyim istanbulda gönüllü ailelerin yanında kalıyorum el isleri yapıyorum hem ihtiyacım var hemde birikim yapmak istiyorum aklınızda bulunsun ben el ısı Oya yazma dantel yapıyorum pile takımları yapıyorum eğer ihtiyacınız olursa bana ozelden yazar mısınız aklınızda bulunsun kendimi ve ailemi toparlayabilmem için birseyler yapmam gerekiyor lütfen aklınızda bulunsun her türlü el ısı gelir elimden...

Arkadaslar beni yanlış anlamazsanız size birsey danışmak istiyorum arkadaslar ben Van Erciş depreminden istanbula geldim depremzedeyim istanbulda gönüllü ailelerin yanında kalıyorum el isleri yapıyorum hem ihtiyacım var hemde birikim yapmak istiyorum aklınızda bulunsun ben el ısı Oya yazma dantel yapıyorum pile takımları yapıyorum eğer ihtiyacınız olursa bana ozelden yazar mısınız aklınızda bulunsun kendimi ve ailemi toparlayabilmem için birseyler yapmam gerekiyor lütfen aklınızda bulunsun her türlü el ısı gelir elimden...

geçmiş olsun ve de Allah sabırlar versin canım. umarım en kısa zamansa bütün yaralarınız sarılır.:KK19:

Rabbim tez zamnda acılarınızı hafifletip aydınlıklara çıkarsın inş.
aklımın bir köşesine yazdım isteyen soran olursa yardımcı olmak isterim.
geçmiş olsun:KK43:

çok dinlemek isterdim senden.
tabi acılarınızı tekrar hatırlatmak adına değilde ilk ağızdan yaşadıklarınızı,ist neler yaptıklarınızı,gönüllü aileyi bilmek isterdim.
tabi isterseniz

günaydın herkesee artık gündüz çalışmak yok nöbet usulune geçiyorum haftaya piyangoda bana vurdu yılbaşı gecesinden itibaren haftada bazen 2 bazen 3 nöbetim var,bakalım nasıl olacak:KK3:

merhaba kızlar güzel bir hafta sonu geçirmek dileğiyle...:KK16:

akşam eşime kasko için son kalan 200 tl yi kapattım.

sıra geldi çocuklara vereceğim 140 tl ye :KK1:

eşimde mutfak için verdiği 400 tl yi ocak ayından geçerli olmak üzere 420 tl yaptı :KK9::KK9::KK9:

bugün defterime baktım şu ana kadar bu ay 227 tl harcamışım geriye 173 tl kaldı. zaten son haftaya girdim .Belki en fazla 73 tl sini harcarsam . bu ay 100 tl artırabilirim.:KK34:

bugün markete gidip hindi alasım var o da en azından 40-45 tl tutar. (ben hindi etini beyaz etler içerisinde daha çok tercih ediyorum sağlık açısından fazla kolestrol içermediği için.
o nedenle de sene de 1-2 tane hindi alıp parçalayıp derin dondurucuma atıyorum.
kayınvalidem hindi ve kaz yetiştiriyor bizler için ama doğal beslendiklerinden markettekilere göre eti biraz sert oluyor , çocuklar için özellikle onun için de çocuklar da yiyebilsinler diye böyle yapıyorum.)

bugün cumartesi pazarı da var nasip olursa özellikle balık için oraya da gitmem gerekecek. ben anlaşılan bu haftaki ayırdığım 73 tl nin büyük kısmını bugün harcıyacağım:KK1::KK1:

günaydın herkesee artık gündüz çalışmak yok nöbet usulune geçiyorum haftaya piyangoda bana vurdu yılbaşı gecesinden itibaren haftada bazen 2 bazen 3 nöbetim var,bakalım nasıl olacak:KK3:

merhaba canım Allah kolaylık versin ...
ama atanamadığın günlerini aklına getir ve hayata tutun bitanem :KK19::KK19:

Rabbim tez zamnda acılarınızı hafifletip aydınlıklara çıkarsın inş.
aklımın bir köşesine yazdım isteyen soran olursa yardımcı olmak isterim.
geçmiş olsun:KK43:

çok dinlemek isterdim senden.
tabi acılarınızı tekrar hatırlatmak adına değilde ilk ağızdan yaşadıklarınızı,ist neler yaptıklarınızı,gönüllü aileyi bilmek isterdim.
tabi isterseniz

Olur tabi isterim sagolun çok tsk ederim isterim tabi neden olmasın ...

eşimde mutfak için verdiği 400 tl yi ocak ayından geçerli olmak üzere 420 tl yaptı :KK9::KK9::KK9:

bugün defterime baktım şu ana kadar bu ay 227 tl harcamışım geriye 173 tl kaldı. zaten son haftaya girdim .Belki en fazla 73 tl sini harcarsam . bu ay 100 tl artırabilirim.:KK34:

bugün markete gidip hindi alasım var o da en azından 40-45 tl tutar. (ben hindi etini beyaz etler içerisinde daha çok tercih ediyorum sağlık açısından fazla kolestrol içermediği için.
kayınvalidem hindi ve kaz yetiştiriyor bizler için ama doğal beslendiklerinden markettekilere göre eti biraz sert oluyor , çocuklar için özellikle onun için de çocuklar da yiyebilsinler diye böyle yapıyorum.)

bugün cumartesi pazarı da var nasip olursa özellikle balık için oraya da gitmem gerekecek. ben anlaşılan bu haftaki ayırdığım 73 tl nin büyük kısmını bugün harcıyacağım:KK1::KK1:

hepimize mutlu hafta sonları :KK54:

farmasi şu planlı programlı harcamalarına bayılıyorum :KK39:

defterine mi not ediyorsun tüm harcamalarını? girişleri de eder misin? ve son soru sen hep böyle planlı biri miydin?

acaba diyorum ben de büyüyünce :p böyle olabilir miyim :KK17:

Son düzenleme:
kızlar ben de şuana kadarki birikimimi sayenizde değerlendirmiş olmuş..
yanlış anlamazsanız ben şeyi merak ediyorum, kaç senedir çalışıyorsunuz ? maaşlarınız ne kadar ne kadarınızı harcayıp ne kadarını biriktirebiliyorsunuz ?

ben daha yeni işe girdim ilk aylarda tüm maaşlarımı harcadım ama artık sizce ne kadarını biriktirmeli ne kadarını harcamalıyım siz nasıl yapıyorsunuz, sizin de ilk işleriniz mi ?

bu ay battım zaten yeni yıl hediyelerinden dolayı :KK43: bir de eksiklerim hiç bitmiyor yeni işe girdiğimden dolayı kıyafetti, ayakkabıydı,ıvırdı zıvırdı..

Son düzenleme:
yanlış anlamazsanız ben şeyi merak ediyorum, kaç senedir çalışıyorsunuz ? maaşlarınız ne kadar ne kadarınızı harcayıp ne kadarını biriktirebiliyorsunuz ?

ben daha yeni işe girdim ilk aylarda tüm maaşlarımı harcadım ama artık sizce ne kadarını biriktirmeli ne kadarını harcamalıyım siz nasıl yapıyorsunuz, sizin de ilk işleriniz mi ?

bu ay battım zaten yeni yıl hediyelerinden dolayı :KK43: bir de eksiklerim hiç bitmiyor yeni işe girdiğimden dolayı kıyafetti, ayakkabıydı,ıvırdı zıvırdı..

benim 1 yıl olacak nerdeyse, 10 yıllık bir ara verdikten sonra başladım iş hayatına..
1060 tl maaşım var mesailerle ortlaama 1200 geçiyor elime ama bu işin yoğunluğu yaptığım mesaiye görede değişiyor..
Ben giyim alışverişlerimizi taksitlendirdiğim kredi kartını ödüyorum aylık 200-250 civarı, adsl faturasını ödüyorum birde 200 tl harçlık alıyorum kalanıda birikim işte..
Bende işe girdiğim ilk 2 aylık maaşımın nereye gittiğini anlamamıştım.. ara verdiysen normal cnm kıyafete harcama yapman..
İşin hayırlı olsun.. ee peki sen ne kadar alıyorsun, ne iş yapıyorsun ne kadar artırıyorsun??:KK34:

hindiye bende bayılırım farmasi,
bende 2 but alıp haşlayım diyorum, suyunun lezzeti felan çok seviyorum hindi yahniyi..
artırımın da iyi cnm benimde bu ayki 200 tllik harçlığımdan 40 tl arttı.. Bu ay hiç beğenmedim kendimi

hepimize mutlu hafta sonları :KK54:

farmasi şu planlı programlı harcamalarına bayılıyorum :KK39:

defterine mi not ediyorsun tüm harcamalarını? girişleri de eder misin? ve son soru sen hep böyle planlı biri miydin?

acaba diyorum ben de büyüyünce :p böyle olabilir miyim :KK17:

merhaba canım öncelikle güzel düşüncelerin için çok teşekkür ederim:KK19:
bir küçük defterim var o defterime her ay için ayın başında gelir gider diye kabataslak öncelikle sabit gelirlerimi ve sabit giderlerimi yazıyorum
mutfak masraflarımı ise ayrı bir sayfada tutuyorum sadece markete ya da pazara gidip geldiğimde harcadığımı yazıyorum. tek tek aldıklarımı yazmıyorum zira alışverişe gitmeden önce önce liste yaparım ve listenin dışında alışveriş yapmamaya büyük özen gösteririm % 99 da uygularım.
% 1 ihtimal ile çok lazım olacak ürün ya da ürünlerde indirim varsa daha sonra pahalı fiyattan almıyayım diye alırım.

her alışverişte ne kadar harcadığımı yazıp arada kontrol ettikçe hesapsız harcama yapmamış oluyorum.:KK34:

ben böyle miydim??? elbette hayatımda hesapsız harcama yaptığım zamanlarım da oldu olmaz mı hiç lakin genel anlamda çok müsrif bir insan olmadım .
son 5 yıldır yani 2006 yılının başından beri kooperatif dairesi yaptırmaya başladığımızdan beri çok daha dikkatli olduğumu söyleyebilirim mecburen ödemelerimi aksatmamak adına ölçüsüz davranmadım. ve güzel bir alışkanlık oldu.
hele çocuklarım da olunca artık yaşımın da 34 olduğunu düşünürsek bu yaşlarda kazancımın kıymetini bilmezsem ne zaman bileceğim değil mi ama ?:KK34:

kaç yaşındasın ?
elbette istedikten sonra sen de birikim yaparsın canım:KK19:
herşey gönlünce olsun:KK34:

Merhaba canım benim kendime ait gelirim maaş+ ekders 2000 tl yi geçik( 12 yıllık öğretmenim)
Eşim işletme sahibi bordosu yok ama ortalama aylık geliri 3000 tl civarındadır .
benim eve en ufak bir katkım yok desem yeridir. maaşımla ben önceden kooperatif dairesi borcu ödüyordum. daire ödemesi bitince devremülk aldım onları ödemeye başladım.
bu yaz başına kadar 2 adet devremülk taksidi ödüyordum toplam 720 tl bir tanesinin borcunu tamamen kapattım .
şu an diğerinin 370 tl ödemesini yapıyorum o da önümüzdeki ağustosa kadar sürecek.
sadece kendi cep tel , ev tel ve adsl yi , arabamın kaskosunu ve benzinini ödüyorum o kadar.
bir de kendi kredi kartım ile kendime yaptığım giysi alışverişleri olursa.
yani ayda ortalama olarak maaşımdan kendim için 1000-1500 tl arası birikim yapmaya çalışıyorum.( günlerim var ,gram altın alıyorum .)

yaşın kaç ? ne kadar maaş alıyorsun ? yaşam şartların neler yani evli misin bekar mısın ? bekarsan ailene destek olmak zorunda mısın? vs bunları da bilirsek daha kolay yanıtlayabiliriz sanırım :KK34:
şimdiden bereketli birikimler dilerim canım :KK19:

Son düzenleme:
X