Kırklareli Örf ve Adetleri

xuxzgxuxn_prenses

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Ocak 2008
10
0
düğün öncesi hazırlık varmı ekstra birşey adet gereği ,düğünde neler yapılıyor ve düğün sonrası neler bekliyor karşı taraf (bohca olayı falan yani) bunlar hakkında bilgi sahibi olan biri varsa beni bilgilendirsin lütfen.....

zaten evlilik hazırlığına başlıyacagız yakında kafam karma karışık hiç bir şeye karar veremiyorum.. birde bunlar takılıyo aklıma....

Lütfen bilgilendirsin birileri beni.....

Son düzenleme:
ben kırklareliliyim insanları içten samimi kadınları biraz yırtıcı olurlar ama bence keşke kendin yörenden biriyle evlenseydin çünki her yörenin kendi adetleri var başka yöreler ters geliyor bende erzurumlu biriyle evlendim çok zor landım o kadar terstiki herşey mesela biz gelen misafire açmısın birşeyler yermisin diye sorarız zaten açsa utanmadan söyler ama erzurumda sormak ayıp karşılanıyor aç veye tok illa sofra hazırlanıyor sende sanırım düğünün çay bahçesinde olacağı için biraz üzgünsün ama şimdi sosyetenin kır düğünü dediği şey bizde yıllardan beri var hemde çok güzel oluyor düğününe benide çağar sana sadıçlık yaparım senin düğünün istanbulda sıcakta sıkış pıkış düğün salonlarında olan o kasvetli düğünlerden çok daha güzel olucaktır ben sana bunu garanti ederim umarım hayat boyu mutlu olursun

Yeni konu açacaktım biraz dolaşıp bakınca burada aynı konunun olduğunu gördüm. Ben Edirneliyim sevdiceğim Kırklarelili. Kırklarelililer genelde nasıl insanlar olurlar? özellikle de pomaklar? Trakyalıyız ikimizde ama yinede farklılıklar olabileceğini düşünüyorum çünkü ben selanik göçmeniyim o pomak. Birde düğün,kına adetleri nasıldır var mı oralı olan ya da gelin giden bilen bir ablamız? :)

ben de bu konunun takipçisiyim. sevgilim kırklareli pınarhisarlı kısmetse inş seneye düğün var adetleri nelerdir?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…