bende aynı dertten muzdaribim valla inat ediyorum 1 sene kestirmiyorum sonra bi bakıyorum saçlar kendinden geçmiş uçları kırıktan geçilmiyo mecbur gidiyorum kırıklar temizlensin diyorum yine 1 sene önceki boyuna dönüyor napıcaz yaa :gitme: bide saçımın yapısı gereği her hafta fön çektiriyorum yoksa çok kabarıyor ve şekle girmiyor mecburum fön çektirmeye çalışıyorumda bakımlı gözükmem lazım,yıllardır aynı kısır döngü sonuç hiç uzamayan ve hep aynı boya geri dönen saçlar tek çaremiz çıtçıt sanırım yada etkili bi bakım, bisürü bakım reçeteleri var kafam karışıyor hangisi en etkili olanı bilemiyorum -tatlicadiarzu-
Devamlı saçına narin bir ipektenmiş ya da sana bağlı ve istekleri olan ayrı bir canlı gibi özen gösterirsen, gerekli bakımları yaparsan hiçbir sorunu olmaz.
mesela ne gibi bakımlar yapıosun cnm
Ben en son şubatmıydı neydi kestirdiğimde
Normal düzeyde uzardı saçlarım benim..
Kahrolası bir düzleştirici aldım maaf oldu saçlarım
Bir kat var saçımda sadece ama yarısı kırık..
Okulda başlıyor napıcam bilmem
Birde benim saçlarım normalde çok hafif dalgalıdır..
Ve yağlıdır saçlarımm
Kabarmaması için ne yapmam lazımm
Bende bebe yağını düşünüyordum canımbebe yağını denedin mi hiç cnm? banyodan sonra ıslak saçına az miktarda sürüyorsun, kabarıklık fln kalmıyor+saç yumuşacık oluyor ipek gibi. bir damla bebe yağını avcuna damlat, iki avucuna yay bunu, parmak araların da dahil. saçının uçlarına, kat uçlarına ve kabaran-kuruyan yerlerine sür. gerekirse 2-3 kez tekrarla. ama 1. yağ miktarını az tut, yoksa saç kirli-yağlı gözükür, 2. sakın diplere sürme.
yurtta kalmıyosan turplu suyu da yap haftada 2-3 defa, düzene girecektir. yurtta kalıosan ya da turplu suyla uğraşamam diyosan da ılık zeytin yağı sürebilirsin saçlarına haftada 1 kez.
düzleştirici kullanmamaya çalış, saçın hafif dalgalıysa dalgalı modeller kullanabilirsin demektir. akşam örüp sabah açarak, ya da sosis bigudilerle pratik modeller yapabilirsin. aklına yatarsa ayrıntılı olarak yardımcı olmaya çalışırım.a.s.
Bende bebe yağını düşünüyordum canım
Zaten düzleştirici ve maşaya yarından sonra elveda diyeceğim..
Malesefki yurtta kalıyorum ama turplu suyuda denemeye başlayacağım
En yakın zamanda inşallah..
Bigudi kullanmak bende istiyorum tek başına saçımı sarabilirmiyim bilmiyorum tabii
elin alışınca yaparsın cnm, 15 dk alır sarmak.
yurtta turplu su zor gelebilir, bnm eşim bile zor tahammül ediyo evde kokusuna, alem zaten laf söylemeye yer arıyo yurt ortamlarında, sen sebat göstersen de millet rahat bırakmayabilir
yağ bakımları daha pratik, tamam saçtan arındırmak zor olabiliyo ama en azından pişirme derdi yok, kokusu yok(sarmısak yağı hariç tabi:))
haftada en az 1 kez yap, bebe yağı olayı da doğru bi karar olur.
inş. düzelir saçların.:teselli:
Anladım canım bende bitkisel şampuan kullanmaya başlayacağım..
benim normalde saçlarım yağlıdır..
Ama orialdan artık sadece diplerim yağlı uçlarım çok kuru olduu..
Aynı zamanda kırık olduğundan sanırım düzleştirirken hava çeksem öyle kalıyor
Hanii yanık olupta kabaran cinstenn
Senin yöntemini uygulayacağım bendee..
Uzun saçta öyle merakım varki..
Hiçbir zaman sahip olamayacağım herhalde.. :çok üzgünüm:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?