Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar kırıklara çare

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

edakrxsxk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Mayıs 2007
368
0
96
Ankara
kızlar saçlarım çok kırıldı ama çok zor uzun zamanda uzayan saçlara sahibim şimdide bayağı uzun ama ne fayda kırık kestirmek istemiyorum benim gibi olan ve kestirmeden çaresini bulan varmı forumda rüya22 diye bir arkadaşımız bir formül vermiş ama tamda açıklamamış bilen yada benzer şeyler deneyenler yardım edin lütfen

benim saçlarım da epey kırılmıştı maşadan ötürü
geçen hafta sonu bi arkadaşımın tavsiyesiyle işe koyuldum faydasi da oldu
ama tehlikeli, saçlarınızı yakma riskiniz de var dikkatle yapilmasi lazım :bbo:
şöyle ki;

saçlarınızı tutam tutam alip kıvırıyorsunuz
malum kıvrılan sacta kırıklar ok gibi dışari firliyo
mum ile o çıkan saçları yakıyosunuz dikkatlice
sıcak makas işleminin bi benzeri yani
fakat dedigim gibi çok dikkatli olunmalı :smiley-cool:

bende yapılışını görmuştum bunun tv de çokta mantıklı gelmişt. ama kıme dediysem saçı tumden yakarım dedi. bence elinin ayarı olan bı arkadaşla yapılması daha saglıklı olacaktır.

bende duymuştum bunu ama biraz tehlikeli ben beceremem valla yinede saol canım başka bilgisi olan arkadaşlar varsa lütfen yazsın rüya22 diye bir arkadaş şunu yazmış 1 şişe badem yağı 1 tane dodeks 1 tane evigen 1 tane bemiks bunlar vitamin ve eczanelerde varmış bunları karıştırmış ama nasıl uygulamış saçına yazmamış ve anladığım kadarıyla arkadaşın saçı kısa

dün aksam aldım elime makası gectim aynanın karsısına kestim de kestim

son care bu oldu bana

uzun bi süre ne sac düzlştirici ne de fön yapmıcam ...

en ıyısını yapmışşın aslında canım. bende geçen sene yıpranan saçlarımı aldım elime makası resmen 3 numaraya yakın sekilde kestim.o kadar kısaydı kı taranmıyordu bıle:)şimdi yenı yenı ama saglıklı uzuyor.

ya kızlar nasıl cesaret edipde kendzi saçınızı kestiniz hele bide 3 numara alışması zor olmuyormu ?

saçım çok dalgalı olmasına ragmen yıprandığı için dalgadan eser kalmamıştı.bıkmıştım kuafore bakıma para harcamaktan.asla asla dıyordum. bır gun içinde aldım elime makası dıplerinden kestim kestim koydum yanıma:) resmen kafayı yıyen tıpler olur ya filmlerde aynen oyle bı sahne. gören herkes şok oldu. çünkü herkes saçlarıma ne kadar duşkun olduğumu bılıyordu. heran depresyona girebılrım dıye duşunup gittim 2 gun sonra kendime peruk aldım:) hanı evde takarım tararım yıkarım keserım dıye:) dışarı çıkarken takmak için değil tabı. oyle oyle atlattım canım.şimdide onumdeki saçlarım dudağıma anca geliyor.

canım ben kesinlikle pişman değilim. şimdi kestiğim saçıma bakıyorumda(çekmecemde saklı:)) yıne çoğu kızın saçından daha saglıklı ama bana göre o kadar yıpranmıştı kı daha fazla duramazdım o saçla. şimdi ki saçımla kıyaslıyorum gerçektende ıyı kı kestirmişim diyorum. saçım o kadar dalgalı kı hele denize gittim bu sene herkes kısa olmasına ragmen ne yaptın boyle kendi dalgası mı deyıp durdu. alışmışlardı çunku yıllarca dalgası kaybolan saçıma.
ilk başlarda çok zorlandım çünkü o zamanlar bıraz daha kıloluydum şuandakı halımden 10 kg kadar:) yuzum yanaklarım çok ortaya çıkmıştı yakışmasına ragmen. baktım olcak gibi değil 3 ayda 10 kg da verdım. kısacası
eğer saçına gereğinden daha fazla para harcamaya başlamışşan
evden çıkmadan once saçlarını şekle sokmak için çok uğraşıyorsan
boyamışşan ve renginden memnun değilsen
keşke hiç boyamasaydım dıyorsan
banyodan sonra saçların kuruma aşamasındayken berbat gorunuyorsa
uzatacak kadar sabırlıysan
balık etli değilsen
gözlerini begenıyorsan(kısa saçta dırekt gözler ortaya çıkıyor çünkü)
bence kestir canım ki ben uzun saçı çok severim. ama bu yukarda yazdıklarıma evet dıyorsan kestir saglıklı saglıklı uzatırsın

canım ozelden msj yazamadım sanırım özel msj yazma durumun kapalı. cevap vereyım canım. bende kuafore gitsem kestiremezdim eminim ki. kuaforler çok kafa karıştırıyor. ve ben asla kestirmem dıyordum. bır gun içinde verilmiş bir karardı makası elime alıp kesmem.
önce kahkulu kullanamayacağımı bıldığım halde merak ettığım için vede geri dönüşü olmasın dıye koca bır kahkul kestim. baktım felaketın önde gideniyım. bırde fotomu bıle çektim o halde tas kafa gibi:) tamam artık geri dönemem deyıp ordan burdan kestım saçımı. evde kımsede yoktu. en son da kafama şapka taktım kuafore gittim hepsini aynı boya getirsin dıye. adam utanmasa makıneyle kesecekti.makıneyle duzelteyım mı dedi bende yedıremedim kendime::) makasla duzeltti. tahmın etmışşındır artık ne derece kısa olduğunu

benim saçlarımdada kırıklar vardı röfleden ötürü. yine kadınlar kulübünden edindiğim bi formulü uyguladım daha 3. kez olmasına rağmen bayağı farketti saçlarıma hacim geldi vede kırıklarımda düzelme var. bu formül badem yağı, hint yağı, bephanthene ampül, bemiks ampül ve evigen ampülü karıştırıp 2 günde bir saçıma uyguluyorum. geceden sürüyorum masajla birlikte sabah kalkınca yıkıyorum. şampuanımada 1 tatlı kaşığı bal karıştırdım inanın süper oluyo ne elektriklenme ne bişi. tabi bana yaradı her şaç tipine yararmı bilmem. bu formülü verenden allah razı olsun

arkadaşlar kuafördede boyunu kısaltmadan sadec o çatallı beyaz beyaz olmuş kısımları alarak kırık görünümünü yok ediyorlar.fakat bu saçın incelmesine yok açıyor.benim saçlarım çok ince telli bu yüzden denemedim ama deneyen arkadaşlarım var.boyu hiç kısalmadan kırıklarından kurtuldu

canım işte bende bu formülü arıyordum şunu tam anlatırmısın ya nasıl yapıyorsun bunları nerden aldın saçının dibinemi ucunamı uyguluyorsun lütfen anlat acil lazm

bende yapılışını görmuştum bunun tv de çokta mantıklı gelmişt. ama kıme dediysem saçı tumden yakarım dedi. bence elinin ayarı olan bı arkadaşla yapılması daha saglıklı olacaktır.

ben kendi kendime uyguladım bişi olmadı hatta çok da iyi oldu canım
elim yatkındır bu tür şeylere ama çok dikkatli olmak lazım zira sac hemen tutusuverebilir yapisina göre bilemiycem
kırıklar yüzünden kuafore gitmeye tövbe edenlerdeniz
ne zaman kırık aldırmaya gitsem saçımın anasını aglatiyolardi saolsunlar :icecream:
uzun saç seviyorum ve kusalmasına gonlum razı değil :enbuyukkk:
bu uygulamada elbet birazcık kısaldı sacım ama bunu yalnızca ben hissettim arkadaşlarım fark bile etmedi :içelim:
yanlız biraz yanık kokuyo saç dogal olarak :roflol:
yıkamadan once maske uyguladım ve 2 saat kadar bekledim
sonrasında ne kokudan eser kaldı ne kırıklardan :icecream:

valla bu kuaförler kırık al diyince öyle bir kısaltıyolarki hala uzamadı saçlarım
sinirlerim tepemde
bi daha kırık mırık aldırmam
:mymeka:

bazı kuaförler abartıyor doğru diyosunuz ama. saçların kırıkları nereye kadar biz anlamıyoruz. kırıkların temizlenmesi lazımki saç canlansın ve daha da ilerlemesin. bunu siz belirlerseniz. kesim başa gider kırık yukarılara ilerler. ben artık kırıklarımın nerede olduğunu ve ne kadar kesileceğini bilyorum. biraz iyi kuaföre gidin bence. bunu mahalle arası kuaförler yapıyor kısacık. benim esaçlarım evlendiğimde belime kadardı sonra kırıklar yüzünden eşim saçlarımı bi kesti omuzumda. ağladım önce ama kesilen saçlar mısır püskülü gibiydi.a.s.

canım mahalle arası kuafor yada pahalı kuafor hiç fak etmıyor. bende zamanında çok pahalı bır kuafore gitmiştim randevu almıştım hatta gitmeden önce. saçıma geleceğine parama gelsin demiştim. uçlarından alacağına saçımı oyle bır kısalttı kı kuaforden eve doğru nasıl geldiğimi hatırlamıyorum

bu yaptığımız yağ bakımları falan ben de yapıyorum ve kesinlikle yapılması gerektiğini savunuyorum. fakat şöyle; kırıklardan kurtulduktan sonra yapılmalı bence. kırık saçın bir daha düzeleceğine inanmıyorum anca kesilince kırıklardan kurtuluruz.
Ayrıca kırıklı saç uzamaz.çünkü zaten normal bir sac ayda 1.5-2 cm uzuyor. fakat kırıklara bakınca onlarda 2 cm i buluyor hatta kesilmeyince daha da tepeleri cıkıyor bu kırıklar. taramayla vs. saç uçlarındaki kırıklar kopuyor böylece bizim 1 ay boyunca uzatmaya çalıştığmız saç telinden zaten o kadar bir parça kopuyor...
bence saçlarında kırıkları olan arkadaşlar güzelce kırıklardan kurtulup bakımını öyle yapsınlar. :1hug::1hug:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…