Kırık ayak parmağı

Nastasya flipovna

Guru
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2014
3.250
8.818
Merhabalar...
geçen cuma günü şiddetli bir şekilde ayağımı kapıya çarptım.Acısı bir süre sonra geçer diye düşündüm ama geçmedi, baştan dördüncü parmağım hafif yamulmuş gibi görünüyordu.Apar topar acile gittim röntgen filan çekildi ama doktor kırık olmadığını söyleyip gönderdi.Sonrasında sargılı bir şekilde kırık olmadığına güvenerek üç günü o şekilde ağrı ve şişlikle geçirdim.Baktım olmuyor, ortopediye gittim.tekrar röntgen çekildi ve doktor dördüncü parmakta kırık olduğunu söyledi.

parmağım yandaki parmakla sabitlenip alçısız bir şekilde sarıldı, koltuk değneği kullanmam ve ayağımı yukarda tutmam söylendi.Bugün sargıya alınalı beşinci gün oluyor, ağrı zaten çok şiddetli olmamakla birlikte vardı, ama bugün istisnai olarak bir karıncalanma durumu mevcut ve özellikle ayağımı yukarıda tuttuğumda uyuşuyor ve karıncalanıyor.Bu durum normal mi, aranızda yaşayan var mı? yoksa tekrar doktora gidip durumu anlatsam mı bilemedim.

Karincalanma normal üstünde baskı olduğu için sonra kasinmaya da baslayacak havasizliktan ama kasima ya da yavaş kası

Herkes doktor olamıyor işte malesef. İlk doktoru sikayet etsen keşke
Eşimde şikayet etmek taraftarı aslında ama ben bir şey çıkacağını sanmadığımdan bir de onunla uğraşmak istemedim.Ama haklısınız aslında uğraşmak lazım.

Yalnız alçıda değil ayağım sadece altına destek koyup iki parmağı birbirine bantladılar.Parmak kırıklarında böyle yapıyorlarmış sanırım.Üzerinde pek baskı da yok o acaba sürekli sabit kaldığından dolayı olabilir mi? Gerçekten çok endişeleniyorum, acaba sinirlerle ilgili bir sorun mu oluştu diye düşünüyorum.Özellikle ayağımı yukarı kaldırdığımda uyuşma ve karıncalanma oluyor.Bugün özellikle sabahtan beri bu şekilde devam ediyor.

Dün kendi koyduğum süpürgeyi görmeyip ayağımı çarparak az kalsın bende parmağımı kırıyordum, şapşallıkta bir dünya markasıyım🤦🏼‍♀️ Hiçbir yerimi henüz kendime rağmen kırmadım fakat elim çatlamış ve alçıya alınmıştı. Karıncalanma çok sık hissediyordum ve aşırı rahatsız ediciydi. Hareket edemediği ve sıkma kuvveti uygulandığı için normal yani düşününce.. Ama içiniz rahat etmiyorsa bir kontrole gidin. Geçmiş olsun.

Dün kendi koyduğum süpürgeyi görmeyip ayağımı çarparak az kalsın bende parmağımı kırıyordum, şapşallıkta bir dünya markasıyım🤦🏼‍♀️ Hiçbir yerimi henüz kendime rağmen kırmadım fakat elim çatlamış ve alçıya alınmıştı. Karıncalanma çok sık hissediyordum ve aşırı rahatsız ediciydi. Hareket edemediği ve sıkma kuvveti uygulandığı için normal yani düşününce.. Ama içiniz rahat etmiyorsa bir kontrole gidin. Geçmiş olsun.
Çok teşekkür ederim.Bende ilk defa kırıyorum bir yerlerimi, sürekli çarparım ayağımı ama bu sefer ilk kez kırabildim.Birazda evhamlıyım galiba, acaba kalıcı bir şey olur mu diye korkuyorum.Google aratınca da kangren falan gibi insanı dehşete düşüren şeyler gördüm, akşam akşam iyice canım sıkıldı.

Sabitlikte tabiki yapar ama yinede hiç baskı olmamisina benzemez iki tela bile olsa parmagı birbirine bile sarsan olur.
1. Çok sıkı olabilir parmak arada sıkısmistir
2. Sürekli sabit olduğundan vucut tepki verebilir.
Eğer şişme morarma renk degisimi olursa doktora gitmenizi oneririm. Onun harici bu degisime alışma 1 haftayi buluyor malesef,:/

Sabitlikte tabiki yapar ama yinede hiç baskı olmamisina benzemez iki tela bile olsa parmagı birbirine bile sarsan olur.
1. Çok sıkı olabilir parmak arada sıkısmistir
2. Sürekli sabit olduğundan vucut tepki verebilir.
Eğer şişme morarma renk degisimi olursa doktora gitmenizi oneririm. Onun harici bu degisime alışma 1 haftayi buluyor malesef,:/
Çok sağolun biraz rahatladım , renk değişimi ve şişme fark etmedim, sadece uyuşma ve karıncalanma hissediyorum.Parmağı da tamamen kapattıkları için görme şansım olmuyordu ama sargıyı biraz açıp bakmak zorunda kaldım, bütünlüğü bozmadan.Tekrar teşekkür ederim.

Çok sağolun biraz rahatladım , renk değişimi ve şişme fark etmedim, sadece uyuşma ve karıncalanma hissediyorum.Parmağı da tamamen kapattıkları için görme şansım olmuyordu ama sargıyı biraz açıp bakmak zorunda kaldım, bütünlüğü bozmadan.Tekrar teşekkür ederim.
Parmağı oynatmadan, sargiyi cok bozmadan bakabilirsiniz. Ara ara kontrol edin ki sıkıntı olmasın.
Ve yukarda dursun kalp hizasindan ayağınız.
Kemik sulu corba ve kelle paca için
Geçmiş olsun rica ederim

Tekrar konu açmak istemedim arkadaşlar buradan sorayım.Eğer başına gelen varsa ve yardımcı olursa sevinirim.Ara ara uyuşmalarım devam ediyor ama bunun üzerine bir de ayağımda yanma oluşmaya başladı.kırıklarda bu normal bir durum mu yoksa randevu zamanımı beklemeden gitmeli miyim? Bilgisi olan varsa ve yardımcı olursa sevinirim.

Eşimde şikayet etmek taraftarı aslında ama ben bir şey çıkacağını sanmadığımdan bir de onunla uğraşmak istemedim.Ama haklısınız aslında uğraşmak lazım.

Yalnız alçıda değil ayağım sadece altına destek koyup iki parmağı birbirine bantladılar.Parmak kırıklarında böyle yapıyorlarmış sanırım.Üzerinde pek baskı da yok o acaba sürekli sabit kaldığından dolayı olabilir mi? Gerçekten çok endişeleniyorum, acaba sinirlerle ilgili bir sorun mu oluştu diye düşünüyorum.Özellikle ayağımı yukarı kaldırdığımda uyuşma ve karıncalanma oluyor.Bugün özellikle sabahtan beri bu şekilde devam ediyor.
Gittiğiniz hastanenin hasta hakları bölümüne veya direk sağlık bakanlığını arayıp şikayette bulunabilirsiniz. Film çekmiş nasıl kırığı göremiyor anlamadım

Gittiğiniz hastanenin hasta hakları bölümüne veya direk sağlık bakanlığını arayıp şikayette bulunabilirsiniz. Film çekmiş nasıl kırığı göremiyor anlamadım
Haklısınız görmesi gerekirdi, acaba iş vardı da başından mı savdı diye bile düşündüm açıkçası, e nabızdan yorum olarak yazdım ama bir şikayette bulunmadım.Ama bulunsam iyi olacak.

X