Kiranız ne kadar?

lilygirl

Üye
Kayıtlı Üye
5 Temmuz 2023
182
354
30
Arkadaşlar selam. Kiralarınız ne kadar, hangi şehirde oturuyorsunuz. Yeni kiraya çıkan var mı? Zamlarla birlikte muhakeme yeteneğimi çok kaybettim artık hangi kira nereye değer bu yüksek kira fiyatları normal mi. Yani yeni kiraya çıkan insanlar bu fiyatlara mı çıkıyor gerçekten yoksa Ankara da mı böyle bir durum var. Cevap verecek olanlar olursa sağolun şimdiden.

Kuşadasında yaşıyorum kiram üç binden 5 bine çıkarıldı bir ay önce. İtiraz hakkım vardı %25 yapmaları gerekiyordu çünkü ama oturduğum ev fazlasını hakettiği için itiraz etmedim. İlk ben girdim bu eve daha ev 1 yıllık. Doğalgazlı alttan ısıtmalı, otoparkı, havuzu, bekçisi var. Ev geniş ferah + cam balkonu da var.

Evi ayrıntısına kadar anlatma sebebim şu yanlış anlaşımasın hani bu özellikleri var ve bu kadara oturuyorum ama benden sonra girenlere daha yüksekten kiralamışlar sanırım

Arkadaşlar selam. Kiralarınız ne kadar, hangi şehirde oturuyorsunuz. Yeni kiraya çıkan var mı? Zamlarla birlikte muhakeme yeteneğimi çok kaybettim artık hangi kira nereye değer bu yüksek kira fiyatları normal mi. Yani yeni kiraya çıkan insanlar bu fiyatlara mı çıkıyor gerçekten yoksa Ankara da mı böyle bir durum var. Cevap verecek olanlar olursa sağolun şimdiden.
Bizim burada mahallede yeni eve 15 bin diyorlardı. 60 metrekare ev.
Bence ortalama bir ev 7 8 olmalı. Tek maas öğretmen insanxa yasayabilmeli bu ülkede.

Neredeyse iki yıldır bütün ülkede ciddi bir konut krizi yaşanıyor. Sadece Ankara değil yani. Malum sarı siteden semtinizdeki kiralıklara bakıp fikir sahibi olabilirsiniz.

Bizim burada mahallede yeni eve 15 bin diyorlardı. 60 metrekare ev.
Bence ortalama bir ev 7 8 olmalı. Tek maas öğretmen insanxa yasayabilmeli bu ülkede.
İmkanı yok. Memurlar doğuda kalmayı tercih ediyor o yüzden kaldı ki buralarda da kiralar uçmuş diye duydum.

Bizim olduğumuz yer cevresine gore biraz uçuk. Ilcede oturuyoruz, deniz kenari ama cok turistik bir yer degil. Bu sartlar altinda kiralarin düşük olmasini bekliyor insan. Ama nukleer santral insaati ve orada calismak icin gelen Rus firmanin calisanlari sayesinde burada kiralar cok uçuk. Daha dogrusu, Turkiyede her yerde uçuk su an ama buraya geldigimizde ulke genelinde boyle bir zam durumu yokken burasi yine ucuktu. Hatayda 700 tl kira öderken buraya gelip benzeri daireyi en asagi 2500 e gorebildik. Biz 2000 e bi daireye oturduk. 3 yil oldu. Civarda kiralar 12 ye bile cikti. Esyali olanlar dolara endeksli veriyor Ruslara. Biz 3800 ödüyoruz su an , yeni yaptik yillik kontrati. 1 yil boyle olacak

Oturduğum sitede son 2 ayda 2 ev kiralandı. İkisi de 3+1. Biri 7500 biri 12000.
Biri muhite uygun, düzgün, yine site sakinlerinin çevresinden tanıdık kiracı aradı. 4 ay boş tuttu ve 7500 dedi, diğeri sarı siteden aynı gün verdi.
Sarı sitede 14-15 bandında kiralar bölgede.
Ben geçen sene sarı site 8 bandındayken 5500'e tuttum. Zam dönemim geliyor. 7500/8000 bandı teklif edeceğiz, bence makul bir teklif, muhtemelen kabul eder.

İstanbul, şehre uzak semt, muhit oldukça iyi ve güvenli.

İstanbul'da 2+2 dubleks bahçeli ev sahile yakın 2500 veriyoruz ama ev sahibi zam yapacak şu aralar mahkeme olayı olduğu için ilgilenmiyor ama kısa zamanda yapar 7-8 yapar diye düşünüyoruz.

2000 kira 4500 oldu = 2022 yılı ortası zam dönemi - % 125 zam
4500 kira 8100 oldu = 2023 yılı ortası zam dönemi - % 80 zam

8 yıllık kiracıyım.
30 yaş üstü bina.
Istanbul, şehir merkezlerine hayli uzak, son derece düzgün muhit, güvenilir çevre, düzenli ferah yerleşim.

Ümraniye 2+1 evler 15 binden başlıyor.
3+1 20 bin ve daha üzeri.
Sancaktepe yenidoğan tarafları ise 10 binden başlıyor giriş katlar.
12-15 bandı arası baktıgım kadarı ile.
ALLAH milletin yardımcısı olsun.
Çok zor maalesef.
ev aldım ödemem çok diye üzülürken 18200 tl şimdi millet bana daha alalı 4 ay olmuş önce ohaa derken şimdi iyi ki aldın o ödeme seneye bir kira bedeli olacak demeye başladı.
Bilmiyorum her şey çok korkunç

Konyadayim 5 yildir oturuyorum gecen sene 1800den 3500 olmustu bu sene 5-6 bine raziyiz. Oturdugum sitede zemin kat evler 9-10 bine veriliyor. 3+1 evim

Trabzondayim. 2+1 site içi olmayan , yeni fakat bicimsiz bi ev sordum geçen aylarda. 6.500 dedi. Bu arada merkeze yakın bir konumda değil.

Kendim ev kredisi ödüyorum. (Kredim 4 bin lira) Evim 160 metrekare site içi değil. Muhit de pek iyi değil ama ev muazzam
.

Hadi kiraya ver deseniz 10 binden Aşağıya gelemem maalesef 😔😔😔

X