Düğün Kiralık Takılar

GaydiriGubbakCemile

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
1 Temmuz 2007
8.684
5
Merhaba kızlar..
Son zamanlarda maddi gücü kısıtlı olan ailelerin altın kiralamaları yaygınlaşır oldu.. Özellikle erkek tarafı millet ne der düşüncesiyle alamadıkları altınları kiralayıp gösterişte bulunuyorlar..Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Son düzenleme:
Kiralık gelinlik ve damatlık duymuştum ama kiralık takı ilk kez duyuyorum ...
Ben gösteriş olsun diye bu tip bir yola başvurulmasını saçma ve gereksiz buluyorum...
Kimse kimseye maddi olarak kendini kanıtlamak zorunda değil ki ...
İnsan evleneceği insanın maddi durumunu bilir, gereksiz bir hareket olur bu tip şeyler...
Gösteriş için değil hayatı paylaşmak için evleniyoruz ve yapılan tüm düğün,gelinlik,takı, bohçalar vs. bu durumu kutlamak için...
Takılan takılarda sadece yeni evlilere verilen bir hediye (destek) ... ve sadece bizim gibi bir kaç ülkede var, dünyada daha tercih edilen evlenenlerin eksiklerini hediye etmek...
Ben az olsun gönülden olsun isterim ...
Ben onu sevdim ailesinin bana vereceklerini değil...

Maalesef bunu yapan insanlar artık çoğaldı.. " Millet ne der " düşüncesiyle milleti değil kendilerini kandırıyorlar.. Madem paran yok kiraya verdiğin parayı da cebinde tuttarsın en azından... Söylediğin gibi takı bir destektir.. Çiftler zaten takıları ihtiyaçlarına göre kullanır veya kullanmazlar...

Çok saçma yahu... Benim olmayan birşeyi ne diye takayım ki? Hem millet ne düşünürse düşünsün umursanmamalı :63: Ayrıca her anne baba evladına daha iyisini yapmak ister ancak elinde avucunda yoksa şu kdr altın şu kadar bilezik olcak olcak diyede zorlamakta manasız...

Son düzenleme:
yazık...başka birşey diyemiyorum.sırf gösteriş olsun diye ya..işte bizim milletimiz böyle gösteriş yapmacık falan..yazık üzülyorum gerçekten onlara.para geliyor gidiyor utanacak birşey mi bu sanki.1tane bilezik taksın ama gösteriş olsun diye 5tane kiralanmasınlar bence

Çok saçma yahu... Benim olmayan birşeyi ne diye takayım ki? Hem millet ne düşünürse düşünsün umursanmamalı :63: Ayrıca her anne baba evladına daha iyisini yapmak ister ancak elinde avucunda yoksa şu kdr altın şu kadar bilezik olcak olcak diyede zorlamakta manasız...
aynen öyle canım benim.. "millet ne düşünür " cümlesinmden nefret ediyorum zatenn çığlık atasım gelio o cümleyi duyduğum her yerde :KK47:
yazık...başka birşey diyemiyorum.sırf gösteriş olsun diye ya..işte bizim milletimiz böyle gösteriş yapmacık falan..yazık üzülyorum gerçekten onlara.para geliyor gidiyor utanacak birşey mi bu sanki.1tane bilezik taksın ama gösteriş olsun diye 5tane kiralanmasınlar bence
:KK42: :KK42: :KK9:

Çevremde hiç tanık olmadım ama böyle bir şey yapıldığını duymuştum.Tabii ki ´normal düşünen´ her insan gibi bende saçma buluyorum.
Önce koluma tak sonra gel al...Neymiş millet bir şeyler yapıldı diye görsünmüş.
Valla benim çevremden gördüğüm bu yola çıkan insanlar ama iyi ama kötü kendilerini hazırlıyorlar.Herkesin durumu çok mu iyi?Hayır.
Ama yine de evlatlarını düşünüp borç harç içine giriyorlar.Her zaman olacak şeyler değil bunlar.İnsanın hatrında böyle kalmaması lazım.​

böyle yapcaklarına hiç almasınlar daha iyi
başkalarının gözüne sokmak için yapılan şeyler bunlar
hiç hazetmem

İki yüzlülükten başka ne denir ki buna :KK20:
Sen evde yiycek ekmeğin hesabını yap düğün yapmaya geldi mi bakın bakın biz ne altınlar ne gerdanlıklar taktık gelinimize görün görün de!
Var böyle yapanlar duyuyorum yazık..

Hiç bir gelim istemez herhalde böyle bir şeyi. Zaten gelin olarak ben bozulurm ve kırılırım böyle bir durumla karşı karşıya kalsam banane millet ne demiş millet bozulacağına ben mi üzüleyim bozulayım. :KK37:

kiralık takı takarlarsa benim gözümde biterler..ayıp o zaman takmasınlar nolcak ki..eğer çok takmak istiyorlarsa ve maddi durumları yeterli değilse para taksınlar bu kadar basit..

valla milletın takısıyla ona buna gösteriş ypacagıma hiç takı takmam daha iyi ona öle vitrin mankeni gbi tak takıyı çıkışta al çok üzücüü.....

X