• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelinlik Modelleri Kiralık Gelinlik Sorunsalı?

NMButterfly

Üye
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2013
175
8
16
34
İzmir
Merhaba hanımlar:3:
Gelinlik kiralama konusunda ne düşünüyorsunuz? Bir kaç ay sonra düğünüm olacak, açıkcası gelinlik her genç kız kadar benimde hayalim ama sonrasında görüyorumki giyildikten sonra çoğu gelinlik hatırası dışında bir hiç gibi dolaba kaldırılmak zorunda kalınıyor.Yada başka bir işe yarıyor mu benim bilmediğim başka türlü değerlendirilebiliyor mu acaba? Kestirip modelini değiştirip kullanmak gibi fikri olan varmı?
Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz, özellikle evli hanımların fikrini almak isterim keşke kiralasaydım diyen oldumu hiç aranızda???
2.el konusunda benim bir takıntım yok kıyafet için bunuda belirtmek isterim...:26:

kesınlıkle kıralık düşünme. evet bır sefer gıyılıyor ama bambaşka bır duygu bu canım. maddı acıdan uygun bulacağın çoğu yerde var zaten
mutlaka sana ozel olsun derım

ben kesinlikle kıralık dusunurdum cunku satın alınan gelınlık bırdaha kullanılamıyor malsef. satın almak ıcın vercegım parayı balayına veririm :)

Merhaba hanımlar:3:
Gelinlik kiralama konusunda ne düşünüyorsunuz? Bir kaç ay sonra düğünüm olacak, açıkcası gelinlik her genç kız kadar benimde hayalim ama sonrasında görüyorumki giyildikten sonra çoğu gelinlik hatırası dışında bir hiç gibi dolaba kaldırılmak zorunda kalınıyor.Yada başka bir işe yarıyor mu benim bilmediğim başka türlü değerlendirilebiliyor mu acaba? Kestirip modelini değiştirip kullanmak gibi fikri olan varmı?
Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz, özellikle evli hanımların fikrini almak isterim keşke kiralasaydım diyen oldumu hiç aranızda???
2.el konusunda benim bir takıntım yok kıyafet için bunuda belirtmek isterim...:26:

canım bende ilk öyle düsündüm kiralıklar satın almadan 100-200 tl daha az.ondan satın almaya karar verdim 800 e gelinlik bile buldum uygun fiyatlı mutlaka bulursun

Kiralamak diye düşündüğünüz şey, genellikle giyilmiş bir gelinliği kiralamak değil, sizin için sıfırdan dikilen bir gelinliği düğün sonrasında modaevine iade etmek demek. Yani piyasada iş böyle yürüyor. Kiralık denen gelinlikler de sıfırdan 200tl kadar ucuz oluyorlar arkadaşın dediği gibi.

Benim size önerim, eğer bütçeniz kısıtlı ise ikinci el Pronovias gibi marka bir gelinlik almanız. Düşük bütçeler içinde mükemmel gelinliklere sahip olmak için en iyi yol ikinci eldir. Bana şimdi tadilat için 850tlye alınmış ikinci el bir gelinlik geldi, orijinali 6000lira ve harika bir gelinlik. Değil 850, 2000tlye bile o gelinliğin sıfırını diktirmek mümkün olmaz. Alan kişiye de söyledim, çok büyük akıllılık etmiş. Sahibindende filan çok satılıyor marka gelinlikler. Iyi markaların gelinlikleri genelde sağlam da oluyorlar, temizletmek yeni gibi olmasına yetebiliyor.

ben kesinlikle kıralık dusunurdum cunku satın alınan gelınlık bırdaha kullanılamıyor malsef. satın almak ıcın vercegım parayı balayına veririm :)

iyi de kiralıkla satılık arasında 200 lira fark var o 200 liralı farkla balayına gidilmez :1: bende kiralasam mı diye düşündüm sonra vazgeçtim 200 lira fark ediyo bide getir götür derdi var gelinliği 10 dakika bile geciktirsen ekstra ücret alınıyo neden satın alma parasına kiralıyım diye düşündüm ve hemen aldım ve ayrıyetten evlenme sezonu açılmadığı için etiket fiyatı 2650 lira olan gelinliği 1100 e aldım kiralama fiyatıda 900 liraydı :40:

Ben de evlendigimde gelinligimi kiralamistim.
Evlenmeden once cok dusundum, kiralasam mi yoksa satin mi alsam diye.
Zaten kiralik ve satilik arasinda cok fark yok (eger minenes`in bahsettigi gibi iyi bir markanin gelinliklerinden almayacaksan).
Hala iyi ki kiralamisim diyorum, cunku dedigin gibi dolabin bir kenarina atilip kalicakti.
Zaten ebat olarakta kucuk birsey olmadigi icin, saklamasi da ayri bir sorun.
Ben saklayamayacagim icin, kiraladim, ama ikinci el degildi gelinligim, kiralik olmasina ragmen sifirdan yapildi.

aama bu fıyat gelınlıkten gelınlıge gore degısebılır. eger bı kısı cok suslu prenses ( asla benım tarzım olamaz) türü gelınlık dantel detayları bol olan ustelık duvagıda var bunun duvagınıda unutmamak gerek sızın aldgınız bu fıyata alamaz herkesın zevkı baskadır ona gorede fıyatlar degıskendır.. ben sade gelınlıkleri sevıyorum belki sizin dedgınız gibi 900 e bulabılırm ama baska bırının begendigi gelınlıkler 900 olmayabılır.. ben kıralamayı tercıh ederdm

iyi de kiralıkla satılık arasında 200 lira fark var o 200 liralı farkla balayına gidilmez :1: bende kiralasam mı diye düşündüm sonra vazgeçtim 200 lira fark ediyo bide getir götür derdi var gelinliği 10 dakika bile geciktirsen ekstra ücret alınıyo neden satın alma parasına kiralıyım diye düşündüm ve hemen aldım ve ayrıyetten evlenme sezonu açılmadığı için etiket fiyatı 2650 lira olan gelinliği 1100 e aldım kiralama fiyatıda 900 liraydı :40:

aama bu fıyat gelınlıkten gelınlıge gore degısebılır. eger bı kısı cok suslu prenses ( asla benım tarzım olamaz) türü gelınlık dantel detayları bol olan ustelık duvagıda var bunun duvagınıda unutmamak gerek sızın aldgınız bu fıyata alamaz herkesın zevkı baskadır ona gorede fıyatlar degıskendır.. ben sade gelınlıkleri sevıyorum belki sizin dedgınız gibi 900 e bulabılırm ama baska bırının begendigi gelınlıkler 900 olmayabılır.. ben kıralamayı tercıh ederdm

ben gelinliğimi burda paylaştım konu açtım bakabilirsin benimde prenses model ama diğerleri gibi çok kabarık değil farklı bide ben çok gelinlikçi gezdim dikimi en fazla 1800 dediler gerçi daha pahalı yerlerde vardı ama sadece 2 yerden çıktı. ayrıca gittiğim çoğu gelinlikçide dantel model ağırlıklı gelinlikler vardı. şimdi prenses modellerden sıkıldınız ama 2014te çıkıcak en yaygın model dantel modeller olucak ve uzun süre prenses model gündemde olucak

olabilir .. herkesin zevki baskadır ve ona gore fıyatlar degıskendır.

ben gelinliğimi burda paylaştım konu açtım bakabilirsin benimde prenses model ama diğerleri gibi çok kabarık değil farklı bide ben çok gelinlikçi gezdim dikimi en fazla 1800 dediler gerçi daha pahalı yerlerde vardı ama sadece 2 yerden çıktı. ayrıca gittiğim çoğu gelinlikçide dantel model ağırlıklı gelinlikler vardı. şimdi prenses modellerden sıkıldınız ama 2014te çıkıcak en yaygın model dantel modeller olucak ve uzun süre prenses model gündemde olucak

Herkese çok teşekkür ederim bilgilendirme ve yorumlarınız için.
38 beden giyiyorum şuanda hatta biraz daha kasarsam kendimi bi kaç aya 36 beden olabilirim inşallah :15:
Çok şatafatlı olmayan, sade, dantelli birazcık sırt dekolteli, fazla kabarık olmayan bir gelinlik kafamdaki şuan için...

Kiralama olayının piyasada bu şekilde olduğunu hiç bilmiyordum bahsettiğiniz 200 tl fark için değer mi değmez mi şimdi ayrı bir düşünce oluştu.:26:
Bütçeyle ilgili büyük bir sıkıntım yok ancak gelinlik düğünden sonra bende kalsa ne işime yarayacak diyede düşünmüyor değilim.
Birde şimdi geldi ki aklıma belkide kendim kullandıktan sonra satarım yada ihtiyacı olan birine bağışlarım.
Çünkü yaşadığım ana elbette çok değer veririm ama gelinliğe fazla manevi değer vereceğimi hissetmiyorum henüz.. tabi tecrübe etmeden ne kadar doğru hislerim onuda bilemiyorum.
En büyük örnek; annemin gelinliğini görüyorum fotoğraflarda, düğünde üzerinde muhteşem duruyor gerçekten. kaç para verdiyse zamanında değer diyorum bide sandıktan çıkardığımız sandık lekesi olmuş eziş büzüş gelinlik çıkıyor gerçekten hiç bi şeye benzemiyor ordan oraya sıkışmış durmuş yıllardır üzülüyor insan görünce...

Sonuç İzmirdeyim bir piyasa araştırması yapacağım birde sitedeki gelinliklere alıcı gözüyle bakmayı düşünüyorum :)

Herkese değerli yorumları için tekrar teşekkürler :))

Benim aklıma bir şey takıldı. Kiralık gelinlik birine özel dikiliyor. Sonra o kişi onu modaevine iade ediyor. Iade edilen gelinlik sıfır gibi mi satılıyor piyasada yoksa başka bir işlem mi görüyor. Sıfır diye alacağımız gelinligin önceden başkası için diktirilmis olma olasılığı var mi yani?

Benim aklıma bir şey takıldı. Kiralık gelinlik birine özel dikiliyor. Sonra o kişi onu modaevine iade ediyor. Iade edilen gelinlik sıfır gibi mi satılıyor piyasada yoksa başka bir işlem mi görüyor. Sıfır diye alacağımız gelinligin önceden başkası için diktirilmis olma olasılığı var mi yani?

Bu biraz modaevinin insafına kalmış bir şey. Çok büyük çoğunlukla, kiradan dönen gelinlikler kış mevsiminde parçalanıyor ve işe yarar malzemeleri gelecek sezon reyona konulacak model üretmek için kullanılıyor. Eğer gelinlik iyi durumda döndüyse reyonda mankende sergilenmek ve denetilmek için kullanılabiliyor. Uyanık bir modaevi ise de sıfır bir ürünmüş gibi davranıp reyondan satabiliyor. Hazır model almak bu riski taşır.

Birde şimdi geldi ki aklıma belkide kendim kullandıktan sonra satarım yada ihtiyacı olan birine bağışlarım.
Çünkü yaşadığım ana elbette çok değer veririm ama gelinliğe fazla manevi değer vereceğimi hissetmiyorum henüz.. tabi tecrübe etmeden ne kadar doğru hislerim onuda bilemiyorum.

Pronovias, San Patrick gibi marka bir gelinlik olmadığı sürece ikinci elde çok zor satılıyor gelinlikler haberiniz olsun. Bağışlamak için de uygun kişiyi bulmak lazım.

kıralık gelınlık demek,ıkıncı el demek degılkı..
ıstersen bı model begenıp sıfırdan dıktırıp onuda kıralıyabılıyorsun..
ıstersen yenı dıkılmıslerden secebılıyorsun..

ben satınalmayı mantıksız buluyorum..sonrasında ne yapcamkı onu..

Bu biraz modaevinin insafına kalmış bir şey. Çok büyük çoğunlukla, kiradan dönen gelinlikler kış mevsiminde parçalanıyor ve işe yarar malzemeleri gelecek sezon reyona konulacak model üretmek için kullanılıyor. Eğer gelinlik iyi durumda döndüyse reyonda mankende sergilenmek ve denetilmek için kullanılabiliyor. Uyanık bir modaevi ise de sıfır bir ürünmüş gibi davranıp reyondan satabiliyor. Hazır model almak bu riski taşır.

Canım samimi cevabın için teşekkür ederim. Hiç bilmiyordum aydınlandım

Gerçekten karmaşık bir konuymuş bu ya.Gelinlik atölyesi olan bir tanıdığım var İzmir Çankayada ona gideceğim önümüzdeki ay İzmirdeki bir çok firmaya sipariş üzerine seri üretim yapıyormuş atölyesi. Detaylı bilgi ve istediğim gelinliği bulabileceğimi söyledi ama dost kazığı yemem umarım :/

Öğrendiğim bir detay olursa kiralık gelinlikle ilgili burdan paylaşacağım İzmir için...
Bilgi ve fikir veren herkese çok teşekkürler :)

Bende daha önce hep kiralık satılık arasında 200-300 liralık farklar duyuyordum geçen nişanlığımı aldığım yere gittim gelinlik için fiyat almak amacıyla kiralıkla satılık arasında 600 liralık bir fark çıkardı bize o zaman kiralık daha mantıklı geldi. Nişanlığımı satın aldım mesela nişandan sonra öylesine kapının arkasında kılıfında askıda duruyor nereye koyacağımı şaşırdım yer kaplıyor bu yüzden gelinliği de alıp evde saklayıp ona yer ayırmak istemiyorum açıkçası.

Back