Kiralik ev sorunsali

Zuzushh

Nirvana
Kayıtlı Üye
18 Ekim 2017
6.247
37.460
548
34
Merhaba hanimlar,
Kafam cok karisik, fikir vermek isteyen herkese acigim.
Durum soyle ben kucuk bir dairede kiraciyim. Temmuz ayinda bebis bekledigimiz icin daha genis bir eve cikmak ve bebek odasi yapmak istiyorum. Arada kaldigim nokta su ici yapili yeni evlerin kiralari cok yuksek. Kiraya cok fazla odemek ziyan geliyor. Ama uygun fiyatli genis evlerin de ici cok eski icime tam sinmiyor. Siz olsaniz napardiniz??? Bir aydir aradim taradim orta yolu bulamadim.

Oturacağınız konumu değistirseniz? Mesela biraz daha şehir merkezine uzak otursanız oralar daha uygun olur bence.

Sorunsal ne demek?

Ici yapili yeri tutardim
Ben de evlenirken yeni binayi tuttum
Ilk ben oturuyorum ama mutehahid sagolsun herseyden kısmış
Mutfak dolaplari cok kucuk banyo kücük
Keske dolaplri falan yapili yeru tutsaydim diyorum
Simdi yaptirmiyorda haliyle kiraciyim

Oturacağınız konumu değistirseniz? Mesela biraz daha şehir merkezine uzak otursanız oralar daha uygun olur bence.
Benim ve esimin is yerinden dolayi malesef mumkun degil. Toplu tasima ve ana yollara yakin olmak zorundayiz o da fiyat arttiriyor tabiki.

Yeni ev herzaman tercihimdir. Akmaz kokmaz dert çıkartmaz.
Şuan oturduğum eski bina. Hemde içinde yaşayanlara kadar eski.
Sor ki memnunmuyum asla..

Tdk
sorunsal

sıfat

1. sıfat Çözümü belli olmayan
2. Doğru olma ihtimali bulunmakla birlikte, şüphe uyandıran, kesin olmayan, problematik

Peki sizce ici yapili yer icin suan odediginiz kiradan ne kadar daha fazla odemeyi goze alirdiniz?? Fiyat farki da onemli cunku.

Tesekkurler
Sorunsal i bir tek burda görüyorum o yuzden merak ettim..

Ben kucuk bi sehirde yasiyorum kiram yüksek degil o yuzden ama rakam söylesem sizin sehire gore olmaz sanıyorum

Ama inanin ici yapili ev daha kullanisli
Mesela yemek takimim bardak takimim bi tane digerlerjni hep verdim koyacak yerim yok
Evde fortmanto yok kapi arkasina asacak aldim oraya asiyorum gerisi gardorpta yer kapliyor
Ev icinde,banyoda dolap yok sorun
Parkeler en kalitesizi sil sil temiz görünmüyor
Hele apartman kapisi celik kapi degil kilitliyoruz ama Allaha emant duruyoruz tepsen acilir cunku oda kapisi gibi

Ki ben sıfır binaya girdim

Evet haklisiniz. İnsan genis genis rahat rahat oturmak ister tabiki. Benim tasinabilecegim uygun kirali evin muhiti genisligi dolap sayisi iyi ama evin ici o kadar eski ki babannem zamanindan kalma gibi. Gerci dus ve lavaboyu yaptirmis ama yerler fayanslar mutfakta da banyoda da cok eski. Keza parkeler de eski anca her yere hali aticam da kapanicak. Ama yeni evlerden yaklasik 600-700 tl daha ucuz o da kafami cok karistiriyor.

Iste ben de simdi diyorum ki keske daha fazla verseydim kafam rahat olsaydi
Bi kalabalik misafirim geldiginde tabak bardak istiyorum
Bi de eski bina diyorsunuz temizligi hic tutmaz
Ama 600-700 de cook iyi fark yani ben mesela simdiki kiramin üstüne 150-200 versem daha genis daha iyi eve cikabilirim ama simdi de oglum okulda ev okula yakin diye duruyorum

Daha cok arastirin daha fazla kisiye soyleyin bildiginiz kiralik ev varmi diye insallah iyi uygun bi yer bulabilirsiniz

Kiraci olmak da zor

Bebek doğar doğmaz oda yapmanıza gerek yok bence.İlk yıl zaten genelde aynı odada kalınıyor mecburen.İki üç yıldan sonra da ihtiyaçlar değişiyor.Örnegin küçük masa sandalye,oyuncak dolabı,kitaplık gibi ihtiyaçlar oluyor...Oda için acele etmeyin nacizane tavsiyem.

Ev konusunda da ortası yok mu bu evlerin,ya full yapılı lüks yada babaanne evi...Bence çoook büyük olmayan ama bir kaç yıllık temiz ,butcenize göre bir ev de bulabilirsiniz.

Acele etmeyin ,arastirmaya Devam Eşim derim :)
Artik Su SORUNSAL kelimesinu gormek istemiyirum ,hoca hislanmiyorum

O ici eski binalarin bin tane sorunu cikiyor
Rutubet, tesisat vs.
Ordanda tekrar tasinmak isticeksiniz bir zaman sonra.

Sifir evin derdi eski evi aratmıyormus..
Ilk oturan iseniz tüm müteahhit hatalarını yaptırmak size kalıyor kiradan düşseniz bile ustalarla siz uğraşıyorsunuz..
Kentsel dönüşüme girecek kadar eski ev düşünmeyin derim istanbulda iseniz..
Deprem sonrası yapılmış 10 yaş civarı temiz kullanılmış ev ideal bence ama muhite göre fiyat farkı oluyor tabiki..
Emlakçı daire yaşını küçültür siz üstüne 8 10 yıl koyun ne derse..
Şu an oturduğum evi eski mahallemde 3000 e kiraliyorlar ama ben neredeyse yari fiyatına tuttum.. minibüs ile 15 dk ama tarz olarak 15 ışık yılı farklı bir muhitteyim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…