kirada oturucağım ev kurarken seçim ve bütçe??

sunshe

seninle yeni bir dünya...
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2011
98
0
46
İstanbul
kızlar ben eşyalarımı hala belirlemedim kararsızlıktan... kirada oturacağım önümüzdeki ay ev tutuluyor.size sorum şu:kira da taşınma gibi olaylar oluyor ve evin salonunun boyutları falan değişiyor eşyalar yıpranıyor.sizce salon yemek odası ve yatak odasına toplamda en fazla nekadar vereyim ?neler tercih edeyim.bir akıl verin..zaten salonda yaşayacağım 2+1 düşünüyorum...L koltuk berjer tv ünitesi ve yemek masası gibi bir yaşam alanı istiyorum:)evet kirada oturup eşya seçenler ve seçecekler yazın birşeyler bana da:)aldığınıza verdiğiniz paraya üzüldüğünüz şeyler oldumu şimdi ki aklım olsa şuna bu kadar para vermezdim gibi kafam karışık:26:

Son düzenleme:
cevap verebilecek kimse yok mu?benim gibi kararsızlık yaşayan ev kurma derdindeki insanlarada yardımcı olunmuş olur:26:

Benim aklıma ilk gelen sürgülü kapılı bir yatak odası gardrobu almanızı tavsiye ederim.Bazı evler küçük olabiliryor.Dolap kapaklarının açılmaması gibi bir sorun yaşamamak için sürgülü öneririm.
Fiyat konusunda bence ucuza kaçmanıza gerek yok.Bütçenize göre beğendiğiniz eşyaları alın.Eşyalar kaliteli olursa ve taşınma gibi bir durumda güzel paketlenirse zarar görmüyor.

Sadece fazla ve gereksiz eşya almamaya çalışın.

Canım sen şimdi çok heveslisindir eşya almaya :))Bence ne kadar küçük ve az eşya alırsan o kadar iyi. Şimdi yemek masaları görüyorum boyutları oldukça küçük ama açıldığın da baya genişliyor böyle bir şey tercih edersen güzel olabilir.Şöyle diyeyim ya da benim şimdiki aklım olsa yemek masası takımı almaktan sadece masa alırdım ve büyük çekmeceleri dolapları olan tv ünitesi. O konsol şu bu hiç sevmiyorum.

12 yıllık evliliğinde 5 kez kızken sayısız kez taşınmış biri olarak söylüyorum eşyalarını az fonksiyonel ama kesinlikle kalitelisinden al.benim yemek odam ve yatak odam gerçek gürgen ağacı suntalam filan değil ve bu kadar çok taşınmaya hala sapasağlam taş gibi .nerede oturuyosun bilmiyorum ama imalatçı firmalardan al derim yani panel mobilya satan adı belli yerlerden değil.ben tv.ünitesi olayını sevmiyorum bana eskiden bir duvarı kaplayan kocaman vitrinler olurduya onlar gibi geliyor.bence küçük bir konsol hani şu kısa boylu dolap gibi olanlardan yemek masası ve sandalyelerden al salonda l koltuk kullanışlı değil çünkü misafir gelince oturum zor oluyor kimse kimsenin yüzünü görmüyor.yatak odasına dar uzun şifonyerlerden sürgülü gardrop ve iki komodin al ve küçük boyut seçmeye dikkat et .evi fazla eşya ya boğma ne der elalem diye düşünme..mutfağa solo beyaz eşya öneririm çünkü ankastreler heryere uymayabiliyor.şimdilik bu kadar canım kolay gelsin..

Benim aklıma ilk gelen sürgülü kapılı bir yatak odası gardrobu almanızı tavsiye ederim.Bazı evler küçük olabiliryor.Dolap kapaklarının açılmaması gibi bir sorun yaşamamak için sürgülü öneririm.
Fiyat konusunda bence ucuza kaçmanıza gerek yok.Bütçenize göre beğendiğiniz eşyaları alın.Eşyalar kaliteli olursa ve taşınma gibi bir durumda güzel paketlenirse zarar görmüyor.

Sadece fazla ve gereksiz eşya almamaya çalışın.

cnm önerilerin için teşekkür ederim.zaten kapaklı yerine sürgüllü alacağız.. bence de en kaliteli ve içimize sineni bütçemiz dahilinde almak en önemlisi:)

Canım sen şimdi çok heveslisindir eşya almaya :))Bence ne kadar küçük ve az eşya alırsan o kadar iyi. Şimdi yemek masaları görüyorum boyutları oldukça küçük ama açıldığın da baya genişliyor böyle bir şey tercih edersen güzel olabilir.Şöyle diyeyim ya da benim şimdiki aklım olsa yemek masası takımı almaktan sadece masa alırdım ve büyük çekmeceleri dolapları olan tv ünitesi. O konsol şu bu hiç sevmiyorum.

evet tatlım koşturmacalı ve heycanlı bir süreç:)cnm bizim de düşüncemiz yemek masası modern bir konsül ve şık bir tv ünitesi vitrin ekstra minik sehpalar falan düşünmüyoruz..l koltuk ve 2 berjer tarzı bir takım...ve devasa boyut olmayacak hiç biri;)

canım ben 1,5 yıllık evliyim ama bu süre içinde şuan 3. evime taşındım :50: taşındığım evlerde hep sorunlarla karşılaştım kiracı olmak çok zor. bende şuan 2+1 de oturuyorum. sana tavsiyem yatak odanı çok ağır büyük mobilyalardan seçme ve gardrobunun kapıları mutlaka sürgülü olsun. salon takımında ise dedğin gibi ya l koltuk yada benim gibi çok hantal olmayan koltuk takımlarını tercih et. ben tv ünitesi aldım. yemek odası takımından da sadece yemek masasını ve konsolunu aldım o gerçekten işe yerıyor (içine çatal bıçak sandığımı, masa örtülerimi yemek takımı mı hepsini koydum) perdelerini de malesef ki mekanizmalı bişey yaptıramıyosun (yani ben yaptırmadım iyikide yaptırmamışım çeyizimden sonra sadece 5 ay oturdum o evde) ben yarım tül ucuna boncuklar diktirdim taşındığım her evime uyum sağladı ve yan fon yaptırdım.

12 yıllık evliliğinde 5 kez kızken sayısız kez taşınmış biri olarak söylüyorum eşyalarını az fonksiyonel ama kesinlikle kalitelisinden al.benim yemek odam ve yatak odam gerçek gürgen ağacı suntalam filan değil ve bu kadar çok taşınmaya hala sapasağlam taş gibi .nerede oturuyosun bilmiyorum ama imalatçı firmalardan al derim yani panel mobilya satan adı belli yerlerden değil.ben tv.ünitesi olayını sevmiyorum bana eskiden bir duvarı kaplayan kocaman vitrinler olurduya onlar gibi geliyor.bence küçük bir konsol hani şu kısa boylu dolap gibi olanlardan yemek masası ve sandalyelerden al salonda l koltuk kullanışlı değil çünkü misafir gelince oturum zor oluyor kimse kimsenin yüzünü görmüyor.yatak odasına dar uzun şifonyerlerden sürgülü gardrop ve iki komodin al ve küçük boyut seçmeye dikkat et .evi fazla eşya ya boğma ne der elalem diye düşünme..mutfağa solo beyaz eşya öneririm çünkü ankastreler heryere uymayabiliyor.şimdilik bu kadar canım kolay gelsin..
tüm önerileriniz için çok teşekkkür ederim...aslında l koltuğu çok istiyorum ama gittiğimiz birkaç yerdede genelde oturma odasında rahat olur falan demişlerdi.biz salonu yaşam alanı yapacağız kafam karıştı :26: ayrıca herkes az eşya önermiş bu konuda benimde düşüncem aynı.fazla sıkışık evler banada hiç hoş gelmiyor.eşyayı şimdi seçsem mi yoksa ev kiraladığımda mı karar versem...ben mersindeyim ama bazen aklımızdan acaba ankara siteler yapsak mı falan diye geçiyor.çünkü burda seçenek doğal olarak biraz daha az:26:

canım buraya gelme imkanın varsa kesinlikle sitelere git derim.benim evin fotolarına baktınmı bilmiyorum ama benimkiler sitelerden alındı hala taş gibi..

cnm öncelikle meraba..ben 3 yıllık evliyim 2 ev değiştrdm..öğretmenız kımbılır daha kaç kez taşınacağız...evlenırken heves edıp çok şey aldım..pişmanlıklarım var benımde paylaşmak istedım...2+1 dıyorsan yanı ayrıca bır oturma odası yapmayacaksan ki gereksızmiş(ben gümüşlük konsol da almıştım almasaydım dıyorum)tv ünitesi şık bir köşe takımı pufuda olabilir,alçak kullanışlı ve hafif bir orta sehpa(benımkı çok iri yerınden kalkmıyor), rustikli perde yere kdr koltuklarınla zıt bir uyumla (stor alma tasınırken ve temzliği çok zor pişmanım)salonun için yeterli olacaktrı ddiye düşünuyorum... ve mınık bır yemak masası alabılirsin misafırın çok olursa şart oluyor biyerde......marka olarak doğtaş önerırım çok sağlam tasınırken sökemediler bile..)) yatak odasıda bazı evlerde çok küçük olabılıyor sürgülü tercih edersen dolabı ıyı olur..bazalı yatak al çok şeyı kaldırabılıyorsun...mutfak zaten herkeste klasıktır ama katlamalı stor yok zebra vs okdr zorki temziliği ..renkli düz bir perdede işine yarar bılırsınkı mutfak perdesı çok sık kirlenır ondada pişman oldum...şimdilik önereceklerım bunlar cnm kolay gelsın

Back
X