• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kiracının Çilesi Bitmez Kardeş

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Kuru Bakla

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Mayıs 2019
540
675
103
32
Merhaba,

İstanbul'da yaşıyorum 3senedir, ilk seneden sonra son iki yıldır ev sahibini kiradan önce evi satiyorum diye laf atiyor, evin resimlerini falan istiyor. Bu sene basladi gene bir emlakçıyla çalisiyor.Emlakçi da arda arayip afiş icin gelicem asicam, yok müşteri gelip görsün evi diye diye eve glmek istiyorlar.Acikcasi evi satmaya yetkisi var tabiki sahibi o fakat ben evime yabanci birinin girmesinden hoşlanmıyorum hatta müşteri gelip bakicakmis diyor da şuan içinde ben oturuyorum kullanimi bana ait ve ben yabanci birileri glip gitsin istemiyorum.Hukuki olarak beni koruyan bir kanun ya da bilgisi olan var mi hazirana kadar sozlesmem var ha deyip de ev de bulunmuyor kiralar almış başını gidiyor dur diyen bir kamu birimi yok isteyen yuzde 500zam yapiyor 2binlik ev kirasi 12bin olmuş ev sahibi tutturmus bi enflasyon var hayat boyle oldu yok evimin degeri suan15bin nerdeyse diye söyleniyor. Kisacasi bu ev satma muhabbeti beni yordu ve de eve musterinin gelip bakma gibi bi hakki var mi icinde kiraci varken bu konu da bilgisi olan arkadasla yardimci olursa sevinirim.

Merhaba,

İstanbul'da yaşıyorum 3senedir, ilk seneden sonra son iki yıldır ev sahibini kiradan önce evi satiyorum diye laf atiyor, evin resimlerini falan istiyor. Bu sene basladi gene bir emlakçıyla çalisiyor.Emlakçi da arda arayip afiş icin gelicem asicam, yok müşteri gelip görsün evi diye diye eve glmek istiyorlar.Acikcasi evi satmaya yetkisi var tabiki sahibi o fakat ben evime yabanci birinin girmesinden hoşlanmıyorum hatta müşteri gelip bakicakmis diyor da şuan içinde ben oturuyorum kullanimi bana ait ve ben yabanci birileri glip gitsin istemiyorum.Hukuki olarak beni koruyan bir kanun ya da bilgisi olan var mi hazirana kadar sozlesmem var ha deyip de ev de bulunmuyor kiralar almış başını gidiyor dur diyen bir kamu birimi yok isteyen yuzde 500zam yapiyor 2binlik ev kirasi 12bin olmuş ev sahibi tutturmus bi enflasyon var hayat boyle oldu yok evimin degeri suan15bin nerdeyse diye söyleniyor. Kisacasi bu ev satma muhabbeti beni yordu ve de eve musterinin gelip bakma gibi bi hakki var mi icinde kiraci varken bu konu da bilgisi olan arkadasla yardimci olursa sevinirim.
Evet kiracı evi almak isteyen kişilere evi göstermek zorundadır. Tabii ki makul saatlerde. Kimse gece 10’da kapınızı çalıp eve bakacağım diyemez, siz de göstermem diyemezsiniz. 1-2 gün önceden saatte anlaşırsınız, gelirler.

Yani ev sonuçta o adamın tapulu malı. Satmak isterse satabilir. Eve de bakılmadan satın alınmaz, müşteri görmeden nasıl alsın. Eve birileri girmesi gerekiyorsa sana belli bir süre öncesinde haber vermesi gerekir, hiç kimse çat kapı giremez. Yasal süresinden emin değilim ona bakmak lazım. Aranızda anlaşabilirsiniz ziyaretçiler sadece atıyorum cuma gelsin diye, ama önceden haber vererek. Aranızı bozmamaya çalışın.

Bosverin kanunu takan mi var
Merhaba,

. Haziranda biriyormus zaten hazirandan sonra gelsin gorsün. Ben gosterdim zamaninda pişman oldum. İhtar cekip randevu istesinler ya da. Siz dr ramdevu verin sadece 2 kisiye gosteririm ona gore musteri getirin deyin.

. Haziranda biriyormus zaten hazirandan sonra gelsin gorsün. Ben gosterdim zamaninda pişman oldum. İhtar cekip randevu istesinler ya da. Siz dr ramdevu verin sadece 2 kisiye gosteririm ona gore musteri getirin deyin.
Ev sahibi evi istediği zaman satabilir. Kiracının da kanunen evi gösterme yükümlülüğü var, alıcı çıktığında. Hazirandan sonra gelip görsünler diye bir şey olamaz. Ama tabi ki kiracıya da uygun bir gün ve saat belirlenir.

Ev sahibi evi istediği zaman satabilir. Kiracının da kanunen evi gösterme yükümlülüğü var, alıcı çıktığında. Hazirandan sonra gelip görsünler diye bir şey olamaz. Ama tabi ki kiracıya da uygun bir gün ve saat belirlenir.
Valla haklisinız ama ulkede hukuk falan yok gitsin dava acsın. Evi saticaz deyip kiraciyı bu şekilde rahatsız ediyorlar. Kiraci çıkınca da satmıyorlar. Ben 2 kez yasadım. Artik dava acsin satarsa da göstermem. Tabi iyiniyetli ev sahibi belli oluyor kotusüde o ayrimi yaparım o kadar

Valla haklisinız ama ulkede hukuk falan yok gitsin dava acsın. Evi saticaz deyip kiraciyı bu şekilde rahatsız ediyorlar. Kiraci çıkınca da satmıyorlar. Ben 2 kez yasadım. Artik dava acsin satarsa da göstermem. Tabi iyiniyetli ev sahibi belli oluyor kotusüde o ayrimi yapar

Öyle şey olur mu yahu belki satan kişiye para lazım evi göstermek zorunda

Ama evi satacak değil de sanki sizin çıkmanızı istiyor gibi Hazirana daha çok var ya daha fazla kiraya verebilmek için yapıyor olabilir. Satacak olsa emlakçı hemen ilana koyar afiş asardı gibime geliyor.

Öyle şey olur mu yahu belki satan kişiye para lazım evi göstermek zorunda
Satmiyorlar zaten sorun orda. Sahsen ev sahibim suanki iyi biri. Lafina guvenirim saticam derse. Ama onceki ev sahiplerim cok kotü niyetliydi yine de magdur olmasinlar diye ciktım evden sonuc olarak satmayip 3 katina kiraya verdiler başkasına

Ama evi satacak değil de sanki sizin çıkmanızı istiyor gibi Hazirana daha çok var ya daha fazla kiraya verebilmek için yapıyor olabilir. Satacak olsa emlakçı hemen ilana koyar afiş asardı gibime geliyor.
Afoş kalmadıki artık ilandan kapiş kapış gidiyor evler zaten. Hatta ilansız satılıyor

Zaten şuan konu sahibini ihtiyaç sebebi ile tahliye edebilir, onu da sözleşme bitiminden 3 ay önce ihtarla bildirmesi gerekir. Konu sahibi kendi çıksın istiyor herhalde. Konu sahibi, siz haziranda da çıkmak zorunda değilsiniz zaten. Evinizden ve kiranızdan memnunsanız , gelen olursa gösterin bakalım satılacak mı

Yanılmıyorsam haftada 2 gün gösterme zorunluluğunuz var. Ayrıca ne demek göstermek istemiyorum? ev sahibinin evi, satmak en doğal hakkı, insanlar evi görmeden nasıl alacak?
Size uygun gün ve saat belirlenir, alacak kişiler gelip görür

Kanunen göstermek zorundasınız.
Bizim ev sahibi de aradı oğlum taşınacak çok üzülerek söylüyorum dedi. Bir ay içinde dedi🤦‍♀️
Ağustosa kadar peşin ödemişiz kirayı 1 ay diyor.
Şimdi çıkmış tayini oğlunun.
Çok da inanmadım,kimsenin evinde de zorla oturacak değilim ama bir ay nedir yani.

Kanunen göstermek zorundasınız.
Bizim ev sahibi de aradı oğlum taşınacak çok üzülerek söylüyorum dedi. Bir ay içinde dedi🤦‍♀️
Ağustosa kadar peşin ödemişiz kirayı 1 ay diyor.
Şimdi çıkmış tayini oğlunun.
Çok da inanmadım,kimsenin evinde de zorla oturacak değilim ama bir ay nedir yani.
Sözleşme ağustosta bitiyorsa o zamana kadar oturma hakkınız var tabi ki kanunen.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X