• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kira:(

Aslında bu karşılıklı bir güvence anlaşmasıdır. Sadece ev sahibini değil sizi de korur esasen. Çivi olayını ev sahibiyle görüşebilirsiniz. Özel bir anlayış durumu olabilir.

arkadaslar yeni eve kiraya gectim eve gecmeden ev sahibi kadin bizi avukatin yanina goturdu..kira sozlesmesi yapmak istediler esim imzalamak istemedi avukatla kadin evimin biseyine zarar verio gidince ben mi oducem dedi oyuzden imza istediler biz zatej yaptirirz inzaya gerek yok dedik kadin asla olmaz imzasiz dedi sora yeniden anlastik esimde anlasmayi kabul etti. imzaladi sozlesmwyi ..sozlesmede civi cakilmicak jfalan tarzi seyler yaziyodu ..sindi ben tasindim ama bikac tablom var asmaya korkuyorum banyo wc ye aparatlar asamiyorum..napicam ya hic bole bisey duydunuzmu
Kontrat yapmak mecburi zaten sadece ev sahibinin hakkını korumaz.Sizin de korur kafasına göre kira artışı yapamaz,yada sizi kafasına göre çıkaramaz.1 yılın sonunda yine oturmaya devam ederseniz kontratınız otamikmen devam eder kontratın doldu hadi çıkın olayı olmaz,başka evlerede baksaydınız yine kontrat yapılacaktı.Çivi çakmayın yazıyorsa çakmayın yapışkanlı banyo aparatları var onlardan kullanırsınız.

arkadaslar yeni eve kiraya gectim eve gecmeden ev sahibi kadin bizi avukatin yanina goturdu..kira sozlesmesi yapmak istediler esim imzalamak istemedi avukatla kadin evimin biseyine zarar verio gidince ben mi oducem dedi oyuzden imza istediler biz zatej yaptirirz inzaya gerek yok dedik kadin asla olmaz imzasiz dedi sora yeniden anlastik esimde anlasmayi kabul etti. imzaladi sozlesmwyi ..sozlesmede civi cakilmicak jfalan tarzi seyler yaziyodu ..sindi ben tasindim ama bikac tablom var asmaya korkuyorum banyo wc ye aparatlar asamiyorum..napicam ya hic bole bisey duydunuzmu

Asmayıverin.

Bence iyi yapmış kadın, sadece kiracı gözünden bakmamak lazım olaya, her gelen kiracı tablo, saat vs. Asmak için çivi çaksa duvara o ev nolur biliyor musun? Bizim de kirada evimiz var ve illallah elinden. sıfır ev Doğalgazlı yaklaşık 8 ay oturdu evde ilk kiracı soba kurmuş evin duvarı is olunca tek duvarı boyamış (üstelik renk olarak farklı bi tona) petegi kırmış ev pislik içindeydi, ev sahibini sonuna kadar destekliyorum. Kiracılar da kira veriyoruz diye nerdeyse evi yikacaklar hakkını koruyor kadın :KK9:

o yapistiricilar cikarinca duvarda iz birakmazmi canim ona da bise deme hakki varmi kadinin
Ben simdi bulup atacam netten onlar kesinlikle iz vs birakmiyor kaldırmıyor duvarı ama tabiki duvarda resm vs asılınca renk değişimleri oluyo cerceve boynca silersin

Bu arada 13 kg diye sallamışım baya :)

Eklentiler

• Screenshot_20171014-233824.webp
    Screenshot_20171014-233824.webp
    17,3 KB · Görüntüleme: 78
Koctasta cift tarafli bantlar var ben kendi evime bile civi cakmadim cok agir tablolarimi bile tutuyor

Bunda bu kadar kafa karışacak ne var anlamadim.
Evi nasil tuttuysan ayni şekilde bırakmaktır asıl olay.
Yani evi sana boyalı badanalı kağıtlı her neyse nasil verdiyse, çıkınca aynı şekilde vereceksin.
Istersen tüm duvarları civile, çıkınca badanasını yaptırıp temiz vereceksin.

Sen tadilâtsız tutup kendin duvarları temizlettiysen, aynı şekilde bırakabilirsin.

Kadın her gün gelip acaba çivi çaktı mi diye duvarlara bakacak değil ya.

Aynı şekilde diyelim sağlam eve girdin, mutfak dolabının kapağı kırıldı. Onu da yaptırır çıkarsın ya da depozitondan kesilir.

Bu her şehirde böyle değil mi?

Ben de kiracıyım ev sahibim birşey demedi ama çivi çakmiyorum yine de. Etrafımda da kiracı olup çivi çalışmasına izin verilmeyenler var. Bana normal geliyo. Kirada evim olsa ben de kiracımın çivi çakmasını istemezdim herhalde.

Ben evime tasinacagimda eski kiraci evi batirmisti her anlamda çar çöp doluydu duvarlar berbatti kapilar vs. Ayrica tesisat bozuktu. Klozet kapagini bile goturmustu eski kiraci artik ne yapacaksa. Buna ragmen ev sahibi bize noter tastikli sozlesme yaptirmadi. Ama boyayi herseyi biz yaptik. Masraflar bize ait oldu. Ev sahibi cikarken boya istemem sizden dedi.

Yani kafaniza takmayin illa birseyler cikiyor. Allah kendi evimizi nasip etsin tum kiracilara

Kontrat yapmamak niye.vergi vermemek için mi?herkes (kiraci da ev sahibi de)kontratla haklarini korursa kimse madur olmaz.duvarlari deliyosa ilk kiraladığı şekle getirip çıkmalıydı,yok düzeltmediyse depozitine el konulurdi
Bu anlattığım olay seneler önce olan Bi olay ben daha bekarken babamın evi o zamanlar biz bilmiyorduk yada böyle yaygın değildi kontrat olayı
Merak etmeyin benimde evim olursa kiraya vermeyi düşünmüyorum gerçi ama olduda verdim kesinlikle kontrat imzalatirim. vergiden kaçacam diye o kadar alinterimizi çöpe atamam

Bu anlattığım olay seneler önce olan Bi olay ben daha bekarken babamın evi o zamanlar biz bilmiyorduk yada böyle yaygın değildi kontrat olayı
Merak etmeyin benimde evim olursa kiraya vermeyi düşünmüyorum gerçi ama olduda verdim kesinlikle kontrat imzalatirim. vergiden kaçacam diye o kadar alinterimizi çöpe atamam
kontrat imzalatmak vergi mi gerektiriyor

Ben evime tasinacagimda eski kiraci evi batirmisti her anlamda çar çöp doluydu duvarlar berbatti kapilar vs. Ayrica tesisat bozuktu. Klozet kapagini bile goturmustu eski kiraci artik ne yapacaksa. Buna ragmen ev sahibi bize noter tastikli sozlesme yaptirmadi. Ama boyayi herseyi biz yaptik. Masraflar bize ait oldu. Ev sahibi cikarken boya istemem sizden dedi.

Yani kafaniza takmayin illa birseyler cikiyor. Allah kendi evimizi nasip etsin tum kiracilara
of cok kotu olmus sizinki...ama ben esim asla kotu kullanmuyoruz bundan onceki evi kotu kullanmayi birak yaptirdik icindetken adamin evini..musluklari bile degistim.tasinirken biraktim.adama boyasiz tuttum.boyattim.kendi evin gibi bakarim kira da olsa o surec te ben yasiyacaksam o evde hayvan degiliz ya tabiku temiz kullanalim ki insan oldugumuz belli olsun..suan tuttugum.evin ise mutfak badanasini yaptim kendim.aynu rengini buldu nosuna jadar aldim mutfak duvarlari yag icindeydi hicbirsey temuizlemedi o psiligi okadar ugras sonrasi elume aldim fircayi boyadim...penceresi bozuk yaptircamutfak dolabinin sapi kirikti esim yenisini aldi takti ev sahibine hic de bise talep etmedii..oyle iste

Ben çerçeve ve tablolarım için çift taraflı bant aldım, o şekilde yapıştırdım hepsini. Çıkarma durumunda iz kalmıyor.

Oyun hamuru gibi yapıştırıcı ile yapıştırdım ben çıkarınca iz bırakmıyor patafix markası da ondan kullanabilir siniz

of cok kotu olmus sizinki...ama ben esim asla kotu kullanmuyoruz bundan onceki evi kotu kullanmayi birak yaptirdik icindetken adamin evini..musluklari bile degistim.tasinirken biraktim.adama boyasiz tuttum.boyattim.kendi evin gibi bakarim kira da olsa o surec te ben yasiyacaksam o evde hayvan degiliz ya tabiku temiz kullanalim ki insan oldugumuz belli olsun..suan tuttugum.evin ise mutfak badanasini yaptim kendim.aynu rengini buldu nosuna jadar aldim mutfak duvarlari yag icindeydi hicbirsey temuizlemedi o psiligi okadar ugras sonrasi elume aldim fircayi boyadim...penceresi bozuk yaptircamutfak dolabinin sapi kirikti esim yenisini aldi takti ev sahibine hic de bise talep etmedii..oyle iste
Aynen bizde kotu kullanmayi birak masraf yapip duruyoruz ve kiradan dusmuyoruz asla. Allah ev sahiplerine bizim gibi kiracilar nasip etsin onlarda opup basina koysunlar sikayet etmesinler

Back
X