• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kira:(

smollgirl20

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Eylül 2017
1.149
560
38
32
arkadaslar yeni eve kiraya gectim eve gecmeden ev sahibi kadin bizi avukatin yanina goturdu..kira sozlesmesi yapmak istediler esim imzalamak istemedi avukatla kadin evimin biseyine zarar verio gidince ben mi oducem dedi oyuzden imza istediler biz zatej yaptirirz inzaya gerek yok dedik kadin asla olmaz imzasiz dedi sora yeniden anlastik esimde anlasmayi kabul etti. imzaladi sozlesmwyi ..sozlesmede civi cakilmicak jfalan tarzi seyler yaziyodu ..sindi ben tasindim ama bikac tablom var asmaya korkuyorum banyo wc ye aparatlar asamiyorum..napicam ya hic bole bisey duydunuzmu

arkadaslar yeni eve kiraya gectim eve gecmeden ev sahibi kadin bizi avukatin yanina goturdu..kira sozlesmesi yapmak istediler esim imzalamak istemedi avukatla kadin evimin biseyine zarar verio gidince ben mi oducem dedi oyuzden imza istediler biz zatej yaptirirz inzaya gerek yok dedik kadin asla olmaz imzasiz dedi sora yeniden anlastik esimde anlasmayi kabul etti. imzaladi sozlesmwyi ..sozlesmede civi cakilmicak jfalan tarzi seyler yaziyodu ..sindi ben tasindim ama bikac tablom var asmaya korkuyorum banyo wc ye aparatlar asamiyorum..napicam ya hic bole bisey duydunuzmu

Ev kadının kural koyma hakkı var.
Ayrıca sözleşme yapılması gerekiyor zaten iki tarafın iyiliği için de.
Sözleşmenizde ne yazıyorsa onu uygulamak zorundasınız. Kendi evinizi alınca asarsınız tablolarınızı.

Canım bizim oturduğumuz evlerde hic oyle anlaşma olmuyor ama biz civi çalmıyoruz bu tablolar icin vs bantlar oluyor ismini ubuttum ondan kullanıyoruz 13 kg ya kadar taşıyor. Bence oyle bisey kullanın.
Migrosda satiliyor

ben hem kiraciyim hemde evim var.bazi sebeplerden dolayi kendi evimde oturamiyorum.oturdugum eve cok dikat ederim ne emeklerle almistir belki ev sahibi yazik degil mi.kiraya verdigim evimin de ayni sekilde temiz kullanilmasini isterim.sonucta diyelim bi yere civi cikti evimin her yeri duvar kagidi bi yeri zarar gorse napicam bastan hepsini degistiremem ya.o yuzden bence sizde bantla falan yapistirin yada yapistirmayin.

Canım bizim oturduğumuz evlerde hic oyle anlaşma olmuyor ama biz civi çalmıyoruz bu tablolar icin vs bantlar oluyor ismini ubuttum ondan kullanıyoruz 13 kg ya kadar taşıyor. Bence oyle bisey kullanın.
Migrosda satiliyor
o yapistiricilar cikarinca duvarda iz birakmazmi canim ona da bise deme hakki varmi kadinin

Bizim bir komşunun istanbulda dairesi vardı.Kiracısının eve 17 yıldır çivi çakmadığını şaşırarak anlatıyordu öyle bir şartı olmadığı halde.Çerçeveleri duvara dayıyormuş kadın.
Bende evimde o sakız gibi yapıştırıcılardan kullanıyorum hafif şeylere.Ablamda bantlardan kullanıyor leke filan da bırakmıyormuş.

Çok saçma!cıvı cakamiycagim evi kiralamazdım.ev kıtlığı mı vardı.
Ev sahibine şöyle evini tuzlasın kokmasın.. .

Sözleşme de varsa çakamazsınız bizim sözleşmede olmadigi2 halde cakmiyoruz önceden evsahibi kendisi oturduğu zamanlardan kalma saat asmak için var sadece

Kendi evim bi çivi bile çakmıyorum eşim o evi alabilmek için gece gündüz çalıştı hala çalışıyor. Ben bütün altınlarımı verdim küpeme kadar.

Avukat önünde kontrat vay be

Ev sahibin çok temkinli,

İmza atıldıysa, tabloyu dert etmek niye?

Çok saçma!cıvı cakamiycagim evi kiralamazdım.ev kıtlığı mı vardı.
Ev sahibine şöyle evini tuzlasın kokmasın.. .
Bazı durumlarda anlayış gösterilir ama biz kiracı çıktıktan sonra eve girdiğimizde şok geçirdik her yer delik desikti berbat etmişti keşke kontrat imzalasaydik tuzlamayla alakalı değil yapılmalı bu hem kiracinin,hem ev sahibinin hakkını korur

Bazı durumlarda anlayış gösterilir ama biz kiracı çıktıktan sonra eve girdiğimizde şok geçirdik her yer delik desikti berbat etmişti keşke kontrat imzalasaydik tuzlamayla alakalı değil yapılmalı bu hem kiracinin,hem ev sahibinin hakkını korur
Kontrat yapmamak niye.vergi vermemek için mi?herkes (kiraci da ev sahibi de)kontratla haklarini korursa kimse madur olmaz.duvarlari deliyosa ilk kiraladığı şekle getirip çıkmalıydı,yok düzeltmediyse depozitine el konulurdi

Benim şu an oturduğum ev kira. Her bir duvarda bir sürü çivi var.
Sayesinde bir sürü tablom oldu.
Boya badana sırasında alçı tamiri çıkıyor ve masraf artıyor diye istememiştir.

kiraciyim gecen yil tasindim bu ay tam 1 yil oluYor evi tutarken ev sahibime zorla sozlesme yaptirdim iyikide yaptirmisim 6 ay sonra cok skistim evi satmam lazim musaitseniz evi Gormeye gelecekler dedi tabi Buyursunlar dedim eve baktilar begendiler ne zaman cikarsiniz sizin ev hazirmi dediler 6 ay sonra sozlesmem doluyor ozaman cikarim dedim herkes sok oldu.sozlesme sadece ev sahibinin degil sizinde haklarinizi korumak adina yapilir.iYi yapmis ev sahibi evet civide cakmamalisiniz beNce artik civimi.kaldi.yapiskan bantlar var her yerde onlari.kullanin

S smollgirl20 merhaba,
Ev kiralarken her iki tarafın da haklarının korunması adına bazı şartlar belirlemek ve kontrat yapmak gayet doğal. Hatta hukuki süreçler için gerekli. Imza atmadan kontrattaki hükümleri okuyup karşılıklı anlaşabilirdiniz. Zaten eve boyalı taşındıysanız, çikarken de boyatmak zorundasınız ki, istediğiniz yere kalıcı hasarlar bırakmamak kaydıyla çivi çakabilirsiniz.

Back
X