- 2 Mart 2015
- 10.362
- 24.794
- 598
- Konu Sahibi kimliksizkedi
-
Hali hazırda kira alıyorum, sözleşme yaparken de 3 kira depozito almıştım (önceki kiraci evi haşat etmişti,hasar olursa karşılamak maksatlı,evi boya yapılmış olarak verdim öyle de almayı umuyorum suanki kiracıdan) eğer verdiğim şekilde geri alırsam,depozitoyu iade etmeyi düşünüyorum.Depozitoyu veren ev sahibi pek duymadım , sözleşmeye mutlaka ekleyin depozitoyu . Bir de ev sahibi neden gelmiyormuş ? İnsan evini kiraya verdiği insanı görmek istemez mi ?
kesinlikle katılıyorum.depozitoyu genelde bir sürü bahaneyle geri ödemiyorlar. tl olarak verecekseniz bir aylık kabul ettirmeye çalışsanız. en azından zararınız çok olmaz.
bir de evdeki kombiye dikkat edin. düzgün çalışıp çalışmadığını kontrol edin. (elinizden geldiğince) kullanıcı hatasın olmayan tamirata karışmayacağınızı belirtin. (benim başıma gelmişti)
annemin evin kontratını sa emlakçı yapar biz uygun olunca gider imza atarız depozitoyu doviz olarak verin tekrar öyle alın madem değer kaybedeceğini düşünüyorsunuzKızlar merhaba, ev kucuk oldugu icin ayri bir eve tasinmak istedik tasinacagimiz ev kiralik, bu prosedürleri bilmediğim icin dolandirilmaktan cok korkuyorum, emlak ofisine gidicez, depozito+1 ev kirası+komisyon istiyor toplam 12.800 depozito olarak istenen parayi genelde son 2 ayda kira vermemek kosuluyla alindigini duydum ama kadin oyle bir sey olmayacagini 6000 tlnin geri verilcegini soyledi ben de tl deger kaybediyor bugun ku verilen parayla o gun ayni olmayacak dedim kabul etmedi yine de, ilk defa tasinacagim icin kafam cok karisik kira sozlesmesine ne eklememiz gerekiyor? Verilen depozitoyu yazmamiz gerekir mi? Evin sahibi gelmeyecekmiş telefonda konusacakmisiz emlak ofisinde bu da bana biraz tuhaf geldi, sozlesme imzalanirken evin sahibininde gelmesi gerekmiyor mu parayi alip gitmelerinden korkuyorumkefil olarak beni istiyor ancak daha atama surecim tamamlanmadi, sicil no cikti ancak sgk girisi yapilmadi bu kefil olmamda bir sorun olusturur mu? Bu deneyimleri yasayan lutfen yardimci olabilir mi
Evet kızlar haklisiniz vekaletnamenizi gormeliyim demeliyim ben de ona sasirdim nereden bilicem telefonda aradigi kisinin kardesi olmadigini, simdi gittigimizde 12.800 para vericez bu parayi elden mi vermek daha iyi olur yoksa banka hesabindan yollamak mi elden versek kanit olmaz elimizde de dimi. adliyede memurum dedim ( ama pazartesi baslayacagim) ne güzel dedi kefil olarak seni yaparız dedi sicil no cikti ama sgk girisim yapilmadi bu kefil olmada bir engel mi
ne derlerse desınler ne olursa olsun bankadan odeyınEvet kızlar haklisiniz vekaletnamenizi gormeliyim demeliyim ben de ona sasirdim nereden bilicem telefonda aradigi kisinin kardesi olmadigini, simdi gittigimizde 12.800 para vericez bu parayi elden mi vermek daha iyi olur yoksa banka hesabindan yollamak mi elden versek kanit olmaz elimizde de dimi. adliyede memurum dedim ( ama pazartesi baslayacagim) ne güzel dedi kefil olarak seni yaparız dedi sicil no cikti ama sgk girisim yapilmadi bu kefil olmada bir engel mi
Madem bu kadar tartistiniz neden bu evi tuttunuz başka emlakçı ve ev yok muydu.Kizlar hepinize tesekkur ederim, bugun babamla gittik gorusmeye ilk basta cok nazik olan kadin birden canavara dönüştü, kontrat imzalana kadar her sey guzeldi,sonra onumuze tahliye tahahhutnamesini koydu ben de bunu imzalayacagimi beyan ettim imzalayacaksam evden tahliye edilecegimin tarihinin de olmasini soyledim ancak kabul etmedi. Ben de yarin bi gün cik evden dese ne yapacagim dedim,tarihte attirmiyorsunuz sonra biz atariz diyorsunuz dedim Baya tartistik ben ev sahibinin telefon nosunu kontratta görüp hemen aradim o da 3 yil oturabilirsin sıkıntı yok ben pek bilmiyorum emlakciyla anlasin dedi kadina bunu söyledim yine kabul etmedi imzalamayacagim dedim ayaga kalktik gidiyorduk sonra vazgecti kipkirmizi oldu kadin kontrati aldik geldik sizce ben mi cok abarttim yoksa yaptigim dogru muydu o kagittan bir tanr daha çıkartıp sahte imza atabilir diye imzalamadigimi beyan eden ses kaydi da aldim ilerde bir sey olursa bunu mahkemeye sunabilirmiyim ( tartisma sirasinda bana asagilayici sozler de soyledi)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?