Kira sözleşmesi hakkında

Nastasya flipovna

Guru
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2014
3.250
8.818
Merhaba arkadaşlar.bir yıl önce şu an bulunduğumuz eve taşındık.emlakci vasıtasıyla bulduğumuz bir evdi ve ev sahibiyle hiç muhatap olunmadı ki zaten ev sahibi emlakçıyla bu irtibatı kurmayı seçiyor.simdi tekrar kontrat yenilenecek ve bu emlakçı bizi arayıp altı ayda bir kendisine yeni ev tutuluyormuş gibi komisyon vermemiz gerektiğini bizimse bunu vermediğimizi söyledi.eve girerken hiç böyle bir şeyden bahsedilmemişti ve biz bunu yeni öğreniyoruz.ilk defa böyle bir taleple karşılaştığım için şaşkınım.şimdi ben bu parayı ödemek zorunda mıyım? Kontratı yenilememe durumu karşı taraf için mümkün mü? Çocukların okulu burada ve yeniden taşınmak büyük sorun bizim için. Üstelik girerken özellikle uzun vadeli düşündüğümüzü çocukların okulu olduğunu söylemiştik.kışın ortasında bizi tahliye edebilirler mi? Bilgisi olandan bilgi rica ediyorum. Teşekkürler

Kira sözleşmeleri yazılı olarak bir yıllık diye yapilir ama her sene ayri sozlesme hazırlanmaz bir sene dolunca otomatik olarak 1 sene süreli sözleşme süresiz sözleşmeye döner.
Ev sahibi sizi cikartmasi için ya elinde tahliye taahhütnamesi olmasi lazim ki ona dayanarak cikartma talebinde hukuken bulunabilir ya da ihtiyacı oldugunu kanitlamasi gerekir.
Boyle senelik emlakci bedeli vs yoktur.

Emlakci ev sahibinin komisyonunu siz yüklemiş sanırım. Sözleşmede yazıyor mu bilmiyorum yazılır mı araştırması gerekir. Tahliye konusunda ilk yıl 3 ay kala uzatilmayacagini bildirirlerse cikarabilirler diye kulağımda kalmis ama en doğrusu avukat desteği atlanan birsey olmasin

Emlakci ev sahibinden bir miktar ücret alır, evin takibini yaptığı için. Bunlar fazla uyanık çıkmış onu yüklemeye çalışıyor bence

Emlakci ev sahibinin komisyonunu siz yüklemiş sanırım. Sözleşmede yazıyor mu bilmiyorum yazılır mı araştırması gerekir. Tahliye konusunda ilk yıl 3 ay kala uzatilmayacagini bildirirlerse cikarabilirler diye kulağımda kalmis ama en doğrusu avukat desteği atlanan birsey olmasin
Ben de 1 ay kala diye biliyorum bizim is yerinde kendi de ev sahibi olan bir arkadas var o 6 ay onceden bir ihtar cekiyor sonra bi de 1 ay kala cekiyordu galiba ama tahliye taahhütnamesi var ve ona dayanarak ihtar cekiyordu

Kira sözleşmeleri yazılı olarak bir yıllık diye yapilir ama her sene ayri sozlesme hazırlanmaz bir sene dolunca otomatik olarak 1 sene süreli sözleşme süresiz sözleşmeye döner.
Ev sahibi sizi cikartmasi için ya elinde tahliye taahhütnamesi olmasi lazim ki ona dayanarak cikartma talebinde hukuken bulunabilir ya da ihtiyacı oldugunu kanitlamasi gerekir.
Boyle senelik emlakci bedeli vs yoktur.
Tahliye taahhütnamesi imzalamadik.çok teşekkürler bilgi için.

Ben de 1 ay kala diye biliyorum bizim is yerinde kendi de ev sahibi olan bir arkadas var o 6 ay onceden bir ihtar cekiyor sonra bi de 1 ay kala cekiyordu galiba ama tahliye taahhütnamesi var ve ona dayanarak ihtar cekiyordu

Hayır benim bahsettiğim ilk yıla özel. Ama hangi şartlarda uygulanır onu araştırmak lazım. Sonra ztn 10 yıla uzuyor taahhütname şart

Emlakci ev sahibinden bir miktar ücret alır, evin takibini yaptığı için. Bunlar fazla uyanık çıkmış onu yüklemeye çalışıyor bence
Yazmıyordu biz okuduk iyice.bir kaç ay önce de yatırılan para için Kira yazmayın yatirirken demişti biz reddetmiştir.ona da kızdı sanırım

Onu ödedik geçen yıl girerken.simdi altı ayda bir ödemeniz gerekiyordu diyor.kontrati yenilememekle tehdit ediyor.
Kontrat otomatik yenilenir diyin siz de.
1 sene ne zaman doluyor?
Ayrica emlakci muhatabiniz degil artik kirayi ev sahibine göndermiyor musunuz?

Bu arada ben de emlakci aracılığıyla kiraladim bir sey oldugunda ona da danisiyorum ama bana gercekten cok destek.oldu parasını alip.kenara cekilmedi. Bayramda seyranda yazar eder

Kontrat otomatik yenilenir diyin siz de.
1 sene ne zaman doluyor?
Ayrica emlakci muhatabiniz degil artik kirayi ev sahibine göndermiyor musunuz?

Bu arada ben de emlakci aracılığıyla kiraladim bir sey oldugunda ona da danisiyorum ama bana gercekten cok destek.oldu parasını alip.kenara cekilmedi. Bayramda seyranda yazar eder

Bazı emlakcilar bu işi profesyonel yapar, gayrimenkul firması gibi düşünün. Sadece kiralama değil sonrasında tüm takibi yurutur

X