• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kira sözleşmesi bitmeden evden çıkmak

fairtale

ver bana düşlerimi
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2012
1.059
301
333
Merhabalar, şu an oturduğum eve emlakçı araclığı ile 15/08/2015 te 1 yıllık sözleşme yaptım. Ev sahibi sonra tanıdık çıktı, apartmandan ve muhitten memnun değiliz, komşular sürekli hakkımda konuşuyolar evde kedim var ve yeni doğum yaptı, bahçesi olan bir ev buldum kedilerimle yaşayabileceğim. Fakat sözleşmem bitmediği için ev sahibine haber de versem sonrasında sıkıntı olur mu geri kalan kirayı ister mi, nasıl bir yol izlemem gerekiyor. Yardımcı olabilir misiniz. Teşekkürler.

evet bizim iş yerinden bir arkadaşın eşi çıktı, konuşup uzlaşıcam inşallah sorun çıkarmaz

Sözleşmeyi beklemek zorunda değilsiniz.Kanunları tam hatırlamıyorum ama taşınmadan 1-3 ay arası önceden ev sahibine haber vermeniz durumunda sözleşme usulünce bitmiş olur ve bu durumda ev sahibi sizden birşey talep edemez.Hemen taşınmak istiyorsanız da ev sahibiyle konuşup ikna etmelisiniz.Aksi halde ev sahibi isterse sizden kaybı olan 1-3 aylık sürecin kirasını isteyebilir.İstemeye bilirde o tamamen kendi tercihi. Önceden haber verme süresi kaç aysa o ayların kirasını ödemek durumunda kalabilirsiniz yani. Bu da ya 1 ay ya 3 aydı ama hatırlamıyorum.

Back