Kira kontrati

TheQueeninthenorth

Guru
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2010
11.201
19.855
498
Yarin ilk kez kira sözleşmesi yapacağız. Kiracıyiz. Normalde eşimle gidecektik ama acil bir durumdan dolayı o gelemeyecek. Ben tek olacagim ve biraz gerildim bilmediğim bir konu olduğu icin. Ev sahibini tanımıyorum ilk kez yüzyüze görüşeceğiz. Nelere dikkat etmeliyim? Kira artış bedeli kafama takılıyor. Neye göre olmalı?

Yarin ilk kez kira sözleşmesi yapacağız. Kiracıyiz. Normalde eşimle gidecektik ama acil bir durumdan dolayı o gelemeyecek. Ben tek olacagim ve biraz gerildim bilmediğim bir konu olduğu icin. Ev sahibini tanımıyorum ilk kez yüzyüze görüşeceğiz. Nelere dikkat etmeliyim? Kira artış bedeli kafama takılıyor. Neye göre olmalı?

Ev sahibiyle konusun, neyi imzaladıgınıza bakın iyice okuyun.

Noter onaylı olan değilde normal kırtasiye sözleşmesiyse onda maddeler basit oluyor. Sizin doldurmanız gereken yerleri iyi okuyun yeterli. Aylık kira miktarı,senelik kiranın toplamı,kaç senelik olacağı,ayın hangi günü ödeneceği fln yazar. Gerilecek birşey yok.

Enflasyona göredir bir misli arttıramaz. Zaten kırtasiyeden alınöa kontratlardan yapılır genelde. Tabi avukata düzenletende olur. Elden değil bankadam yatırmanız sizin için avantajlı yarın bir gün sorun çıkarsa elinizde kanıt. Nete yazın cıkar zaten örneği kira kontratı genelde hepsi aynıdır. Demirbaş yazılır. Nasıl teslim ettiği yazılır. Olmayan birşeyi yazdırmayın. Sonradan gelecek olsa bile. Gelmez başınıza patlar bir nushasıda sizde kalacak. Elektrik su vesaire için.

demirbaşlara yazdiklarina dikkat edin
ev boyasizken boyali verilmistir boyali alinacaktir tarzi bir sey yazmasinlar
ozellikle depozito icin evde demirbaslara verilmis bir hasar olmadigi takdirde depozitoyu geri alacaginizi belirttirin
tefe üfe yaparsaniz da başiniz agrimaz herkes bilir gelecek sene neye gore zam yapilacagini

Verdiğiniz para yazar aylık kira ücreti ve 1 yıl sonra artışın tefe ye göre olması. Birde tahliye taahhütnamesi imzalatabilir hakkı olarak. Evdeki eşyalar markalarına göre yazılır

Depozito kira bedelinin 3 katını geçemez.
Evi boyalı Verse de boyalı alamaz, bu yanlış biliniyor,aslında normal yıpranma olarak sayılıyor. İlla yazacam diye tutturuyor ev sahipleri, bırakın yazsın.
Kira yatırma şeklini banka havalesi yazın, elden alacağım derse her ay imza karşılığı veririm diye belirtin, anlaşmazlık durumunda kirayı ödediğini ispat etme yükümlülüğü kiracıda.
Ayrıca ben olsam evi tuttuğumda heryerini fotoğraflarım,ben tuttuğumda böyleydi diyebilmek için.ağzım yandı ondan biliyorum.

Back
X