• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kira artış oranı

Birakitamolsa

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Kasım 2014
4.024
5.042
158
32
Selam kizlar. Ev tutuyoruz. Hemen sormam lazım kontrat yapıldı yıllık zam tefe tufe ye göre yapılacak yazılmış. Şimdi netten baktığımda 2018 yıllık zamı 158 lira biz asla yılda 158 lira zam yapamayz benmi yanlış baktım yoksa bu tefe tufe böyle biseymi ? Dün emlakciyla telde konuştum %5 yazalim garanti olsun dedim tefe tufe ye göre yaziorz oda aynı fazla olmaz oda hatta bazen %4 bazen %6dir dedi ama nette aylık 158 lira zam yapılmış kiralara 2018 için. Hicbisey anlmadm. Eğer böyleyse bugün ya değişiklik yaptrcm yada caycam evden. Teşekkürler şimdiden.

Selam kizlar. Ev tutuyoruz. Hemen sormam lazım kontrat yapıldı yıllık zam tefe tufe ye göre yapılacak yazılmış. Şimdi netten baktığımda 2018 yıllık zamı 158 lira biz asla yılda 158 lira zam yapamayz benmi yanlış baktım yoksa bu tefe tufe böyle biseymi ? Dün emlakciyla telde konuştum %5 yazalim garanti olsun dedim tefe tufe ye göre yaziorz oda ayrı fazla olmaz oda hatta bazen %4 bazen %6dir dedi ama nette aylık 158 lira zam yapılmış kiralara 2018 için. Hicbisey anlmadm. Eğer böyleyse bugün ya değişiklik yaptrcm yada caycam evden. Teşekkürler şimdiden.

Kiranız 1000 tl ise 158 tl ediyor zam
Normalde 100 tl falan arttırabilir ev sahibiyle anlaşırsanız
Bildiğim kadarıyla o zam oranı en yüksek yapılabilecek olan miktar

Selam kizlar. Ev tutuyoruz. Hemen sormam lazım kontrat yapıldı yıllık zam tefe tufe ye göre yapılacak yazılmış. Şimdi netten baktığımda 2018 yıllık zamı 158 lira biz asla yılda 158 lira zam yapamayz benmi yanlış baktım yoksa bu tefe tufe böyle biseymi ? Dün emlakciyla telde konuştum %5 yazalim garanti olsun dedim tefe tufe ye göre yaziorz oda aynı fazla olmaz oda hatta bazen %4 bazen %6dir dedi ama nette aylık 158 lira zam yapılmış kiralara 2018 için. Hicbisey anlmadm. Eğer böyleyse bugün ya değişiklik yaptrcm yada caycam evden. Teşekkürler şimdiden.
Arkadasim tuik sitesine gir tefe ve ufeye bak . Ikisini topla ikiye bol. Be kirana oranla bu sekilde hesaplanir. 158 tl bu sene tefe ufe ortalamasi 15.8 dir . 1000 tl nin zammidir. Herkesin farkli olur

Biz sırf bu sebeple bir evi tutmadık kirası 1750 liraydi. Ev sahibine sabit bir zam olsun dedik .Hayır olmaz dedi bıraktık diğer türlü yeni sistemde enflasyon filan da göz önüne alınıp %15 e kadar zam yapılabilir denildi tv 'de gosterdi .

Arkadasim tuik sitesine gir tefe ve ufeye bak . Ikisini topla ikiye bol. Be kirana oranla bu sekilde hesaplanir. 158 tl bu sene tefe ufe ortalamasi 15.8 dir . 1000 tl nin zammidir. Herkesin farkli olur
Kiramiz 750 lira bizimde fazla oluyor zaten zam oranı dusundgmzden. Biz bu oranlari bilmedigmzden emlakcida zaten sizin istedgnz oranlarda tefe tufe de bi fark yokki diyince imzalams bizimkiler. Bugün gidip kontrata belli bi yüzde yazdrcm

Biz sırf bu sebeple bir evi tutmadık kirası 1750 liraydi. Ev sahibine sabit bir zam olsun dedik .Hayır olmaz dedi bıraktık diğer türlü yeni sistemde enflasyon filan da göz önüne alınıp %15 e kadar zam yapılabilir denildi tv 'de gosterdi .
Ciddi bi zam miktarı bu. Babamn emeklisine yılda 50 lira zam. Ev kirasina 158 lira zam. anca bizde emekliye yapılan zam kadar zam yapablrz dedk oda zaten hemen hemen o kadar tefe tufede demiş.

her sene 100 tl yapar ev sahibi... bizde de o tefe tüfe yazıyordu sanırım...

Genellikle kontratlarda enflasyon oranı yazılır. 50 tl 100 tl gibi artış yazılmaz. Annemin evi gecen sene 600 tl verildi. Şu an 94 tl. zam yapması gerekiyor. Enflasyona göre. Ama annem kiralarını düzenli ödedikleri için, kiracı ne yaparsa onu kabul edicem diyor. sanırım 50 tl bile yaparsalar kabul edicek. İyi kiaracı bulmakta zor şu zamanda. Ama siz emlakçıyla muatab olacaksanız her yıl onlar kanun ne derse onu yapıyorlar, ev sahibine yaranmak için.

Ev sahibinizin insafına kalmış.Benim eski ev sahibim 900 olan kiraya 125 lira zam istedi.Çıktık ordan şimdi 850 liraya oturuyorum yeni ev sahibimiz 40-50 lira artırırsınız dedi.

Gittik gorustuk kızlar kontratta değişiklik yapmadık ama 40 50 den fazla zam yapamicagimizida üstüne basa basa belirttik. Emlakci aynı apartmanda oturuyor ben burdaym sıkıntı yok yilsonunda size uyan rakamda anlasrz niye bu kadar sıkıntı yaptınız dedi bizde sorun yapmadik. Umarım 1 sene sonunda sorun çıkmaz

Şurada açıklamışlar aslında, incelemekte fayda var:

Son düzenleyen: Moderatör:
Back
X