Boş verin başka bir yere çıkın eğer sözleşme imzalamadıysanız
Ama cidden olağanın çok çok dışında bir durum yok
Bir de öğrenci psikolojisinden biraz sıyrılmanız gerekebilir sonuçta doktora yapıyorsunuz
Siz artık akademisyensiniz öğrenci değil, ayrı eve çıksam neyse diyorsunuz ya, işte tam bu aşamadasınız, artık ayrı eve çıkıyorsunuz
ya iyi güzel de
kız da gitmiş yabancı bi memlekete
sunmuş kadın bi sürü maddelik kontrat
ben burada türkçesini okurken işkillenirim bi kere.
Benim patronum 200 kişilik fabrika sahibi adam
eminim önüne böyle şartları olan bi sözleşme gelse direk bana atar
Maya hanım bi bakın düdüklüyolar mı beni diye sorar.
şimdi ben ona "koskoca adamsın çocukluk psikolojisinden çık da okuduğunu anla" desem yeri mi?
bunu hepimiz yapmıyor muyuz hemen atlıyor imzalıyor muyuz?
kızcağız 28 yaşında yabancı memlekette tek
bakıyor sağına soluna kimse böyle şeyler istemiyor bi bundan istiyor
e işkillenir çok normal.
evetBir şey olduğunda ev sahibini arıyorum derken ne olabiliyor ki bu evlerde
Bildiğim kadarıyla siz gideli daha çok kısa bir süre geçti ev sahibini niçin arama ihtiyacı duydunuz ki mesela
15 yıl annemlerle birlikte yaklaşık 7-8 yıl da eşimle kiracı oldum
Hiç ev sahibini aramaya bir şey ihtiyacım olmadı
Yabancıyım sıkıntı olur diye düşünüyor olabilirsiniz ama evsahibi evini kiraya verir sözleşmesini imzalar ve çekilir
ya iyi güzel de
kız da gitmiş yabancı bi memlekete
sunmuş kadın bi sürü maddelik kontrat
ben burada türkçesini okurken işkillenirim bi kere.
Benim patronum 200 kişilik fabrika sahibi adam
eminim önüne böyle şartları olan bi sözleşme gelse direk bana atar
Maya hanım bi bakın düdüklüyolar mı beni diye sorar.
şimdi ben ona "koskoca adamsın çocukluk psikolojisinden çık da okuduğunu anla" desem yeri mi?
bunu hepimiz yapmıyor muyuz hemen atlıyor imzalıyor muyuz?
kızcağız 28 yaşında yabancı memlekette tek
bakıyor sağına soluna kimse böyle şeyler istemiyor bi bundan istiyor
e işkillenir çok normal.
İyi de eve yeni tasinmis bir arızası olur, evde bir sorunu olur tabiki ev sahibini arayacak. Selam naber canım yazmıyor ki.Bir şey olduğunda ev sahibini arıyorum derken ne olabiliyor ki bu evlerde
Bildiğim kadarıyla siz gideli daha çok kısa bir süre geçti ev sahibini niçin arama ihtiyacı duydunuz ki mesela
Yabancıyım sıkıntı olur diye düşünüyor olabilirsiniz ama evsahibi evini kiraya verir sözleşmesini imzalar ve çekilir
evet
biz de kiracıyız
6-7 aydır oturuyorum son evimde, bi kiralarken tanışma amaçlı telefonda konuştuk, bi keresinde kombi arıza yaptı onunla ilgili masrafı kim karşılıyor diye sordum daha yeni taşındığımız için
bir de dış cephe boyanırken 1 mesajlaşma bir de telefonda bilgi vermesi gereken bi konu için aradı, başka da bişey yok
kirası her ay zamanında hesabında
yani her kira ödemesi sonrası mesaj da atmıyorum ödemeyi yaptım diye
açsın banka hesabına baksın zaten bildirim gidiyordur
İyi de eve yeni tasinmis bir arızası olur, evde bir sorunu olur tabiki ev sahibini arayacak. Selam naber canım yazmıyor ki.
2 sene yasadıgım evde hiç ev sahibini aramadım. Evimi su basınca beni aradı nöbetteydim çözüm olarak vanaları kapadık tek iletişimimiz bu oldu.Bir şey olduğunda ev sahibini arıyorum derken ne olabiliyor ki bu evlerde
Tutmayın. Fazla abartmış. Eve gelen gidenede laf ederlerBir sürü madde yazmışlar içim şişti
Haklılardır belki de hepsinde böyle mi ya
Ben altı üstü öğrenci kiracıyım benden ev sigortası istiyorlar, karı ben temizleyeceğim (normalde ev sahibi yapar)
Balkonda bile sigara içirmiyorlar çok acayip
Bir de ev sahibine parayı göndermek için numarasına ihtiyacım vardı - bankada öyle- benimle buradan görüşme her şeyi mailime resmi olarak at diye trip attı
Tutmasam mı diye işkillendim
Öğrenci insana bu kadar şey dayatıldığını ilk defa görüyorum
Tutmayın. Fazla abartmış. Eve gelen gidenede laf ederler
Kanada
Ama hiçbir arkadaşımın böyle bir sözleşmesi yok yani biliyorlar öğrenciyiz biz
Bir de ev sahibinin sorumluluğu kar temizlemek, kiracıya verildiğini ilk defa görüyorum
Bir de kadının İngilizce 0, bir arkadaş yoluyla anlaşıyorduk bir de üstüne yazma bana deyince daraldım
Arkadaşlarım bir sıkıntı oldu mu arayıp sorabiliyorlar şu sıkıntı var evde vs
Bende ödemiştim zamanında, ayrıca herkes ıyı nıyetlı de degıl, adam olası bır dolandırılma durumunda o belgelerle mahkemeye bıle verebılır senı, hakkını nasıl gözetecek, ayrıca cok da ıyı yapıyorlar. Bızım Turkıye'de Allahtan artık kıra sozlesmesı olmadan abonelık actıramıyorsun, prosedur de olsa elınde bır belge var. Onceden o da yoktu, kıracı evın anasını aglatsa, kıra odemese hıcbır sey yapamıyordunKanada da işler nasıl bilmiyorum ama Almanya’da herkes oturduğu evin önünü temizlemek zorunda.
Birisi sizin evinizin önünden geçerken düşüp bacağını kırsa taaa bilmem kaç km uzakta oturan ev sahibi neden sorumlu olsun ki orayı anlamadım ¿
Ev sigortası da istemeleri bana anormal gelmedi :/
Biz kendi evimizi kiraya verdik, kiracı sigorta yaptı.
Başkasının evinde kirada oturuyoruz ve sigorta yaptık.
Misal Kiracının hatası yüzünden evimde yangın çıksa bedelini neden ben ödemek zorundayım ? Evet benim cebimden çıkmıyor sigortam karşılıyor ama oluşan her masrafta benim sigortaya ödediğim para yükselmiş olacak. Bir yerde yine benim cebimden çıkmış olacak :/
ya da aynı şekilde, evde ben yaşıyorsam benim kullandığım evde oluşan hasardan ev sahibi neden zarar görsün ?
Ben anormal bir şey görmedim açıkçası ? Ama dediğim gibi belki de alışkın olduğum için. Almanya’da anlattığınız şeyler çok normal.
Kanada nasıldır bilemedim :/
Herşeyi yazılı istemesi sizin için de iyi aslında ‘söz uçar yazı kalır’
Fakat yine de içinize sinmiyorsa başka bir yer bakın .
Bol şans !
İşte o sorun ne, onu soruyorum ya
Mail yeterli olmayan, hemen aranacak sebebi soruyorum
Ev sahibine aktarılacak konu ne olabilir, onu somutlaştıramıyorum
Aklınıza geliyorsa bana da yazın
Bebişim ben en çok insanların sigorta olayına şaşırmasına şaşırdım. Sigorta istemesi kadar doğal bişey yok benim için :)Bende ödemiştim zamanında, ayrıca herkes ıyı nıyetlı de degıl, adam olası bır dolandırılma durumunda o belgelerle mahkemeye bıle verebılır senı, hakkını nasıl gözetecek, ayrıca cok da ıyı yapıyorlar. Bızım Turkıye'de Allahtan artık kıra sozlesmesı olmadan abonelık actıramıyorsun, prosedur de olsa elınde bır belge var. Onceden o da yoktu, kıracı evın anasını aglatsa, kıra odemese hıcbır sey yapamıyordun
Bebişim ben en çok insanların sigorta olayına şaşırmasına şaşırdım. Sigorta istemesi kadar doğal bişey yok benim için :)
Bizim evimizde kiracılar var, öğrenci çift.
hani söylemek için demiyorum ama böyle açıklama daha anlaşılır, eve biz otururuz diye özel mutfak dolapları yaptırdık 13 bin Euro tuttu . Odaya da özel giyim dolabı yapıldı, yalan olmasın 8-9 bin gibi bişry tuttu . Sonra oraya geçmedik çünkü loft’tu. Biliyorsun loftları. Hani çoluk çocuk olmaz öyle duvarsız evkiraya verdik .
Eşim geçen gün kiracılara gitti bişey için diyor ki; evin ruhuna Fatihaiyi ki sigorta yaptırmışız.
Biz yaptırmasaydık o masrafı bizim sigortamız ödeyecekti . Atıyorum aylık 50 Euro ödüyorsak , seneye 80 diyeceklerdi . Çünkü hayvan gibi kullanmışsınız evi diyecek adam . Sigortalar da salak değil neticede .
Demem o ki , keşke Türkiye’de de Böyle bir sistem olsa.
Ortası yok Türkiye’de. Ya kiracıyı yerden yere vurur ya da kiracıyı koruyacağım derken ev sahibini borçlu çıkarır
Sırf sorduğunuz için yazıyorum tartışma için değil
O düşüncem ne olur olmaz ileydi ama şu ana kadar ev sahibini aradığımız şeyleri düşündüm
Birinde 1 gün internet yoktu, bizim de toplantı, ders, konferans bunlar online olduğu için o zaman aramıştık 1 saatte düzeltmişti
Diğerinde ilk buraya geldiğimde karantinada bankadan ödeyemedim kirayı elden vermem gerekiyordu o zaman aradık gelip aldı
Bir diğeri üst katımızdaki düşüncesiz çocuk dış kapıyı açık unutmuş (üç kapı var) ve ısıtma sistemiyle oynamış, borular donuyor o zaman tabi hem ev buz kesiyor hem boruların patlama riski var, süresi 4-5 saat bunun da ve borular bizim kattan geçtiği için bize sıkıntı yaratabilirdi bu gibi durumlar, bizden bilebilirdi yani
Bunlar şimdilik aklıma gelenler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?