Kira anlaşmaları hep bu kadar korkunç mu

ya iyi güzel de
kız da gitmiş yabancı bi memlekete
sunmuş kadın bi sürü maddelik kontrat
ben burada türkçesini okurken işkillenirim bi kere.
Benim patronum 200 kişilik fabrika sahibi adam
eminim önüne böyle şartları olan bi sözleşme gelse direk bana atar
Maya hanım bi bakın düdüklüyolar mı beni diye sorar.
şimdi ben ona "koskoca adamsın çocukluk psikolojisinden çık da okuduğunu anla" desem yeri mi?
bunu hepimiz yapmıyor muyuz hemen atlıyor imzalıyor muyuz?
kızcağız 28 yaşında yabancı memlekette tek
bakıyor sağına soluna kimse böyle şeyler istemiyor bi bundan istiyor
e işkillenir çok normal.

Çok çok teşekkür ederim anladığınız için <3 aynen hissiyatım güvensiz hissetmek oldu dediğiniz gibi.
Yurt dışında öyledir vs gibi yorumlar geliyor ancak kendim de yurt dışında yaşadım, ev tuttum daha önce böyle bir çarşafla karşılaşmadım...
İnsan çekiniyor doğal olarak, üstelik de buranın yerlisi arkadaşlarım bunları yapmıyorken.
Veya da resmi olmasına karşı değilim zaten olsun ama bakıyorum çevremdekiler kira kontratını imzalıyor bu kadar, böyle uzun maddeler sıralandığını görmedim...

evet
biz de kiracıyız
6-7 aydır oturuyorum son evimde, bi kiralarken tanışma amaçlı telefonda konuştuk, bi keresinde kombi arıza yaptı onunla ilgili masrafı kim karşılıyor diye sordum daha yeni taşındığımız için
bir de dış cephe boyanırken 1 mesajlaşma bir de telefonda bilgi vermesi gereken bi konu için aradı, başka da bişey yok
kirası her ay zamanında hesabında
yani her kira ödemesi sonrası mesaj da atmıyorum ödemeyi yaptım diye
açsın banka hesabına baksın zaten bildirim gidiyordur

Tabii okusun

Ben öğrenciyim söyleminden çık diyorum sadece, yani öğrenci olması bir şey değiştirmez ki

Bir de şöyle düşünün ev sizin, ben öğrenciyim diyen dünyada ülkesinin yerini dahi bilmediğiniz birine ev kiralıyorsunuz, tedirgin olmaz mısınız

Karşıdaki de bu nedenle ağır şartlar söylüyor

Yani evinden kaynaklı bir zarar olursa diye sigorta yaptırıyor, belki sigaradan kaynaklı zararları sigorta karşılamıyor direkt yapı malikine sorumluluk gelmesin diye ben bu durumu bildirdim diye sözleşme yapıyor vs

Tabii ki o evi tutma şartı yok ama şartlarda ağır bir durum buradan bakınca ben göremiyorum

İyi de eve yeni tasinmis bir arızası olur, evde bir sorunu olur tabiki ev sahibini arayacak. Selam naber canım yazmıyor ki.

Cok abartılı bir insansınız bence, her seferinde ögrenciyiz biz diye vurguluyorsunuz adamlar napsın ögrensiniz diye eve gelip yemek falan mı yapsın, ben ev sahibini cok sevdim prensip sahibi bir insan

İyi de eve yeni tasinmis bir arızası olur, evde bir sorunu olur tabiki ev sahibini arayacak. Selam naber canım yazmıyor ki.

İşte o sorun ne, onu soruyorum ya

Mail yeterli olmayan, hemen aranacak sebebi soruyorum

Ev sahibine aktarılacak konu ne olabilir, onu somutlaştıramıyorum

Aklınıza geliyorsa bana da yazın

2 sene yasadıgım evde hiç ev sahibini aramadım. Evimi su basınca beni aradı nöbetteydim çözüm olarak vanaları kapadık tek iletişimimiz bu oldu.

Tutmayın. Fazla abartmış. Eve gelen gidenede laf ederler

Tutmayın. Fazla abartmış. Eve gelen gidenede laf ederler

Bugün kibarca reddettim.
Öyle zaten, evin içinde birine bir şey olsa benden bileceklermiş.
Çok stres oldum.
Apartmanda kapıcı var kar küremeyi de bana yıkacak, nasıl iş anlamadım
Pas geçtim
Bugün her şey faturası dahil 100 $ daha ucuz, eşyalı falan mis buldum mesela, bir kira sözleşmesi var bu kadar
İç sesimde haklıymışım demek ki hem fazla para hem de bunca yük

Başka ev bak

Bende ödemiştim zamanında, ayrıca herkes ıyı nıyetlı de degıl, adam olası bır dolandırılma durumunda o belgelerle mahkemeye bıle verebılır senı, hakkını nasıl gözetecek, ayrıca cok da ıyı yapıyorlar. Bızım Turkıye'de Allahtan artık kıra sozlesmesı olmadan abonelık actıramıyorsun, prosedur de olsa elınde bır belge var. Onceden o da yoktu, kıracı evın anasını aglatsa, kıra odemese hıcbır sey yapamıyordun

İşte o sorun ne, onu soruyorum ya

Mail yeterli olmayan, hemen aranacak sebebi soruyorum

Ev sahibine aktarılacak konu ne olabilir, onu somutlaştıramıyorum

Aklınıza geliyorsa bana da yazın

Sırf sorduğunuz için yazıyorum tartışma için değil
O düşüncem ne olur olmaz ileydi ama şu ana kadar ev sahibini aradığımız şeyleri düşündüm
Birinde 1 gün internet yoktu, bizim de toplantı, ders, konferans bunlar online olduğu için o zaman aramıştık 1 saatte düzeltmişti
Diğerinde ilk buraya geldiğimde karantinada bankadan ödeyemedim kirayı elden vermem gerekiyordu o zaman aradık gelip aldı
Bir diğeri üst katımızdaki düşüncesiz çocuk dış kapıyı açık unutmuş (üç kapı var) ve ısıtma sistemiyle oynamış, borular donuyor o zaman tabi hem ev buz kesiyor hem boruların patlama riski var, süresi 4-5 saat bunun da ve borular bizim kattan geçtiği için bize sıkıntı yaratabilirdi bu gibi durumlar, bizden bilebilirdi yani
Bunlar şimdilik aklıma gelenler

Bebişim ben en çok insanların sigorta olayına şaşırmasına şaşırdım. Sigorta istemesi kadar doğal bişey yok benim için :)
Bizim evimizde kiracılar var, öğrenci çift.
hani söylemek için demiyorum ama böyle açıklama daha anlaşılır, eve biz otururuz diye özel mutfak dolapları yaptırdık 13 bin Euro tuttu . Odaya da özel giyim dolabı yapıldı, yalan olmasın 8-9 bin gibi bişry tuttu . Sonra oraya geçmedik çünkü loft’tu. Biliyorsun loftları. Hani çoluk çocuk olmaz öyle duvarsız ev kiraya verdik .
Eşim geçen gün kiracılara gitti bişey için diyor ki; evin ruhuna Fatiha iyi ki sigorta yaptırmışız.
Biz yaptırmasaydık o masrafı bizim sigortamız ödeyecekti . Atıyorum aylık 50 Euro ödüyorsak , seneye 80 diyeceklerdi . Çünkü hayvan gibi kullanmışsınız evi diyecek adam . Sigortalar da salak değil neticede .
Demem o ki , keşke Türkiye’de de Böyle bir sistem olsa.
Ortası yok Türkiye’de. Ya kiracıyı yerden yere vurur ya da kiracıyı koruyacağım derken ev sahibini borçlu çıkarır

Bılıyorum loft sıze gelmez yavrum 3+2 haha nein baya da pahalı, gercı ordakı sıstemde gıttıgın evde mutfak dolabı da olmuyor ya, söküp takıyorsun tasınacagın eve, bıldıgın duvar ve kapı seklınde alıyorsun, ıster doldur ıster baksigortası ödesin verdikleri hasarı, ben nıye mağdur olayım.

İşte kira dışındakiler ev sahibinin yapacağı şeyler değildir bence

Ev sahibi aynı binada ise yahut tüm bina onun ise yani apart gibi ise olur

Ben şöyle düşünüyorum x semtte evim var sana kiraya verdim internetinde sıkıntı varsa ilgili şirketi ararsın, üst kattaki kapıyı kapatmadı ise ben diğer semtteki evimden kalkıp üst kata müdahale edemem ki

Sonuçta ev sahibinin de işi gücü var, mesaisini bırakıp bu sorunları çözmesini ben burada asla beklemem

Derseniz ki apart bu, tüm sitede bunun görevlisi var tabii ki o ilgilenir

Mesela bu kar küreme işi, ev sahibi aynı binada mı oturuyor

Hadi diyelim orada oturuyor, sonuçta o da bir komşu değil mi benimle otursanız benim yükümlülüğüm ne ise onun da aynı olmaz mı

Sanki bir büyük evin odasını tutmak gibi düşünmüşsünüz hissi oluştu bende

Tabii böyle de olabilir ama ev sahibi ile telefonla görüşmemek çok büyük sorun olmaz

Atın maili o verir cevabı

Şansınız varsa başka ev bakın derim zira içinize sinmemiş zaten

herkesin kendi düşüncesi ama ben sizin yerinizde olsam kyk tercih ederdim. maddi durumunuz iyi ise o evi de asla tutmazdım maalesef saçma sapan şeyler istiyorlar ev sahipleri ama karşılığında umursamaz insan çıksa bir şey de yapamaz yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…