Kinci misiniz ?

Kinci misiniz?

• Evet Kinciyim

OY: 18 40,0%
  • Hayır Kinci Değilim

OY: 9 20,0%
  • Bazen :)

OY: 18 40,0%

• Ankete Katılan
    45

birdeliningunlugu

Üye
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2020
328
103
Kızlar size yapılan yanlışları ihmalleri vs unutuyor musunuz O kişilerle eskisi gibi olabiliyor musunuz , ben asla olamıyorum insan sile sile kimse kalmayacak çevremde ama birinden gördüğüm yanlışı sindiremiyorum. Mesela üniden en yakın arkadaşım düğünüme gelmedi diye onu hayatımdan çıkardım, zorlu bi doğumdan sonra kardeş dediğim kuzenim 10 gün sonra aradı o da ben kardeşine sitem edince haberi olmuş doğumdan , bişi demedim ama kırıldım ilgi alaka beklerdim o süreçte , zor günümde yanımda olmayan insanlara mesafe koydum ama hep mi bana kötüler denk geliyor hakettiğim ilgiyi göremeyip onları kaybetmek de istemezdim fakat kırılıyorum ve kendi değerimi korumak için o kişiye tepki gösteriyorum bu şekilde. Sizler nasıl davranıyorsunuz, herkese herşeye rağmen pozitif ve uyumlu olanlar daha çok seviliyor gibi ama öyle de olamıyorum işte

Son düzenleme:
Ben aşırı pozitif,sevecen,samimi biriyim.
Kolay kolay kimseyle arama mesafe koyamıyorum.
Ama eğer gerçekten beni kıracak,üzecek bişey yaptılarsa aşırı kinleniyorum.
Dediğin gibi düğünüme gelmedi diye arkadaşıma kinlenmem.
Belki geçerli sebebi vardır önce dinlerdim.
Yeterli sebebi yoksa evet mesafe koyarsın ama tamamen silmek için yeterli değil benim gözümde.

Kızlar size yapılan yanlışları ihmalleri vs unutuyor musunuz O kişilerle eskisi gibi olabiliyor musunuz , ben asla olamıyorum insan sile sile kimse kalmayacak çevremde ama birinden gördüğüm yanlışı sindiremiyorum. Mesela üniden en yakın arkadaşım düğünüme gelmedi diye onu hayatımdan çıkardım, zor günümde yanımda olmayan insanlara mesafe koydum ama hep mi bana kötüler denk geliyor hakettiğim ilgiyi göremeyip onları kaybetmek de istemezdim fakat kırılıyorum ve kendi değerimi korumak için o kişiye tepki gösteriyorum bu şekilde. Sizler nasıl davranıyorsunuz, herkese herşeye rağmen pozitif ve uyumlu olanlar daha çok seviliyor gibi ama öyle de olamıyorum işte
Bende geçici kinlik var. Ama aslolan size değer verildiği oranda karşımızdakine değer vermeliyiz, ne eksik ne fazla. Fazla değer verirsen genelde seni önemsemez ve ikinci planda olursun.

Kızlar size yapılan yanlışları ihmalleri vs unutuyor musunuz O kişilerle eskisi gibi olabiliyor musunuz , ben asla olamıyorum insan sile sile kimse kalmayacak çevremde ama birinden gördüğüm yanlışı sindiremiyorum. Mesela üniden en yakın arkadaşım düğünüme gelmedi diye onu hayatımdan çıkardım, zor günümde yanımda olmayan insanlara mesafe koydum ama hep mi bana kötüler denk geliyor hakettiğim ilgiyi göremeyip onları kaybetmek de istemezdim fakat kırılıyorum ve kendi değerimi korumak için o kişiye tepki gösteriyorum bu şekilde. Sizler nasıl davranıyorsunuz, herkese herşeye rağmen pozitif ve uyumlu olanlar daha çok seviliyor gibi ama öyle de olamıyorum işte
Bende bi insanı hayatımdan çıkardığımda bir daha geriye dönüşü olmuyor. Olmadığı içinde kimseyi kolay kolay hayatımdan çıkaramıyorum o kararı kolay kolay alamıyorum çünkü biliyorum eğer buna karar verirsem geri dönüşü olmaz benim için ama mesela düğünüme gelmedi diye de hayatımdan çıkarmam yani affedilemeyecek kadar büyük bi şey olmalı yoksa hayatında insan kalmaz.

Bu kin değil ki, kırılganlık.
Belki de bilemiyorum yani içten içe aşırı kızıyorum kendimi kuruyorum kuruyorum bazen diyaloğu kesiyorum ama lanet olsun içimdeki insan sevgisine🤣 zor duruma düşse yine el uzatırım. Eski patronum mesela hayatımın kazığını atmıştır bana ama yaşça aşırı büyük diye ona bile hesap soramadım ki hukuk yoluna gitsem %100 haklı çıkacağım bir duruma düşmüştüm. Kısacası evet benden olmaz...

En yakın arkadaşınızla aynı şehirde mi yaşıyorsunuz? Uzaksa eğer belki yol parası, takı parası derken karşılayamayacağı için gelmemiştir.
Kinci olmak iyi bir şey değil aslında.Kin tutmam gerekirken tutmadığım kişilerin gelip karşımda ağladığına şahit oldum kendileri darbe yiyince.O zaman akıllarına geliyor sanırım ben de şunu yapmıştım diye.
Kin tutmak insanın kendisine zarar bence. Eskisi kadar yakın olmamak o aramadan aramamak, görüşürsen eskisi gibi yakın olmamak yeter.
Anlar zaten.
Ki rol de değil içinden gelmiyor insanın sıcak davranmak.
Dursun işte bir kenarda o.
En iyisi o bence. Engellemek, çemkirmek neye yarar? Sadece kendini önemli hissetmesine.
Kin tutmak neye yarar hiçbir şeye.
Sadece kendimize zararı olur

Bile isteye kötülük yapmak var, bi de şapşikliğinden beni kötü etkileyen birşey yapmak var. İkisini aynı kefeye koyamayız.

Ben, insanın niyetine ve samimiyetine bakarım. Çok yakın arkadaşım gelemeyebilir nikaha. Geçerli sebebi varsa üstünde bile durmam. Üşendiğinden gelmediyse anlık kırılırım ama arkadaşlığı bitirecek kadar ileri gitmem.

Ne olacak yani, dünya sadece benim etrafımda mı dönüyor.

Kin tutmak insanın içinde ağırlık olur bir süre sonra, kin tutmak yerine mesafe koymakta fayda var bence…
Hani Neşet Ertaş’ın bir sözü varya “ şahsınıza karşı haddini aşanı bal olsa kasenizde tutmayın” diye.. birileri sizi sevsin diye yapmacık pozitif olunmaz zaten.. herkesin yapısı, mizacı farklıdır 🌸

X