Kına Gecesi kınada gelinlik giymeyi düşünüyorum

melikesurucu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Ekim 2010
127
0
66
Erzurum
slm benim 23 haziranda allah kısmet ederse kına gecem var ve ankarada erzurama gellin geliyorumm işte bu yüzden ankarada akrabalar gelinlikli halimi görsünler diye kınada gelinlik giymeyi düşünüyorum düğün albümünü de orda yaptırıcam çünkü gelinliği çıkartıp kaftan bindallı gibi bişi giyip kına yakılırken dururum diyorum ama bi aklımda kınalık giyip sonra bindallı giyerim diyorumm acaba bu giyinmelere en başında gelinlikle salona girsem sonra değiştrsem çok mu gereksiz olur acaba bi fikir verinn lütfenn

kına gecesinde gelinliğinizi giyerseniz kirlenip kırışacak ertesi gün düğün için aynı gelinliği nasıl kuru temizlemeye verip yetiştireceksiniz

eğer ordakilerde sizi gelinlikle görsün istiyorsanız kabarık olmayan sade model bir gelinlik daha alın onu kınada giyin asıl gelinliğide düğünde giyersiniz

merhaba bir arkadaşımda bursadan farklı bir yere gelin gitti
kına gcesinden sonra götürdüler

ilk kına abiyesi giymişti sonra bindallı evden çıkmadan öncede gelinlk giyip çıktı
eğerki salonda yapacaksan kınanı çok pis olacağını düşünmüyorum ilk gelinliğini giyer sonra kına kıyafetlerini de olabilir

slm benim 23 haziranda allah kısmet ederse kına gecem var ve ankarada erzurama gellin geliyorumm işte bu yüzden ankarada akrabalar gelinlikli halimi görsünler diye kınada gelinlik giymeyi düşünüyorum düğün albümünü de orda yaptırıcam çünkü gelinliği çıkartıp kaftan bindallı gibi bişi giyip kına yakılırken dururum diyorum ama bi aklımda kınalık giyip sonra bindallı giyerim diyorumm acaba bu giyinmelere en başında gelinlikle salona girsem sonra değiştrsem çok mu gereksiz olur acaba bi fikir verinn lütfenn

eğer kına abiyeni hala almadıysan
beyaz almanı tavsiye ederim
hem böylece gelinlik giymsi gibi olursun
gelinligin kirlenmemis olur

merhaba canım.Bende Ankarada yaşıyorum ve bu aralar kınam için abiye bakıyorum.Hatta bakamıyorum çünkü eşlik edip fikir verecek bir arkadaş bulamıyorum sağolsun çok vefalı arkadaşlarım var:43:
Sana nacizane tavsiyem gelinliği andıran bir abiye seçmen.Umarım çok mutlu olursun:90::90::90:

bende ankarada kına yapıcam ve gelinliğimi giymeyi düşünüyorum çokta kirleneceğini düşünmüorum zaten bi müddet sonra bindallı falan giyileceği için çokta sorun olmaz.şöyle düşün kuaförden sonra gelinliği giyip salona geliceksin biraz durup bindallını giyiceksin ne kadar kirlenebilir ki

bende iki ayrı şehirde gelinlik giyeceğim.
iki ayrı şehir için gelinlik alacak değiliz.
kirlenecek korkusu ile kendi şehrimde yaşayan akrabalarım beni beğenerek diktirdiğim gelinliğimle neden görmesin ki.. kuyruğunu arkadan tutacak bir sürü kişi olur. ben bide mezarlığa gitmeyi bile düşünüyorum gelinlikle.
sonra yeniden düğünde mardinde giyeceğim.

Son düzenleme:
canım benim kınam 5 temmuzda ve bende kına gecemde gelinlik giyeceğim çünkü düğünüm 10 temmuzda mersinde olacak akrabalarım düğüne gelemeyecekler.Kınamda gelinlik kırmızı duvak vırmızı eldivenler ve kına tepsisi vs ...daha sonra kına gecemde giyeceğim pijama takımı :) tabii konuklar gittikten sonra :D bizde kına yakılırdıktan sonra kızı kucağında damat yatağa götürüp bırakıyor :D

canım benim kınam 5 temmuzda ve bende kına gecemde gelinlik giyeceğim çünkü düğünüm 10 temmuzda mersinde olacak akrabalarım düğüne gelemeyecekler.Kınamda gelinlik kırmızı duvak vırmızı eldivenler ve kına tepsisi vs ...daha sonra kına gecemde giyeceğim pijama takımı :) tabii konuklar gittikten sonra :D bizde kına yakılırdıktan sonra kızı kucağında damat yatağa götürüp bırakıyor :D

canım, ben de bulunduğum yerden farklı bir yere gelin gittiğim için kına gecesinde gelinliğimi giymiştim.sıralama şuydu; açılışı kına abiyesiyle yaptım,uzun süre de giydim,daha sonra gelinliğimi giydim ve en son da bindallımı giydim.umarım fikir verebilmişimdir, şimdiden mutluluklar dilerim .(cok fazla kirlenmedi gelinlik sonuçta kısa bir süre giydim)

ben de kınamda bir süre gelinliğimi giyinip gelemeyeceklere göstereceğim çünkü benimki de farklı illerde olacak. hem benim düğünümle kınam arasında 1 hafta olacak o yüzden kuru temizlemede de sorun olmaz umarım...

bende kınamda gelinlik giydim dügünüm baska sehırde yapıldı.. ailemin cogu gelemedı onlarda benı gelınlıkle gorsunler dıye gıydım:)

benim düğünümde 8 eylülde manisada 10 eylülde istanbulda olucak. 6 sında ewde kendi aramızda kına gecesi yapsam diye düşünüyorum. Sonra her iki düğündede gelinlik giyicem. Herkes görsün gelinlikle. Bizde adet salondada kına yakılır mutlaka kına halayı filan olur. Kına halayınıda gelinlikklere yaparım sadece kırmızı bi duwak örterim diyorum.Ama fikir değiştirip düğünün 1 saati gelinlik geri kalan zamanda kınalıkta giyebilirim. Hangisi daha mantıklı acaba bilemedim ????

Ben aslında gelinliği çıkarıp kına elbisesi giymeyi saçma buluyordum ama mecburen öyle yapacağım. Düğünüm bursada olacak, kına gecesi için adapazarında salon tuttuk. Akrabalarımın, burdaki komşularımının gelinliğimi görmesini geçtim, uzak olunca eğer kına gecesinde gelinlik giymezsem gelin alma olmayacak.
Gelinliğime o kadar para verince bol bol giyeyim dedim :9: O yüzden ben de önce gelinlikle çıkacağım, sonra bindallı giyeceğim.
Çok uzun süredir düşünüyorum bu işi en doğrusu da bu...

Back