• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kına ve düğünde aynı kıyafeti giymek ?

sizce kına ve düğünde giyilen elbise farklı mi olmalı.?

düğün ablamın düğünü. kızkardeş modunda olucam yani. .

tesettürlüyüm. aynı elbiseyi giyip başımı farklı şekillerde yapmayı düşünüyordum. aksesuarlar ayakkabı falan degistirecektim ama kararsiz kaldım. acaba kinaya ayri bişey mi almalıyım.

bu konuda görüşleriniz neler ?
Uzak akraba eş dost bile özenirken,gelinin kız kardeşinin özenmemesi çok anormal.Bunun maddiyatla da alakası yok.Uyguna çok güze kıyafetler var.Eş dost arkadaşta vardır.Hiç olmasa evde illa ki başka bir kıyafet vardır.1 gün giyeceğim dolapta bekleyecek demişsin.Neden? Hiç mi hayatında bir arkadaşının bir akrabanın yakınının kınası düğünü olmayacak.

Ayrı olmalı. bir de gelinin kardeşisiniz daha özenli olmanız lazım. Aynı kıyafeti giymeyi düşünmek bile hata bence. Her bütçeye uygun kıyafet bulunuyor artık nasılsa. Kına ve düğünlerde her zaman olan şeyler değil sonuçta (abla,abivs.) o yüzden özen gösterilmeli BENCE.

tesettürlüyüm. aynı elbiseyi giyip başımı farklı şekillerde yapmayı düşünüyordum. aksesuarlar ayakkabı falan degistirecektim ama kararsiz kaldım. acaba kinaya ayri bişey mi almalıyım.

Kina evde falan olacaksa daha sade birsey giyebilirsin, evde olmuyorsada bile daha sade giyebilirsin, dugunde de daha gosterisli suslu olursun boylece sorun cozulmus olur.

Tabii ayrı giymeniz lazım düğün herhangi birinin düğünü değil ki ablanızın düğünü biraz özenmelisiniz ben kınada ve düğünde milletin üstümde aynı kıyafeti görmesini istemem. Kınaya çok pahalı ve abartılı kıyafet almanız gerek yok elbise alın yine sade güzel bir şey olsun.

Maddi sıkıntınız yoksa alın bence.

Konuyu görünce yine streslendim, "DAMADIN KIZ KARDEŞİ" olarak yakında olacak düğüne ve kınaya etnik eteklerimi giyip gitmeyi düşünüyorum. =(
Bıktım bu düğün ve elbise kodundan. Siz de aynı elbiseleri giyin yıkalım bu düzeni!!

Kına için 50 - 100 TL ye alabileceğin başka yerde giyebileceğin bir elbise bulmaya çalış.
Mümkünse tek renk olsun. Elindeki aksesuarlarla kombin yapabilesin.
Belki yardımı olur diye elbise resimleri gönderiyorum.

Eklentiler

• 1.webp
    1.webp
    3 KB · Görüntüleme: 101
  • 2.webp
    2.webp
    3,9 KB · Görüntüleme: 87
  • 3.webp
    3.webp
    2,7 KB · Görüntüleme: 96
  • 4.webp
    4.webp
    6,2 KB · Görüntüleme: 95
  • 5.webp
    5.webp
    4,1 KB · Görüntüleme: 91
  • 6.webp
    6.webp
    4,6 KB · Görüntüleme: 119

maddi imkanın var ise ayrı giymelisin.
sonuçta ablanın düğünü.
bir kere oluyor.
kına için daha sonra da kullanabileceğin bişey de olabilir.
neden aynı kıyafet düşündün

ya neden ya neden? nasıl hevessiz oluyorsunuz, nasıl böyle rahat oluyorsunuz:KK57:?
yani kızmayın ama insan konu komşunun kınasına düğününe bile farklı farklı giyinip özenir. bunun maddiyatla ilgisi yok ki. umarım ablanıza söylememişsinizdir bu fikrinizi, özenmediğinizi düşünüp üzülebilir zira.
yani kınaya 50-60 liraya bir elbise alabilirsiniz diye düşünüyorum. farklı giyinin, heyecanlı olun, özenli olun. bir daha mı evlenecek ablanız?

kına ve düğünde farklı kıyafet giysen iyi olur canım
benim kaynımın düğünü var 1 ay sona
kına için daha basit rahat bi elbise giyeceğim. düğün için daha şık. sen kardeşisin en şık sen olmalısın bana göre

açıkçası dolapta bekleyecek sadece bir gün giyeceğim o yüzden kararsızım bir de.
Tabiki de giyebilirsin aynı elbiseyi ama ben olsam farklı giymek isterdim. Kınaya da ayrı alıp dolap bekletmek istemiyorum dersen kına icin daha sade günlük hayatta da özel günlerde giyebileceğin bir şey alabilirsin. Cok abiye bir seye gerek yok. Hele tesettürlüler icin cok güzel hem günlük hem abiyemsi elbiseler var.

açıkçası dolapta bekleyecek sadece bir gün giyeceğim o yüzden kararsızım bir de.
güvenilir internet sitelerinde çok hoş uygun fiyatlı elbiseler kıyafetler var. dolap beklemeyecek türden bi şeyler de alabilirsin. önemli olan yeni olması . o güne özel giymen.

Kınada daha basit bile olsa farklı elbise giyme taraftarıyım müsaitseniz alın derim türban yapmayla model değişmez insanlar direk gelinin damadın kardeşlerine bakıyor bu da ilginç ama öyle :KK48:

Kınada pantolon tunik giyebilirsin.

kınada öyle şatafatlı abiye elbise almak zorunda değilsin
daha sade bir elbise alabilirsin
hem daha fiyatı uygun olur hem sonra başka yerlerde de giyebilirsin

abla bu ya, herhangi biri değilki. dolapta beklicek diye nasıl 2 gün aynı şeyi giyeyim diyosun, kadın ruhun buna nasıl izin veriyo :KK70:kınaya dolapta beklemicek bişey alırsın. sade ve hoş çok güzel elbiseler var

Olmaz, abiye olmayan çok şık elbiseler var. Bir başkasının düğününde de giyebilirsiniz, dolapta beklemez yani :) modanisa dan alıyorum ben hep hem uygun hem şık elbiseler var.

Yakında erkek kardeşim evleniyor. 2 yaşındaki kızıma bile kına için ayrı düğün için ayrı kombin yaptım. O da her sabah ayakkabı ve çantasını getirip "düğünde giycem" diye bir tur atıyor evde. Sen de de hiç heves yokmuş bacım ya.

Back
X