Saç Rengi ve Saç Boyama Kına taşı nasıl kullanılır bilen var mı?

lulamae

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Şubat 2010
76
7
98
İstanbul
Kızlar merhaba ablamın saçına kına yakacağız fakat saçlarının önlerinde beyazlar var onların turuncu patlamasını istemiyoruz. Kına taşı koyulaştırır diye biliyorum ama bildiğimiz taş gibi o... Nasıl kullanıldığı hakkında bilgisi olan ya da kınayla nasıl koyulaştırılacağı hakkında bilgisi olan var mı? Kahve, kına taşı, rastık, ceviz yaprağı, ceviz kabuğu, çay demi bunlar benim bildiklerim...

ben annemin saçına yakıyorum kınayı 2 ayda bir kına taşı denilen şey bildiğimiz taş gibi değil aktarlarda toz halinde satılıyor annemin saçı kısa olduğu için aldığımız toz halindeki ufak paket kına taşının tamamını döküyorum ceviz yaprağını kaynatıp suyunu dökeriz birazda çay demi eğer ablanın saçı uzunsa 2 paket yeterli olur diye düşünüyorum :26:

dün aldım aktardan malzemeleri:) bana bildiğin koyu gri bir taş verdi. dün geceden kardım kınayı malzeme iyice birleşsin diye bekliyorum. ama sanırım bugün bir de rastık alacağım. en azından küçük bir kısmının içine rastık katıp beyaz yerlere ondan süreyim diyorum... Annenizin beyazları var mı? nasıl oluyor kınadan sonra rengi?

Ben yaklaşık 10 yıldır kına yakıyorum kendi saçlarıma. ablamı da sonunda ikna ettim boya yerine kınaya ama işte beyazlar korkutuyor.

merhaba. benim saçlarımda da beyazlar var. 5 yıla yakındır sürekli boyuyordum çok yıprandığı için kınaya döndüm bende ve dediğiniz gibi kına sürdüğümde de beyaz saçlarım turuncu, kırmızı oldu kendi saç rengim açıldı kahverengi oldu bazı yerleri de kızıl. şimdi de tekrar kına süreceğim koyu olması için kına taşı aldım ama bende sizin gibi nasıl kullanacağımı bilmiyorum :) siz bir yolunu buldunuz mu?

Siz Nasıl yaptınız kınayı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…