kızlar 8 ay sonra kına gecesi için yer aradık ve 100 kişilik 1500 tlye yer bulduk ama nişanlımın ailesi için biraz pahalı geldi hatta salona gerek olmadığını kendi aramızda olacağını söyledi.kınada oğlan tarafı sadece birkaç kişi kınayı getirip gidermiş çünkü.birde kına gecesini kız tarafımı yapar.ailede ilk evlenecek kişi olduğumdan bu konularda çok denyimsiziz
kızllar birde kına gecesinin sadece bayanlar arasında olması adetmi nişanlımla orada fikir ayrılığımız var tutturdu bide adet sadece bayan olur diye ya
kızlar 8 ay sonra kına gecesi için yer aradık ve 100 kişilik 1500 tlye yer bulduk ama nişanlımın ailesi için biraz pahalı geldi hatta salona gerek olmadığını kendi aramızda olacağını söyledi.kınada oğlan tarafı sadece birkaç kişi kınayı getirip gidermiş çünkü.birde kına gecesini kız tarafımı yapar.ailede ilk evlenecek kişi olduğumdan bu konularda çok denyimsiziz
Nerelisiniz bilemiyorum ama bizim burada kınayı kız tarafı yapar. Salonun parası, hediyelik dağıtmak istediğiniz şeylerin parası kız tarafına aittir. Giyeceğiniz kıyafet-bindallı ve kuaför paranız ile kına erkek tarafına aittir.
Tabi bunlar birazda anlaşmaya bağlı, bizde benim kıyafetimi ve bidallımın kiralama parasını ailem karşıladı. Bir de, kınadan 3-4 gün önce başka bir iş için aktara gitmiştim, kına gördüm aldım. Eşim daha sonra vereyim parasını dedi ama 3-5 liranın hesabını yapacak kadar hesapçı değilimdir. Kaldı ki, 3-4 gün sonra eşim olacak insandan isteyemezdim zaten 3-5 Lira.
Sadece bayanlara mı olur, erkekler de olur mu derseniz. Bizde kına sadece bayanlar için olur. Kınanın başlangıcında, biz eşimle beraber girdik salona, dans ettik o çıktı. Başlasın eğlence tabi Kına yakılınca eşimi içeri aldılar, bizde adettir kızın ayağının dibinde testi kırılır, onu kırdı. Sonra yüzümü açtı şöyle karşılıklı oynadık, hatta o sırada babam ve kayınpederim de geldi, bir de onlarla şöyle karşılıklı oynadık. Sonra onlar yine çıktılar salondan.
Bu arada, ben Bursa'dayım Şimdiden mutluluklar diliyorum.
kızllar birde kına gecesinin sadece bayanlar arasında olması adetmi nişanlımla orada fikir ayrılığımız var tutturdu bide adet sadece bayan olur diye ya