Kına Gecesi Kına Girişi Nasıl Olmalı ?

perestu

Merdümgiriz Biri
Kayıtlı Üye
30 Temmuz 2019
883
1.192
Merhaba arkadaşlar 1 ay sonra nikahım var ve tabi öncesinde kına. Gittiğim düğünlerde az da olsa oynasam da çok göz önünde olmayı sevmiyorum. Şimdi artık malumunuz organizasyonlar ile şatafatlı kına girişleri oynamalar yapılıyor. Bana hepsi abartı geliyor. Kına yapan arkadaşlarım da organizasyon tutmadan, arkadaşları ile giriş yapıp oynadılar. Şimdi benimde öyle yapmamı istiyorlar ama ben istemiyorum saçma geliyor. Kına girişinde eşimle girip dans etmek istiyorum ama çevremdekiler olmaz deyip aklımı bulandırıyorlar. Eskiden de böyleydi gelin damatla girerdi ama şimdi her şey o kadar abartılı ve fazla ki çok bunalıyorum. Bu arada diğerleri gibi 2 elbise giymeyeceğim. Girişte de üzerimde kaftan olacak. Sizin bu konu da ki fikirlerinizi merak ediyorum

Nasıl istiyorsanız öyle yapmalısınız. Herkeslere kulagınızı tıkayın. Düğün kına sizin.

nerede yapacaksınız? salon mu? salon ise zaten görevliler yönlendiriyor bence onlara uyun. ben hiç plan vs yapmadım kına için.

Salonda olacak, salonun organizasyonu vardı ama ben istemedim
organizasyon değil ye şef garson oluyor genelde o yönlendiriyor. ben de organizasyon tutmadım.

dans müziği seçmiştik iki tane. biz beraber çıktık ilkinde dans ettik. ikincisinde başka çiftler de çıktı. sonra oyun havalarına geçildi. bi süre sonra gelin odasına geçtik. o ara köprü yapacak gençlere mum vs dağıtıldı. onlar köprü yaptı, bize çıkın dediklerinde çıktık, sandalyeye oturduk. kınamız yakıldı. sonra tekrar oyun vs.

Benim de salonda kınam ve organizasyon ile anlaşma düşüncem yok. Arkadaşlarım ile seçtiğim müzikte giriş yapmak istiyorum ama öyle abartı ön planda olduğum şeyleri bende sevmiyorum. Önden arkadaşlarım girip arkadan eşim ile ben girerim diye düşünüyorum.
Bende siz gibi sadece kaftan giymeyi düşünüyorum. Millete kalsa herşeyi istiyor ama benim isteğim dışı birşey olmayacak çok isteyene buyur sen yap diyorum

evet tam da benim istediğim gibi ben de öyle yapıcam :)

Bende isteğim dışında birşey olmasın istiyorum ama en yakınımdakiler muhalefet oluyorlar sürekli

Bende isteğim dışında birşey olmasın istiyorum ama en yakınımdakiler muhalefet oluyorlar sürekli

Benim birinci baskı yapanım ablam. Yok o olsun bu olsun. Ona da dedim o istediğini sen yaparsın eniştemle benim için sıkıntı yok ben izlerim diye. Kesin olarak diyince bir yerde pes ediyorlar

kına organizasyoncusuyum , sen bana gelsene yahu ben senin sıkılan yerlerini ferahlatırım.

Ben damat ile gelinin ilk girişte ayrı girmelerini sevmiyorum. Hatta dediğin gibi gelin damat klasik şekilde dans ile girmesi daha hoş. Ben şöyle yapıyorum 10:00 dan öncesi misafirlerin oynasınlar , saat 10:00 dan sonra kına devriye giriyor. Nedimesiz olcaksa ve gelin çıkışı istiyor ise , 2 tane oynak arkadaşını alıyorum gelinin elinden tutup tefleri ile 3 kişi çıkıp oynuyorlar , daha snra diğer arkadaşları ile gelin hanım oynarken bir kaç müzik sonra müzik yarıda kesilerek , damat ve arkadaşları kınayı meşale ve davul ile basıyorlar (çok ayrı bir şenlik oluyor) Damat davul çalıyor gelin oynuyor , damat bey gelin hanımın başından gül yaprakları döküyor , en zevk aldğım kısmı ... hatta damat ve gelin hanımın arkadaşları bir aradayken tavukları pişirmişem de açıp ayrı bir çoşturuyorum :) erkekler oynarken bu kez gelin ve kızları kaçırıp kına çıkışını yapıyoruz , kına yakma , testi kırma ve gece sonu damat bey gelin hanımın elini yıkıyor. Nedimesiz olmasına rağmen dolu dolu ve çok eğlenceli geçiyor. Nedimeler olunca misafirlere oynamaya vakit kalmadığı için insanlar sıkılıyor gözlemlerime göre ama gelin gösteriş isteyince hizmet sonsuz :)

Benim birinci baskı yapanım ablam. Yok o olsun bu olsun. Ona da dedim o istediğini sen yaparsın eniştemle benim için sıkıntı yok ben izlerim diye. Kesin olarak diyince bir yerde pes ediyorlar
Kız isteme gecesi de ablam çok karışmıştı çok bunalmıştım o gece, seni anlayabiliyorum.

Çok güzel bir kına programı ama inanın ben anlattıklarınızın daha da sadesi bir kına istiyorum.

bende tam tersi kınada erkek olmasına karşıyım. kına kızın bekarlığa vedası gibi bir şey bana göre..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…