Kına Gecesi Kına gecesinde 'Fas'tan esintiler

isteben

mavili..
Kayıtlı Üye
24 Temmuz 2010
261
1
46
Hollanda
Kizlar ben Hollandada yasiyorum ve burda Fas'li insanlar cok oldugu icin az cok biliyorum onlarin dugunlerinde/kina gecelerinde neler yaptiklarini. Herseyiyle olmasada, onlarin adetlerinde olan bazi seyler hosuma gidiyor ve kendi kina gecemde yapmak istiyorum bi sekilde. Onlardan gorupte yapmak istedigim seyler:
- Kina yakilmadan once (bildigimiz) bindalli giyinip, suanki nisanlimada bindallimin tarzinda ona uygun biseyler giyindirip ikimizi ayri ayri '3ammaria' dedikleri 'sandalyelerde' tasitip, iceriye girmek (iki kisi ayni sandalyedede olabilir). Fas'lilar bunu dugunlerindede yaparlar ve iceriye girerken uzun sure havada kalip orda kollariyla calan hareketli muzikle dans ederler..
- Nisanlim ve benim oturacagimiz koltuklar ve oranin suslemeleride o geceye uygun tarzda, yani Fas'lilardan gordugum sekilde olacak. Ama salonun dekorunu tamamen onlarin yaptigi gibi yapmak istemiyorum.

Simdi Fas'lilara ait olan adetlerin resimlerini ekleyecegim, benim istedigim seylerde arasinda, belki sizinde hosunuza gider ve yapmak istersiniz.

Oncelikle 3ammaria resimleri koyacagim, iki kisilik olanlari fazla yok sanirim, resim bulamadim. Bazi resimlerde bir buyuk bir kucuk boy var, buyuk olani gelin icin kucuk olani damat icin. (resimlerin uzerine tiklayinca buyuyor)

ayyyyy çok güzeller yaaa özellikle kınaya bayıldımmm 3 ay sonra temmuzda rabbim nasip ederse düğünüm var böyle kına yapabilecek birini bulsam hiç acımam yaptırırım valla zaten eşimde çok seviyo ben kına yakınca ayy ne güzel olur ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…