-
- Konu Sahibi TheQueeninthenorth
haklısın valla canım. hngisini yapsam diye kafama takacağıma annemlerin istediği gibi tutalım bir salon arkadaşlarımı da çağırayım gelen gelsin. arkadaşlarla da cahide ye gidelim dağıtalım
Ailem bir mekan tutarak bildiğimiz klasik bindallı ve yüksek yüksek tepeler eşliğinde, bütün konuyu komşuyu çağrabilecekleri bir kına gecesi yapmak istiyorlar. Bu fikir beni hiç cezbetmiyor çünkü hem hafta içi olacağından (düğünümden önceki h.sonu bayrama geldiği için h.sonu yapamıyoruz) benim çalışan arkadaşlarımın çoğunun gelemeyeceğini düşünüyorum (ist anadolu yakasında boğazın ucuna doğru oturuyoruz diyeyim) hem de bana her zaman bekarlığa veda konsepti daha cazip gelmiştir. Ne bileyim birkaç yakın arkadaşla canlı müzik olan bir yerde eğlenelim gülelim bir şeyler içelim öyle kutlayalım isterdim düğün öncesini. Ama ailem kına gecesinin bizim kültürümüzün bir parçası olduğunu, bu bahsettiğim tarzda eğlenceyi zaten her zaman yaptığımı bir anlamı olmadığını söylüyorlar. Bilemiyorum belki de haklılar ama eğer kınayı onların dediği gibi yaparsam benim az arkadaşım gelecek ve daha ziyade akrabalar komşular olacak. Pek eğleneceğimi düşünmüyorum açıkçası sırf onların gönlü olsun diye olacak. Çünkü sülalenin küçüğüyüm, kınada etrafıma dönecek kızlar bile olmayacak, belki komşu kızlarından gelen olursa çıkar birkaç tane. Siz kına gecenizi nasıl yaptınız, benim durumumda olsanız ne yapardınız?
Ben bu tarz bir organizasyon şirketiyle anlaşmıştım kınam için. Osmanlı konsepti seçmiştik. Çok farklı oldu herkes inanılmaz memnun kaldı. En önemlisi ben çılgınlar gibi eğlendim. Kına gibi değil de bekarlığa veda gibi oldu diyebilirim.Aileni kırma, kendi istediğinden de cayma. Cüzi, standart bir kına yapıver sonra da yakın arkadaşlarınla bekarlığa veda yap gitsin. Evin müsaitse, bahçen varsa, etrafta ufak bir mekan varsa yapılır bir kına. Maddi durumun müsaitse organizasyon şirketleri var veya nette fikirler var. Daha spor bir konsept yapabilirsin. Kuzenim de senin gibiydi, o mahalle kınasını acayip eğlenceli bir konsepte çevirdik. Kızın çıkışı, kınalar, ikramlıklar, pul atmalar vs. Bindallı yerine de hint kostümü giyebilirsin. Arkadaşlarından az kişi gelse bile kuzenin, komşun vardır. Konsept ayarlarsınız. Bakma kına gecesi de eğlenceli olmuyor değil. Pozitif ol sonuçta senin için düzenlenen bir eğlence, bir şey kaybetmezsin ki. :) Fikir istersen konu aç yorumlayalım ya da mesaj at. Yeter ki senin için özel olan bir günde sen de keyif al. :) İyi eğlenceler,