Kına Gecesi Kına geceniz için hint kınası alternatifi

emel.sd

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2007
34
0
86
Rize
Evlenecek olan kızın ailesi ve arkadaşları ile kadın kadına geçireceği bu son gece asıl düğün günü olarak da bilinen gelin alma gününden bir gece önceye rastlamaktadır. Kına gecesi denilen bu gün kız evinde yapılmaktadır. Oğlan tarafı ve diğer davetliler kız evinde karşılanarak ağırlanır.

Genelde gümüş veya bakır bir tas içerisinde analı-babalı, başından ayrılık geçmemiş bir kadın tarafından oğlan evinden gelen kuru kına karılır. Gelin kız hazırlandıktan sonra başına al pullu duvak örtülerek genç kızların söylemiş olduğu ilahiler, kına türküleri eşliğinde ortaya getirilir. kızın ellerine ve ayaklarına kına yakılır. Oğlan evi kızın eline para bırakmak zorundadır. Kınanın yakılışı yörelere göre farklılık gösterir. Yakılan kınanın iplik kınası, sıvama, kuşgözü gibi ad ve şekilleri vardır.

Kına için toplanan kadınlar dağıldıktan sonra kızın yakın arkadaşları gelinin yanında kalarak sabaha kadar eğlenirler. Bazı yörelerimizde oğlan evinde de güvey kınası töreni düzenlenir.
senağlama

Geçici Normal Kina Gibi Sadece Desen özelliği Var Hoş Durmasi Açisindan Ama Bazilari çok Ağir Gerçekten Sade Olursa Hoş Durabilir

DEĞİŞİK ve HOŞ.
AMA UZUNCA BİR SÜRE KALDIĞINI DÜŞÜNÜRSEK PEKTE TERCİH ETMEM SANIRIM :))

DEĞİŞİK ve HOŞ.
AMA UZUNCA BİR SÜRE KALDIĞINI DÜŞÜNÜRSEK PEKTE TERCİH ETMEM SANIRIM :))

YOK CANIM GEÇİCİ NORMAL KINA GİBİ SADECE DESEN ÖZELLİĞİ VAR AMA BAZILARI ÇOK AĞIR BENCE SADE OLURSA DAHA HOŞ DURABİLİR HATTA ÇOKTA GÜZEL DURUR GİBİ GELİYOR BANA TERCİH TABİ yerimseniben

anaaaaaaaaaaaa şhok felan oldum bu ne böle nasıl yapmışlar ama beya bi emek var ha

buna bayıldımmmmm, kalıplarını nerden bulabiliriz acabaCADIARZU

canım şekli sende çıkartabilirsin gösterebilirsin yada bu resmi eminim becerikli biri daha güzel bir şekil çıkartır ortaya insanın eli yatkın olması lazım bunlara resmen bi sanat valla

Ben Kendim yapıyorum ama tabi bunlar kadar ayrıntılı ve koyu olmuyosenağlama
bir bulsam nerde yapılıyo var yaajeyyar

Fastan bir düğün:çok üzgünüm:

Bunlarda benden başka kına resmelri:1closedeyes:

buda şeması:smiley-cool:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…