• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kına Gecesi Kına gecemin programına bakar mısınız kızlar

pitirti

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2009
80
0
86
Ankara
Merhaba kızlar Allah izin verirse 27 Haziran'da memleketimde kına gecem olacak. Küçük bir Cafe tuttuk burada misafirler gelince kıymalı pide salata sarmave tulumba tatlısında oluşacak mini bir yemek sunucaz misafirlere öncelikle böyle bir menü iyi mıdır kızlar?

Sonra da müzik vs. Başlayacak bu arada damat nerede olmalı devamlı yanımda mı olmalı yoksa sadece kına yakilirken mı gelmeli? Bu konuyu bilmiyorum.

Yardım ederseniz sevinirim kızlar ya da menüme alternatif teklifleriniz varsa okumaktan memnuniyet duyarım. Teşekkür ederim şimdiden inşallah hepimizin kına si düğünü çok çok güzel olur. E tabi bizde güzel oluruz :)

Öncelikle hayırlı olsun Allah tamamına erdirsin canım , hmm kendimi öyle bir kınada düşündüm pide biraz ağır gibime geldi kına için özellikle daha aperatif şeyler sunardım ben olsam kısır börek kek tarzı ikramlar yapardım yada tamamen yemekli yapardım pide yaptırmak ne bileyim hani yanlış anlamada hayrına dağıtılır ya benm aklıma öyle geliyo:9:

Damat bizde hep yanındadır gelinin heleki cafede olucak evde olmucaksa hep yanında olmalı bence şimdidien kolay gelsiiiiiiiiiin
:16:

Anladım canım söylediğini de kısır vs. Hazırlanması servisi pratik olmayabilir kalabalığa. Bir de altin gunu gibi olur. Düğünümüz zaten full yemekli olacak. Kına gecesinde onun için daha pratik hem de herkesin sevdiği bir şey ikram etmek istiyorum aklıma kıymalı pide geldi başka da ne olabilir bilmiyorum

Damat benim bildiğim kına yakılırken gelir çünkü kına kadınlar arasında yapılar bişidir. Ama sen yinede yakınlarına falan sor sizin orda nasıldır diye. Menü olarakta pek fikrim yok ama pide yerine börek poğaça daha iyi olur gibime geldi. Salata normal yeşil salata mı ? Birde ekstra bişiler istiyorsan hani şık hatıra olarakda kalsın diyebileceğin bişi kına için özel olarak yapılan kurabiyelerden yaptırabilirsin. Mutluluklar canım

Merhaba kızlar Allah izin verirse 27 Haziran'da memleketimde kına gecem olacak. Küçük bir Cafe tuttuk burada misafirler gelince kıymalı pide salata sarmave tulumba tatlısında oluşacak mini bir yemek sunucaz misafirlere öncelikle böyle bir menü iyi mıdır kızlar?

Sonra da müzik vs. Başlayacak bu arada damat nerede olmalı devamlı yanımda mı olmalı yoksa sadece kına yakilirken mı gelmeli? Bu konuyu bilmiyorum.

Yardım ederseniz sevinirim kızlar ya da menüme alternatif teklifleriniz varsa okumaktan memnuniyet duyarım. Teşekkür ederim şimdiden inşallah hepimizin kına si düğünü çok çok güzel olur. E tabi bizde güzel oluruz :)

hayırlı ve uğurlu olsun canım benim.. hep mutlu ol, gönlünce olsun inşalllah. ya ben kına içeriğini pek bilmem. benim bildiğim kınada yemek falan olmuyo. yani ben bugüne kadar bütün kınalarda yemek vs olmadığını gördüm.

bızlerde kınada cerezı kınası extra olcaksa m.suyu yada kola olur...bırde dugunuz yemekli ie hıc gerek yok canım yıne senın tercıhın tabii.hayırlı olsun Allh mutlu etsınn

benim de cafede olacak kına gecem haziranda.masalara herkese ayrı servis açılacak 2 çeşit tatlı kurabiye,2 çeşit börek ikram edilecek.yanında da fanta kola gazoz meyve suyu ikram edilecek isteğe göre.pide de olabilir fakat bence sunum şekli önemli görüntü ve şıklık açısından.:56::56:

canım yemek programı uzaktan gelenler içinmi yoksa oranın yerli halkı içinmi. bizde yemekli falan kına olmaz. çerez meyve suyu yada kola falan olur. kına kadınların gelini eğlendirmek için yapılan bir gece damat sadece kına yakıldıktan sonra kızı kucağına alır ve odasına götürür. bizde böyledir canım. bu arada ben trakyalıyım sizde nasıl olur bilmem. tekrar hayırlısı olsun canım Allah tamamına erdirsin.

canım yemek programı uzaktan gelenler içinmi yoksa oranın yerli halkı içinmi. bizde yemekli falan kına olmaz. çerez meyve suyu yada kola falan olur. kına kadınların gelini eğlendirmek için yapılan bir gece damat sadece kına yakıldıktan sonra kızı kucağına alır ve odasına götürür. bizde böyledir canım. bu arada ben trakyalıyım sizde nasıl olur bilmem. tekrar hayırlısı olsun canım Allah tamamına erdirsin.

evlendikten sonramı kına yakıyosunuz ? yada dügünle aynı mı kına sizde odaya götürür diyince :26:

cnm bnm kına gecemde bi restaurantta oldu hem bahçesi hem kapalı alanı vardı erkekler bahçeydi içti falan... kadınlar içerdeydi bzmde menümüz küçük kanepeler,sarma,3 çeşit börek,tatlı-tuzlu kurabiye be browni toplarından oluşuodu içecekler restauranttandı

Uzaktan gelenlerde olacak kınadayerli halk da bende hepsine kınada vereyim diye düşünmüştüm

selam canim bence menü gayet iyi, sizin adetler nedir bilmiyorum o yuzden damatin nasil girecegi konusunnda fikrim yok.
bizde kinalar da erkekli kadinli olur, damat hep icerde olur.
ve gelen misafirler yanlarinda ikram da getirirler.
bende pide-lahmacun,sarma,salatalar hazirlayacagim(hazirlayacagiz) gerisi misafirlerden geliy :)

ttlım bnm bıldıgım de ılk salona gırerken glın ve damat bırlıkte gırer oncesınde bı dans sora bıraz durup kndı basdonanmasına gder ama basdonanması yoksa ıstedıgı gbı glır gıder

Back