Geçmiş olsun arkadaşım. Ben de geçen aylarda ilk kimyasal gebeliğimi geçirdim. Sağlıklı olmayan cenin vücuda tutunamıyor ve vücutta onu dışarı atıyor diye biliyorum. Doktora gittiğimde ultrason da inceliyor.düşük sonrası içinde herhangi bir parça kalmışmı yoksa adetle dışarı ayılmışmı diye. Bide rahim duvarı kalınmı hala diye bakmıştı bana. Normal çıktı çok şükür Allah'ıma. Çalışmalara devam edebilirsiniz dedi. Ben düşük gerçekleştikten sonra 1adet dönemi daha geçirmeyi bekledim.çünkü önceki adet dönemlerine göre düşükten sonra regl tarihi değişiyor tabi.birde rahim iyice temizlensin diye düşündüm.doktorumda öyle önermişti. Şuanda deneme aşamasındayız. Allah'ım hayırlısını sağlıklısını ne zaman uygun görürse o zaman versin inşallah.bende kimyasal gebelik geçirdim geçen ay büyük hayal kırıklığı oldu.size herhangi bir tedavi yaptılarmı yada ilaç önerdilermi?bu ay tekrar denesem diyorum ovulasyon takibini nasıl yapmalıyım sizce. birde siz ne kadar denedikten sonra aşılama yaptırdınız,ilk seferde kimyasal oldu galiba![]()
Yumurtlama günü için de, eczanelerde ya da internette satılan ovülasyon testleri var. Ben almadım daha kullanmıyorum ama alıp kullanan arkadaşlar var. Aynı gebelik testi gibi idrardan bakılıyor.koyu iki çizgi gözükünce 24-36saat aralığında yumurtlaman gerçekleşiyormuş sanırım öyle birşeydi,kullanmadığım için tam emin değilim.İnternetten bir araştır istersen.Laboquick diye bir markayı iyi diyorlardı.
Bir de yumurtlayacağın zaman azıcık ateşin çıkıyormuş sanırım.adetin başlangıcından 10gün sonra çalışmalara başlayın deniyor genelde. Ama dün bir yazı okumuştum.adet geçtikten 1-2 gün sonra bile yumurtlama olabiliyormuş. Bünyeden bünyeye göre değişiyor sanırım. En garantisi adet bitiminden sonra sürekli ovülasyon testi yapmak.
Eğer seninde ilk kimyasal gebeliğinse panik yapmaya gerek yok diyor doktorlar.
Ama sen en iyisi en yakın zamanda bir kadın doğum uzmanına gidip kafana takılan soruları sor ve öğren canım. Ultrasonda da bir baktır en azından kist mist (Allah korusun) bişey varmı diye.
İnşallah senden de güzel haberler alırız. Geçen aylarda kimyasal gebelik geçiren bir arkadaşmız şuan hamile MAşallah