• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kimyasal gebelik yaşayanlar, gelin gerçek bir gebelik için birbirimize umut olalım :)

bende kimyasal gebelik geçirdim geçen ay büyük hayal kırıklığı oldu.size herhangi bir tedavi yaptılarmı yada ilaç önerdilermi?bu ay tekrar denesem diyorum ovulasyon takibini nasıl yapmalıyım sizce. birde siz ne kadar denedikten sonra aşılama yaptırdınız,ilk seferde kimyasal oldu galiba :(
Geçmiş olsun arkadaşım. Ben de geçen aylarda ilk kimyasal gebeliğimi geçirdim. Sağlıklı olmayan cenin vücuda tutunamıyor ve vücutta onu dışarı atıyor diye biliyorum. Doktora gittiğimde ultrason da inceliyor.düşük sonrası içinde herhangi bir parça kalmışmı yoksa adetle dışarı ayılmışmı diye. Bide rahim duvarı kalınmı hala diye bakmıştı bana. Normal çıktı çok şükür Allah'ıma. Çalışmalara devam edebilirsiniz dedi. Ben düşük gerçekleştikten sonra 1adet dönemi daha geçirmeyi bekledim.çünkü önceki adet dönemlerine göre düşükten sonra regl tarihi değişiyor tabi.birde rahim iyice temizlensin diye düşündüm.doktorumda öyle önermişti. Şuanda deneme aşamasındayız. Allah'ım hayırlısını sağlıklısını ne zaman uygun görürse o zaman versin inşallah.

Yumurtlama günü için de, eczanelerde ya da internette satılan ovülasyon testleri var. Ben almadım daha kullanmıyorum ama alıp kullanan arkadaşlar var. Aynı gebelik testi gibi idrardan bakılıyor.koyu iki çizgi gözükünce 24-36saat aralığında yumurtlaman gerçekleşiyormuş sanırım öyle birşeydi,kullanmadığım için tam emin değilim.İnternetten bir araştır istersen.Laboquick diye bir markayı iyi diyorlardı.
Bir de yumurtlayacağın zaman azıcık ateşin çıkıyormuş sanırım.adetin başlangıcından 10gün sonra çalışmalara başlayın deniyor genelde. Ama dün bir yazı okumuştum.adet geçtikten 1-2 gün sonra bile yumurtlama olabiliyormuş. Bünyeden bünyeye göre değişiyor sanırım. En garantisi adet bitiminden sonra sürekli ovülasyon testi yapmak.
Eğer seninde ilk kimyasal gebeliğinse panik yapmaya gerek yok diyor doktorlar.
Ama sen en iyisi en yakın zamanda bir kadın doğum uzmanına gidip kafana takılan soruları sor ve öğren canım. Ultrasonda da bir baktır en azından kist mist (Allah korusun) bişey varmı diye.
İnşallah senden de güzel haberler alırız. Geçen aylarda kimyasal gebelik geçiren bir arkadaşmız şuan hamile MAşallah :16: :49: o yuzdenmoral bozmak yok. Allah'ım izin verirse İnşallah sağlıklı sıhhatli bebeklerimiz olur :46:

çok teşekkür ederim üşenmeyip cevap verdiğiniz içinn. cumartesi randevu alıp gidicem doktora.bu ayki adetim hiç gecikmedi tam gününde oldu geçen ay 15 inde adet oldum bu ay 12 sinde. geçen ay adet görürken kimysal olduğumu öğrenmiştim:(

Arkadaslar ben aybaşında ovulasyon testleri almıştım laboquick marka. Adetin 6. Günü başladım ve bugün 17. Gün kopkoyu oldu kullanmak isteyenlere şunu diyebilirim ki dünde koyuydu ama ondan önce hep silikti acaba yumurtlamıyor muyum diye üzülüyordum 4 saat oncesinden hiç sıvı almadım ve idrarımı tuttum. Ve sabah idrarıyla yapmadım sonuc veriyor yani umarım bu ay sonuç alabilirim :)

Arkadaslar ben aybaşında ovulasyon testleri almıştım laboquick marka. Adetin 6. Günü başladım ve bugün 17. Gün kopkoyu oldu kullanmak isteyenlere şunu diyebilirim ki dünde koyuydu ama ondan önce hep silikti acaba yumurtlamıyor muyum diye üzülüyordum 4 saat oncesinden hiç sıvı almadım ve idrarımı tuttum. Ve sabah idrarıyla yapmadım sonuc veriyor yani umarım bu ay sonuç alabilirim :)

Ayyy canıım. Hadi hayırlısı. Allah'ım sağlıklı sıhhatli hayırlı bir evlat nasip eder İnşallah. :49:

ben yeni üye oldum nasıl yapacağımıda bilmiyorum zaten,benim adetim tam 6 gün gecikti,idrar tahlilinde çıkmayınca kan tahlili yaptırdım 558 çıktı değerlerim,sonra adet oldum ama ilk defa sancılı bir adetti neden acaba böyle oldu,birde adetim düzenlidir 8 aydır deniyoruz ama olmuyor,eşimdede bendede bir problem olmadığını söyledi doktor:( bazı arkadaşlar kimyasal gebelik yaşamışsın diyor sizce ne olabilir kimyasal gebelik yaşayınca hemen hamile kalabilirmiyim?

ben yeni üye oldum nasıl yapacağımıda bilmiyorum zaten,benim adetim tam 6 gün gecikti,idrar tahlilinde çıkmayınca kan tahlili yaptırdım 558 çıktı değerlerim,sonra adet oldum ama ilk defa sancılı bir adetti neden acaba böyle oldu,birde adetim düzenlidir 8 aydır deniyoruz ama olmuyor,eşimdede bendede bir problem olmadığını söyledi doktor:( bazı arkadaşlar kimyasal gebelik yaşamışsın diyor sizce ne olabilir kimyasal gebelik yaşayınca hemen hamile kalabilirmiyim?

Geçmiş olsun canım. Kanaman olduğu zaman doktora gitseydin keşke. Beta hcg ne baktırsaydın. Buyuk ihtimalle kimyasal gebelik geçirmişsin gibi görünüyor. Ama tabi doktora görünmek lazım.
Kanama kimyasal gebelik olurken sancılı oluyor. Beta hcg değeri düşüşe geçiyor ve belli bir süre sonra kanama oluyor.
Ben 1ay bekledim. Adet günümü öğrenmek için ve içimdeki kalan parçalar varsa çıksın adetle birlikte diye. Sonra doktora gittim ve ultrasonda baktı. Herhangi birşey yok. Rahmin temizlenmiş, tekrar deneyebilirsiniz dedi.
Umarım en yakın zamanda Allah'ım sana da bir bebek nasip eder canım. :49:

canım bend eseninle aynı durumu yaşadım kimyasal gebelik geçirdim.çok can sıkıcı ama herşey ALLAHTAN bunu düşün bende 1 ay ara verdim bu ay başlıcam yine çalışmalara sende canını sıkma bekle zamnı vardır mutlaka.
Sehba inşallah seninde bu ay olur. Allah hepimizin yardımcısı olsun. :49:

canım bend eseninle aynı durumu yaşadım kimyasal gebelik geçirdim.çok can sıkıcı ama herşey ALLAHTAN bunu düşün bende 1 ay ara verdim bu ay başlıcam yine çalışmalara sende canını sıkma bekle zamnı vardır mutlaka.

canım sağol tabiki herşey Allahtan rabbim nezaman nasip ederse o zaman olur inşallah,ben ara vermeyi düşünmüyorum canım artık hakkımızdan hayırlısı inşalllah bir gün bizede nasip olur hamilelik :)

Geçmiş olsun canım. Kanaman olduğu zaman doktora gitseydin keşke. Beta hcg ne baktırsaydın. Buyuk ihtimalle kimyasal gebelik geçirmişsin gibi görünüyor. Ama tabi doktora görünmek lazım.
Kanama kimyasal gebelik olurken sancılı oluyor. Beta hcg değeri düşüşe geçiyor ve belli bir süre sonra kanama oluyor.
Ben 1ay bekledim. Adet günümü öğrenmek için ve içimdeki kalan parçalar varsa çıksın adetle birlikte diye. Sonra doktora gittim ve ultrasonda baktı. Herhangi birşey yok. Rahmin temizlenmiş, tekrar deneyebilirsiniz dedi.
Umarım en yakın zamanda Allah'ım sana da bir bebek nasip eder canım. :49:

canım doktora gittim kan degerim ::558 çıktı zaten o akşam regl oldum,ben muşta yaşıyorum malesef bizim burda her istediğin zaman doktor bulamıyorsun onun için netten araştırıyorum , ama benim adet kanamam hiç bir zaman sancılı olmamıştı sanırım kimyasal gebelikti az çok insan kendini biliyor .....

canım doktora gittim kan degerim ::558 çıktı zaten o akşam regl oldum,ben muşta yaşıyorum malesef bizim burda her istediğin zaman doktor bulamıyorsun onun için netten araştırıyorum , ama benim adet kanamam hiç bir zaman sancılı olmamıştı sanırım kimyasal gebelikti az çok insan kendini biliyor .....
Aaa demek 500 küsürlerdeykende olabiliyor. Benimde 500 lerdeydi 2gün sonra gidip tekrar baktırınca 200lere mi ne düştü sonraki günlerde kanamam başlamıştı. Oyuzden demiştim betana bidaha baktırsaydın diye. Adetin hala devam ediyor mu ya da kaç gün sürdü?

Son düzenleme:
Aaa demek 500 küsürlerdeykende olabiliyor. Benimde 500 lerdeydi 2gün sonra gidip tekrar baktırınca 200lere mi ne düştü sonraki günlerde kanamam başlamıştı. Oyuzden demiştim betana bidaha baktırsaydın diye. Adetin hala devam ediyor mu ya da kaç gün sürdü?

canım normalde 3 gün sürerdi ama bu defa 1 hafta sürdü ve yoğundu,sonradan gidip baktırmadım canım kan tahlilime falan .....

canım normalde 3 gün sürerdi ama bu defa 1 hafta sürdü ve yoğundu,sonradan gidip baktırmadım canım kan tahlilime falan .....
Genelde betahcg sıfırlanınca ve ultrasonda herhangi bir sıkıntı çıkmazsa doktorlar deneyebilirsiniz tekrar diyor. Baktırabilsen için de rahat ederdi diyeceğim canım ama yaşadığın yerin zorluklarından bahsetmişsin. Tabi sen daha iyi bilirsin.
Allah'ım yardımcınız olsun inşallah.

Ya kızlar cok canım sıkıldı yine 16 Mayıs ta ovulasyon testinde kopkoyu çizgiyi gördüm kasığımda ağrıdı hafiften ama hala geçmedi o agrı inceden Batıyo hafif hafif aklıma neler neler geliyo yoksa catlayamadı mı benim yumurta:( azıcık ayakta kalsam sağ kasıgım ağrımaya başlıyo :( normalde gecti ovulasyon günü testte ki çizgi de silikleşti ama agrısı kaldı Dr yolları göründü yine :s

Ya kızlar cok canım sıkıldı yine 16 Mayıs ta ovulasyon testinde kopkoyu çizgiyi gördüm kasığımda ağrıdı hafiften ama hala geçmedi o agrı inceden Batıyo hafif hafif aklıma neler neler geliyo yoksa catlayamadı mı benim yumurta:( azıcık ayakta kalsam sağ kasıgım ağrımaya başlıyo :( normalde gecti ovulasyon günü testte ki çizgi de silikleşti ama agrısı kaldı Dr yolları göründü yine :s
Geçen ayda bu şikayetin olmuşmuydu canım ?

Son düzenleme:
Gecen ay biliyosun ya kimyasal gebelik sonrası ne olduğunu bile anlamamıştım ne gün yumurtladım da be gün bitti farketmemiştim bakalım 30 Mayıs'ta neler olacak :s

Genelde betahcg sıfırlanınca ve ultrasonda herhangi bir sıkıntı çıkmazsa doktorlar deneyebilirsiniz tekrar diyor. Baktırabilsen için de rahat ederdi diyeceğim canım ama yaşadığın yerin zorluklarından bahsetmişsin. Tabi sen daha iyi bilirsin.
Allah'ım yardımcınız olsun inşallah.

sağol canım hakkımızdan hayırlısı memleketime gidince baktıraca artık tatile az kaldı nede olsa:)

Back