Kimyasal gebelik yaşayanlar bir bakabilir mi?

Gizmooberoo

Üye
Kayıtlı Üye
5 Mart 2024
201
61
33
Kızlar merhaba ben bugün gebeliğimin kimyasal gebelik olduğunu öğrendim. Doktorumla detaylı konuşamadım. Bu durumu yaşayanlara sormak istiyorum. Kimyasal gebelik neden olur? Genetik kromozomsal bir bozukluğum mu var acaba? Tekrar aynı şeyi yaşamaktan korkuyorum açıkcası. İlk gebeliğimdi üstelik 3 yıldır istiyoruz. Kimyasal gebelik ile alakalı deneyimleri olan arkadaşlar yanıtlarsanız çok sevinirim.

Kızlar merhaba ben bugün gebeliğimin kimyasal gebelik olduğunu öğrendim. Doktorumla detaylı konuşamadım. Bu durumu yaşayanlara sormak istiyorum. Kimyasal gebelik neden olur? Genetik kromozomsal bir bozukluğum mu var acaba? Tekrar aynı şeyi yaşamaktan korkuyorum açıkcası. İlk gebeliğimdi üstelik 3 yıldır istiyoruz. Kimyasal gebelik ile alakalı deneyimleri olan arkadaşlar yanıtlarsanız çok sevinirim.
Ben iki kimyasal geçirdim sayılır biri kendiliğinden düşmediği için iğne vurundum onu düşükten sayıyorlar. Kimyasal gebelikte yine sperm tarafından döllenen bi yumurta var gebelik gerçekleşiyor ama vücut bunu tehdit olarak gördüğü için beta hcg artamadan kendiliğinden düşüp kanama gerçekleşiyor

oluşan embriyoda eğer genetik bir sorun varsa. yani sağlıksız bir gebelikse vücut bunu atar. özel hastanede genetil testlerinizi yaptırabilirsiniz isterseniz esiniz ve siz. devlette genelde 2 gebelik kaybından sonra genetik test yapılıyor.

ama illa sizde veya esinizde bir genetik sorun olacak diye bir sey de yok. tamamen sağlıklı anne babalarda da kimyasal gebelik yasanabilir. aslında bu iyi bir sey. sağlıksız olan bir gebeliği vücudunuz erken dönemde atıyor.

illa bir kez oldu diye de tekrarlanacak diye bir sey yok. ama önlem için dediğim gibi genetik testleri yaptırabilirsiniz

Ben de haziranda kimyasal gebelik gecirdim, 2 yilin sonunda oldu benim de. Iyi tarafindan bakmaya calis gebe kalabiliyormusum dedim ben cok rahatlamistim. Benim de ilk gebeligimdi ve biraz da yasimiz geciyor artik daha stres oluyorum ben. Bakalim gecen hafta adet oldum artik tekrar deneyecegiz. Kafam rahatlasin diyorsaniz genetik test yaptirin, benim suan oyle bir imkanim yok olsa yaptiririm.

Canım sebebi bilinmiyor yani bebek tam oluşamadığı için düşüyor tekrarlama riski düşük tekrarlarsa zaten o zaman dr sebebini araştıryor ben ilk kez yaşadım ondan sonraki ay hamile kaldım bir kaç kişden daha duymuştum kimyasaldan dolayı hamile kalınabiliyor diye ne kadar doğru bilmiyorum ama herşeyin hayırlsı iste şuan hamileyim ama bebekte bir takım önemli sorunlar var çok yıprandım oyüzden hep hayırlı zamanda sağlıklı bebiş iste

Canım sebebi bilinmiyor yani bebek tam oluşamadığı için düşüyor tekrarlama riski düşük tekrarlarsa zaten o zaman dr sebebini araştıryor ben ilk kez yaşadım ondan sonraki ay hamile kaldım bir kaç kişden daha duymuştum kimyasaldan dolayı hamile kalınabiliyor diye ne kadar doğru bilmiyorum ama herşeyin hayırlsı iste şuan hamileyim ama bebekte bir takım önemli sorunlar var çok yıprandım oyüzden hep hayırlı zamanda sağlıklı bebiş iste
Sizin genetik testleriniz yapıldı mı acaba? Kimyasal gebelikten sonra bebekte sorunlar oluyor diyor birkaç kişi ben de korkmaya başladım benim de bu ay kimyasal gebelik oluştu

Sizin genetik testleriniz yapıldı mı acaba? Kimyasal gebelikten sonra bebekte sorunlar oluyor diyor birkaç kişi ben de korkmaya başladım benim de bu ay kimyasal gebelik oluştu
Cvs yapıldı temiz çıktı ama gelişim geriliği var ve nedenini ilerleyen haftalarda anlaşılacak dedi dr

X