- 5 Aralık 2018
- 40
- 17
- Konu Sahibi Serenity_995
.
Son düzenleme:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Öncelikle geçmiş olsun. Benim bildiğim 5. Haftada kese görülür bebek görünmez kalp atısı olmaz 6. Haftada,bebek varsa alttan Muaynede kalp atımı görülür . Bebek var ve kalbi atıyor diyebilmek için 6. Haftayı görmen lazm ama sen 4+5diyosum kese oluşurken bozulmuş gebelik ilerleme miş kimyasal gebelikte kese bozulur atılır yada ilaçla düşürülür bencede düşük diyebilmek için 6. Haftada bebek kalp atımı duyuduktan snra yaşanan kayıp olması gerekir. Bazen raporlarda bu şekilde,yazılır 4bucul aylık bebeğim erken doğumla kaybettım bebek doğduğunda kalbi attı ama raporunda septik düşük yazıyordu. Neden diye sorduğumda bazı,durumlaron tnımı bribirine benzer oyüzden bu şekilde geçti adı dedi. Sorgulama dm çok ta önemli değil sende çok kafanı,takma bu duruma düşük değil kimyasala benziyor. Gecmiş olsun. Bir sonraki regli bekleyip düzenee girince tekrar dene ve doktora git mutlaka başka bir doktora durumu anlat sistemli ilerler sinizMerhabalar Arkadaşlar direk konuya geçeyim 9 eylül son adet tarihimdi eşimle gebelik istediğimiz için planlı bi şekilde ilerledik ve ovulasyon döneminde 22 eylül veya 23 eylül gibi yumurtlamam oldu ve 9 ekim günü idrar testi yaptığımda hamile olduğumu öğrendim. Ardından gidip kan verdim 139 çıktı. Ben hamile kalmış olabileceğimi zaten regl ağrısından biraz daha ağır sancılı bir hafta geçirince anladım. Normalde adetten 2 gün önce falan ağrı başlardı bu sefer 1 hafta önce falan regl ağrısı gibi kramplar batmalar sol tarafta böyle hafif içten oyulur gibi ağrılarım oluyordu. Muhtemelen yerleşmeye çalışan embriyonun ağrısıydı. Neyse 9 ekim beta hcg 139 olduğunu öğrendik ve bize hcg takibi yapın dediler 2 gün sonra kan verdim hiç yükselmemiş 145 çıktı. Ardından bir gün sonra kadın doğum doktorum da hcg istedi 170 çıktı. Sağlıklı gebelik olmadığını ben direk sonuçları görünce anladım zaten ama dış gebelik olmasından korkuyordum. Kadın doğum doktorum alttan muayene yaptı keseyi göremedi değer düşük diye. Ardından daha detaylı bir ultrasona yönlendirdi sanırım resimli ultrason dedi. Oradaki doktor da dış gebelik görünmediğini, rahmin sağa doğru büyüdüğünü, sol yumurtadan yumurta oluştuğu için solun daha çok ağrıdığını, rahmin güzel kalınlaştığını fakat kesenin ince ve düzensiz olduğu için tutunamadığını söyledi. Embriyo için de kalbi atıp durmuş olarak değerlendirmiş raporu. Bu ultrason raporunu alıp tekrar doktora indik ve doktorum da dış gebelik gözükmüyor muhtemelen değil hcg takibine devam edelim düşmesi lazım kimyasal gebelik olarak görünüyor dedi. Diğer doktorun raporu için de Bebeğin kalbinin atıp mı durduğunu yoksa kalbi daha oluştu mu oluşmadı mı onu bile bilemeyiz daha çok ufak dedi. 2 gün sonra tekrar gidip kan tahlili verince hcg değerim 103e düşmüş, doktor kesin dış gebelik değil dedi o noktada. Bunu düşük olarak bile değerlendirmiyoruz kimyasal gebelik yaşanmış hemen tekrar deneyebilirsiniz dedi hatta sağlıklı bi gebelik gelişme şansı sanırım daha yüksekmiş bir dahaki sefere. Benim kafamı bazı şeyler karıştırdı çünkü normalde kimyasal gebelik geçirenlerde adet tarihi çok sarkmadan hemen adet olup atıyormuş vücut. Fakat bende kanama falan yok hatta detaylı ultrasonla bakan doktor rahme kan dolmamış vücut kendisi atamayabilir cerrahi işlemle alınır belki falan dedi. Bu şekilde kimyasal gebelik oluyor mu? Ben doktora da danışarak civanperçemi kullanıyorum şu an adet söktürsün ve doğal yolla o kese atılsın diye ama hala kanama başlamadı ve adetim 1 hafta falan gecikti. Normalde ben anlamadan kendi biraz gecikip atmalıydı ben müdahale etmeme rağmen hala kanama başlamadı. Ayrıca eğer kimyasal gebelik ise ultrasondaki doktor kalbi atmış durmuş olabilir gibi bir şey neden yazmış rapora? Normal ultrasonda kese gözükmedi fakat o bahsettiğim ultrasonda kese gözüktü öyleyse hiç kesenin gözükmemesi mi gerekirdi? Kafam çok karıştı benim gibi bir durum yaşayan var mı? Bu bir düşük mü yoksa kimyasal gebelik mi? Konuyu biraz araştırınca bazı yerlerde progesteron düşüklüğünden böyle bir şey olabilir diyor, progesteron düşüklüğünden olup olmadığını nasıl anlayabilirim sizce alakası var mı? Bu konuda bir doktora gitmeli miyim? Ne testi yaptırmalıyım? Gebeliği öğrendiğimde 4+2 falandı gebelik olmadığını öğrendiğimde de 4+5 ti sanırım. Lütfen bana yardımcı olun bu tarz bir durum yaşayan var mı ve hemen arkasından hamile kalabilir miyim? Bu ay kanamadan sonra deneyebilir miyim bir sakıncası var mı sizce? Doktor beklemene gerek yok bu ay kanama olsun deneyebilirsin dedi ama korkuyorum gene böyle bir şey yaşarsam diye. Böyle bir durumdan hemen sonra hamile kalan var mı ve ben ne yapmalıyım lütfen yardım edin lütfenn duacı olurum hepinize
Çoook teşekkür ederim öncelikle bu kadar detaylı bir cevap yazdığın için Sana da gerçekten en içten dileklerimle geçmiş olsun dileklerimi ve güzel dualarımı gönderiyorum inşallah güzel hayırlı sağlıklı bir evlada kavuşursun benim kafama takılan bir de şu oldu progesteronum yeterince yükselemediği için kese düzensizleşmiş olabilir mi? Birkaç anne adayı yazılarında bu tarz şeylere denk geldim bu da kafamı kurcaladı. Başta yusyuvarlak olan kese progesteronun düşük olduğu fark edilince düzensizleşmiş mesela ve progesteron alınca kese gene toparlanmış. Bizim bunu keşfedecek kadar zamanımız olmadı zaten o yüzden ben bilemiyorum bende tam ne olduğunu ama benim korkum 2. Denememizde de aynı şeyin başımıza gelmesi. Kaldırmakta güçlük çekeceğimiz ağır bir yük olur açıkçası bizim için öyle bir durum. Acaba progesterona hamile kalmadan önce baktırmalı mıyım veyahut baktırmam gereken bu riski arttıran başka değerler de var mı? Dediğim gibi eğer bizim düzeltebileceğimiz bir şeyden kaynaklı oluyorsa da ben elimden geleni yapmazsam ve aynı şeyi yaşarsam bu beni çok yıpratacak. Doktor gebelik planlanınca progesteron içeren ilaç vs veriyor mu acaba öyle bir durum olur mu diye de düşünüyorum. Bilgin varsa beni bu konuda da bilgilendirirsen gerçekten çok sevinirim tekrardan çok ama çok geçmiş olsunÖncelikle geçmiş olsun. Benim bildiğim 5. Haftada kese görülür bebek görünmez kalp atısı olmaz 6. Haftada,bebek varsa alttan Muaynede kalp atımı görülür . Bebek var ve kalbi atıyor diyebilmek için 6. Haftayı görmen lazm ama sen 4+5diyosum kese oluşurken bozulmuş gebelik ilerleme miş kimyasal gebelikte kese bozulur atılır yada ilaçla düşürülür bencede düşük diyebilmek için 6. Haftada bebek kalp atımı duyuduktan snra yaşanan kayıp olması gerekir. Bazen raporlarda bu şekilde,yazılır 4bucul aylık bebeğim erken doğumla kaybettım bebek doğduğunda kalbi attı ama raporunda septik düşük yazıyordu. Neden diye sorduğumda bazı,durumlaron tnımı bribirine benzer oyüzden bu şekilde geçti adı dedi. Sorgulama dm çok ta önemli değil sende çok kafanı,takma bu duruma düşük değil kimyasala benziyor. Gecmiş olsun. Bir sonraki regli bekleyip düzenee girince tekrar dene ve doktora git mutlaka başka bir doktora durumu anlat sistemli ilerler siniz
Bak canım öncelikle kendimden bahsedeyim evliliğin 3. Yılında o kaybım oldu şimdi 6. Yılım tüp bebek yaptırdık. Tüp bebek,tedavisinde döllenme,dısardan olduğu için vıcudun üretemedi progesteron ü doktor ilaçlarla destekledi. Nitekim bnm tedavimm biraz,şans biraz,doktorum sayesinde pozitif sonuclandı şuanda 9. Haftalık hamileyim Allah dileyen herkese başta sana olmak üzere versin.Çoook teşekkür ederim öncelikle bu kadar detaylı bir cevap yazdığın için Sana da gerçekten en içten dileklerimle geçmiş olsun dileklerimi ve güzel dualarımı gönderiyorum inşallah güzel hayırlı sağlıklı bir evlada kavuşursun benim kafama takılan bir de şu oldu progesteronum yeterince yükselemediği için kese düzensizleşmiş olabilir mi? Birkaç anne adayı yazılarında bu tarz şeylere denk geldim bu da kafamı kurcaladı. Başta yusyuvarlak olan kese progesteronun düşük olduğu fark edilince düzensizleşmiş mesela ve progesteron alınca kese gene toparlanmış. Bizim bunu keşfedecek kadar zamanımız olmadı zaten o yüzden ben bilemiyorum bende tam ne olduğunu ama benim korkum 2. Denememizde de aynı şeyin başımıza gelmesi. Kaldırmakta güçlük çekeceğimiz ağır bir yük olur açıkçası bizim için öyle bir durum. Acaba progesterona hamile kalmadan önce baktırmalı mıyım veyahut baktırmam gereken bu riski arttıran başka değerler de var mı? Dediğim gibi eğer bizim düzeltebileceğimiz bir şeyden kaynaklı oluyorsa da ben elimden geleni yapmazsam ve aynı şeyi yaşarsam bu beni çok yıpratacak. Doktor gebelik planlanınca progesteron içeren ilaç vs veriyor mu acaba öyle bir durum olur mu diye de düşünüyorum. Bilgin varsa beni bu konuda da bilgilendirirsen gerçekten çok sevinirim tekrardan çok ama çok geçmiş olsun
Her şeyi çok güzel açıklamışsın kesinlikle demek istediğini anladım. Dediğin gibi Allah vermek isterse haşa kula bakmaz vermek istediğine verir. Savaş ortamında , kıtlık yokluk ortamında bile bebekler doğuyor birçok eksikliğe rağmen sağlıklı olarak. Doktor yüzü görmeyen kadınların çiçek gibi çocukları oluyor kesinlikle haklısın ben de böyle düşünüyorum. Sadece ben maalesef biraz takıntılı biriyim diyorum ki elimden geleni ben yapmış olayım da gene Rabbim dilerse verir dilemezse vermez. Senin dediğin en mantıklısı. Doğru doktor doğru yönlendirmeler yapar zaten. Bana düşen güvenilir güzel bir doktor bulmaktan fazlası değil. Sizin için de gerçekten çok sevindim yaşadığınız zorluklar üstünüze güzellik olarak yağsın inşallah. Hayırlı, sağlıklı, güzel bir yavrunuz olsun sağlıcakla kucağınıza almayı Rabbim nasip etsin ve analı babalı gül gibi büyütsün inşallah. Teşekkür ederim tekrardan Allah razı olsun sağlıcakla kalın bebeğiniz ve sizBak canım öncelikle kendimden bahsedeyim evliliğin 3. Yılında o kaybım oldu şimdi 6. Yılım tüp bebek yaptırdık. Tüp bebek,tedavisinde döllenme,dısardan olduğu için vıcudun üretemedi progesteron ü doktor ilaçlarla destekledi. Nitekim bnm tedavimm biraz,şans biraz,doktorum sayesinde pozitif spnuclamdı şuanda 9. Haftalık hamileyim Allah dileyen herkese başka sana olmak üzere versin.
Ya aslında ssaglksiz gebelik lerde gerek progesteron eksklgı gerek başka sebeplerden gebelk bozulabiliyyor. Zaten saglıklıı gebeliklerde öyle bir takviyeye ihtiyaç duymuyor vücut kendi üretiyor .
Şimdi zaten sen bir jinekologa gidip biz bebek düşünüyoruz basımdan böyle bir olay geçti ama şimdi saglklı ve temkinli ilerlemek istiyorum dersen doktor gerekli kontroller ini yapar seni yönlendirir. Bu konuda senin ekstra birşey yapmana gerek yok. En temizi doktorla ilerlemek o zaten sana herşeyi detaylı biçimde anlatacaktır.
İnan ki çok daha agır şeyler yaşıyoruz bu yolda insan,herşeye alısıyor. Birde sen,naparsan yap bazen olmicak da olmaz.
Tedbirli olmak güzell ama herşeyi kendindeki bir sebebe bağlama çok yıpratıcı olur . Allah güzelini nasip etsin sna inşallah
AMİN canım vvenim Allah sanada en kısa zamanda hayırlısıyla saglklo bir çocuk nasıp etsin inşallah. Emin ol bende takıntılıyım. O tüp bebek tedavi süresinde yaşadıklarım ağırdı depresyon bile geçirdim ki eminim buradaki tüm o sürec lerden geçenler daha fazladan bile yaşamıştır. Allah bazılarımıza kolay verir ama başka yerden sınar. Bizide buradan sınıyor. Napalım herşeye rağmen rahat olup dikkatli temkinli olmak lazm. Kaç yıllık evlisin bilmiyorum da sanırım bebek yapmaya karar verdikten hemen sonra bunu yasamıssın bı bile senin ne kdr sanslı olduğunu gösterir her ne kdr kaybın olsada hem çok ilerlemeden kaybetmek hemde karar verdikten bir süre sonra hamile kalablilmek şans. Tabi kimyasal yaşamış olmanda talihsizlik. İnşallah herşey yolunda gider artık.Her şeyi çok güzel açıklamışsın kesinlikle demek istediğini anladım. Dediğin gibi Allah vermek isterse haşa kula bakmaz vermek istediğine verir. Savaş ortamında , kıtlık yokluk ortamında bile bebekler doğuyor birçok eksikliğe rağmen sağlıklı olarak. Doktor yüzü görmeyen kadınların çiçek gibi çocukları oluyor kesinlikle haklısın ben de böyle düşünüyorum. Sadece ben maalesef biraz takıntılı biriyim diyorum ki elimden geleni ben yapmış olayım da gene Rabbim dilerse verir dilemezse vermez. Senin dediğin en mantıklısı. Doğru doktor doğru yönlendirmeler yapar zaten. Bana düşen güvenilir güzel bir doktor bulmaktan fazlası değil. Sizin için de gerçekten çok sevindim yaşadığınız zorluklar üstünüze güzellik olarak yağsın inşallah. Hayırlı, sağlıklı, güzel bir yavrunuz olsun sağlıcakla kucağınıza almayı Rabbim nasip etsin ve analı babalı gül gibi büyütsün inşallah. Teşekkür ederim tekrardan Allah razı olsun sağlıcakla kalın bebeğiniz ve siz
Her şeyi çok güzel açıklamışsın kesinlikle demek istediğini anladım. Dediğin gibi Allah vermek isterse haşa kula bakmaz vermek istediğine verir. Savaş ortamında , kıtlık yokluk ortamında bile bebekler doğuyor birçok eksikliğe rağmen sağlıklı olarak. Doktor yüzü görmeyen kadınların çiçek gibi çocukları oluyor kesinlikle haklısın ben de böyle düşünüyorum. Sadece ben maalesef biraz takıntılı biriyim diyorum ki elimden geleni ben yapmış olayım da gene Rabbim dilerse verir dilemezse vermez. Senin dediğin en mantıklısı. Doğru doktor doğru yönlendirmeler yapar zaten. Bana düşen güvenilir güzel bir doktor bulmaktan fazlası değil. Sizin için de gerçekten çok sevindim yaşadığınız zorluklar üstünüze güzellik olarak yağsın inşallah. Hayırlı, sağlıklı, güzel bir yavrunuz olsun sağlıcakla kucağınıza almayı Rabbim nasip etsin ve analı babalı büyütsün inşallah. Teşekkür ederim tekrardan Allah razı olsun sağlıcakla kalın bebeğiniz ve sizBak canım öncelikle kendimden bahsedeyim evliliğin 3. Yılında o kaybım oldu şimdi 6. Yılım tüp bebek yaptırdık. Tüp bebek,tedavisinde döllenme,dısardan olduğu için vıcudun üretemedi progesteron ü doktor ilaçlarla destekledi. Nitekim bnm tedavimm biraz,şans biraz,doktorum sayesinde pozitif spnuclamdı şuanda 9. Haftalık hamileyim Allah dileyen herkese başka sana olmak üzere versin.
Ya aslında ssaglksiz gebelik lerde gerek progesteron eksklgı gerek başka sebeplerden gebelk bozulabiliyyor. Zaten saglıklıı gebeliklerde öyle bir takviyeye ihtiyaç duymuyor vücut kendi üretiyor .
Şimdi zaten sen bir jinekologa gidip biz bebek düşünüyoruz basımdan böyle bir olay geçti ama şimdi saglklı ve temkinli ilerlemek istiyorum dersen doktor gerekli kontroller ini yapar seni yönlendirir. Bu konuda senin ekstra birşey yapmana gerek yok. En temizi doktorla ilerlemek o zaten sana herşeyi detaylı biçimde anlatacaktır.
İnan ki çok daha agır şeyler yaşıyoruz bu yolda insan,herşeye alısıyor. Birde sen,naparsan yap bazen olmicak da olmaz.
Tedbirli olmak güzell ama herşeyi kendindeki bir sebebe bağlama çok yıpratıcı olur . Allah güzelini nasip etsin sna inşallah
inşallah dediğin gibi bundan sonra üzülmeyiz. Ben de senin düşündüğün gibi düşünüyorum 2 senelik evliyim ve karar verir vermez böyle bir şey yaşadım. Dediğin gibi ilerlese daha çok üzülecektim veya uzun süre deneyip başımıza böyle bir şey gelse o da daha çok yaralardı. Bu gene kötünün iyisi diyebiliriz. İnşallah kimse böyle şeyler yaşamadan kolayca evlat sahibi olabilir ama işte kader imtihan dünyasında yaşıyoruz. Mühim olan sonu güzel olsun inşallahAMİN canım vvenim Allah sanada en kısa zamanda hayırlısıyla saglklo bir çocuk nasıp etsin inşallah. Emin ol bende takıntılıyım. O tüp bebek tedavi süresinde yaşadıklarım ağırdı depresyon bile geçirdim ki eminim buradaki tüm o sürec lerden geçenler daha fazladan bile yaşamıştır. Allah bazılarımıza kolay verir ama başka yerden sınar. Bizide buradan sınıyor. Napalım herşeye rağmen rahat olup dikkatli temkinli olmak lazm. Kaç yıllık evlisin bilmiyorum da sanırım bebek yapmaya karar verdikten hemen sonra bunu yasamıssın bı bile senin ne kdr sanslı olduğunu gösterir her ne kdr kaybın olsada hem çok ilerlemeden kaybetmek hemde karar verdikten bir süre sonra hamile kalablilmek şans. Tabi kimyasal yaşamış olmanda talihsizlik. İnşallah herşey yolunda gider artık.
Tabikide. Fikire konuşmaya ihtiyacın olduğu zaman buradayım ☺Her şeyi çok güzel açıklamışsın kesinlikle demek istediğini anladım. Dediğin gibi Allah vermek isterse haşa kula bakmaz vermek istediğine verir. Savaş ortamında , kıtlık yokluk ortamında bile bebekler doğuyor birçok eksikliğe rağmen sağlıklı olarak. Doktor yüzü görmeyen kadınların çiçek gibi çocukları oluyor kesinlikle haklısın ben de böyle düşünüyorum. Sadece ben maalesef biraz takıntılı biriyim diyorum ki elimden geleni ben yapmış olayım da gene Rabbim dilerse verir dilemezse vermez. Senin dediğin en mantıklısı. Doğru doktor doğru yönlendirmeler yapar zaten. Bana düşen güvenilir güzel bir doktor bulmaktan fazlası değil. Sizin için de gerçekten çok sevindim yaşadığınız zorluklar üstünüze güzellik olarak yağsın inşallah. Hayırlı, sağlıklı, güzel bir yavrunuz olsun sağlıcakla kucağınıza almayı Rabbim nasip etsin ve analı babalı büyütsün inşallah. Teşekkür ederim tekrardan Allah razı olsun sağlıcakla kalın bebeğiniz ve siz
inşallah dediğin gibi bundan sonra üzülmeyiz. Ben de senin düşündüğün gibi düşünüyorum 2 senelik evliyim ve karar verir vermez böyle bir şey yaşadım. Dediğin gibi ilerlese daha çok üzülecektim veya uzun süre deneyip başımıza böyle bir şey gelse o da daha çok yaralardı. Bu gene kötünün iyisi diyebiliriz. İnşallah kimse böyle şeyler yaşamadan kolayca evlat sahibi olabilir ama işte kader imtihan dünyasında yaşıyoruz. Mühim olan sonu güzel olsun inşallah
AMİN canım vvenim Allah sanada en kısa zamanda hayırlısıyla saglklo bir çocuk nasıp etsin inşallah. Emin ol bende takıntılıyım. O tüp bebek tedavi süresinde yaşadıklarım ağırdı depresyon bile geçirdim ki eminim buradaki tüm o sürec lerden geçenler daha fazladan bile yaşamıştır. Allah bazılarımıza kolay verir ama başka yerden sınar. Bizide buradan sınıyor. Napalım herşeye rağmen rahat olup dikkatli temkinli olmak lazm. Kaç yıllık evlisin bilmiyorum da sanırım bebek yapmaya karar verdikten hemen sonra bunu yasamıssın bı bile senin ne kdr sanslı olduğunu gösterir her ne kdr kaybın olsada hem çok ilerlemeden kaybetmek hemde karar verdikten bir süre sonra hamile kalablilmek şans. Tabi kimyasal yaşamış olmanda talihsizlik. İnşallah herşey yolunda gider artık.
Çok teşekkür ederim ben de her zaman burdayım istediğiniz zaman yazabilirsiniz tekrardan çok tebrik ederim yavrunuzu hayırlısıyla dertsiz sıkıntısız kucağınıza alırsınız inşallah Allaha emanet olunTabikide. Fikire konuşmaya ihtiyacın olduğu zaman buradayım ☺
Çok geçmiş olsun bende kimyasal gebelik geçirdim testte silik çizgi çıkmıştı biraz zaman geçsin muayene ye giderim dedim sizin oldugunuz gübi çok önceden kasık agrılarım oldu bende yerleşiyor dedim adetim 10 gün gecikti ve ertesi kanamam oldu doktor kimyasal gebelik dedi benimde bildigim 5 haftadan sonra kese görümür ve kalp atışlarıda o zaman duyulur çok üzüldüm geçmiş olsunMerhabalar Arkadaşlar direk konuya geçeyim 9 eylül son adet tarihimdi eşimle gebelik istediğimiz için planlı bi şekilde ilerledik ve ovulasyon döneminde 22 eylül veya 23 eylül gibi yumurtlamam oldu ve 9 ekim günü idrar testi yaptığımda hamile olduğumu öğrendim. Ardından gidip kan verdim 139 çıktı. Ben hamile kalmış olabileceğimi zaten regl ağrısından biraz daha ağır sancılı bir hafta geçirince anladım. Normalde adetten 2 gün önce falan ağrı başlardı bu sefer 1 hafta önce falan regl ağrısı gibi kramplar batmalar sol tarafta böyle hafif içten oyulur gibi ağrılarım oluyordu. Muhtemelen yerleşmeye çalışan embriyonun ağrısıydı. Neyse 9 ekim beta hcg 139 olduğunu öğrendik ve bize hcg takibi yapın dediler 2 gün sonra kan verdim hiç yükselmemiş 145 çıktı. Ardından bir gün sonra kadın doğum doktorum da hcg istedi 170 çıktı. Sağlıklı gebelik olmadığını ben direk sonuçları görünce anladım zaten ama dış gebelik olmasından korkuyordum. Kadın doğum doktorum alttan muayene yaptı keseyi göremedi değer düşük diye. Ardından daha detaylı bir ultrasona yönlendirdi sanırım resimli ultrason dedi. Oradaki doktor da dış gebelik görünmediğini, rahmin sağa doğru büyüdüğünü, sol yumurtadan yumurta oluştuğu için solun daha çok ağrıdığını, rahmin güzel kalınlaştığını fakat kesenin ince ve düzensiz olduğu için tutunamadığını söyledi. Embriyo için de kalbi atıp durmuş olarak değerlendirmiş raporu. Bu ultrason raporunu alıp tekrar doktora indik ve doktorum da dış gebelik gözükmüyor muhtemelen değil hcg takibine devam edelim düşmesi lazım kimyasal gebelik olarak görünüyor dedi. Diğer doktorun raporu için de Bebeğin kalbinin atıp mı durduğunu yoksa kalbi daha oluştu mu oluşmadı mı onu bile bilemeyiz daha çok ufak dedi. 2 gün sonra tekrar gidip kan tahlili verince hcg değerim 103e düşmüş, doktor kesin dış gebelik değil dedi o noktada. Bunu düşük olarak bile değerlendirmiyoruz kimyasal gebelik yaşanmış hemen tekrar deneyebilirsiniz dedi hatta sağlıklı bi gebelik gelişme şansı sanırım daha yüksekmiş bir dahaki sefere. Benim kafamı bazı şeyler karıştırdı çünkü normalde kimyasal gebelik geçirenlerde adet tarihi çok sarkmadan hemen adet olup atıyormuş vücut. Fakat bende kanama falan yok hatta detaylı ultrasonla bakan doktor rahme kan dolmamış vücut kendisi atamayabilir cerrahi işlemle alınır belki falan dedi. Bu şekilde kimyasal gebelik oluyor mu? Ben doktora da danışarak civanperçemi kullanıyorum şu an adet söktürsün ve doğal yolla o kese atılsın diye ama hala kanama başlamadı ve adetim 1 hafta falan gecikti. Normalde ben anlamadan kendi biraz gecikip atmalıydı ben müdahale etmeme rağmen hala kanama başlamadı. Ayrıca eğer kimyasal gebelik ise ultrasondaki doktor kalbi atmış durmuş olabilir gibi bir şey neden yazmış rapora? Normal ultrasonda kese gözükmedi fakat o bahsettiğim ultrasonda kese gözüktü öyleyse hiç kesenin gözükmemesi mi gerekirdi? Kafam çok karıştı benim gibi bir durum yaşayan var mı? Bu bir düşük mü yoksa kimyasal gebelik mi? Konuyu biraz araştırınca bazı yerlerde progesteron düşüklüğünden böyle bir şey olabilir diyor, progesteron düşüklüğünden olup olmadığını nasıl anlayabilirim sizce alakası var mı? Bu konuda bir doktora gitmeli miyim? Ne testi yaptırmalıyım? Gebeliği öğrendiğimde 4+2 falandı gebelik olmadığını öğrendiğimde de 4+5 ti sanırım. Lütfen bana yardımcı olun bu tarz bir durum yaşayan var mı ve hemen arkasından hamile kalabilir miyim? Bu ay kanamadan sonra deneyebilir miyim bir sakıncası var mı sizce? Doktor beklemene gerek yok bu ay kanama olsun deneyebilirsin dedi ama korkuyorum gene böyle bir şey yaşarsam diye. Böyle bir durumdan hemen sonra hamile kalan var mı ve ben ne yapmalıyım lütfen yardım edin lütfenn duacı olurum hepinize
Geçmiş olsun hangi şehirdesin arkadaşım doktor önericeğimLütfen yardımcı olun ne yapmalıyım çok bunalmış durumdayım
Bende kese gözüktü fakat normal doktorun muayenehanede baktığı ultrasonla gözükmedi beni daha detaylı bir ultrasona yönlendirdi resimli ultrason dedi sanırım orda çok iyi bir erkek doktor vardı keseyi o baya bakarak gördü başta boş gebelik dedi sonra içinde de bir şey gördü ve kalbi atmış durmuş olabilir dedi kendi doktoruma sorunca da daha çok ufak kalbi attı durdu diyemeyiz bilemeyiz kimyasal gebelik olarak geçer dedi. Yani aslında kese görünmedi ama beni dış gebelik korkusu ile detaylı bir ultrasona yönlendirdikleri için orda görüldü olay tam olarak böyle umarım bi daha hiç birimiz yaşamayız bu durumu gerçekten çok üzücüÇok geçmiş olsun bende kimyasal gebelik geçirdim testte silik çizgi çıkmıştı biraz zaman geçsin muayene ye giderim dedim sizin oldugunuz gübi çok önceden kasık agrılarım oldu bende yerleşiyor dedim adetim 10 gün gecikti ve ertesi kanamam oldu doktor kimyasal gebelik dedi benimde bildigim 5 haftadan sonra kese görümür ve kalp atışlarıda o zaman duyulur çok üzüldüm geçmiş olsun
Merhaba. Yasadiginiz kimyasal gebelik. Zaten 4 haftalik gebelikte kalp atisi henuz olmuyor. Vucudunuzun kanamayi baslatma suresi tamamen bunyeyle alakali bence. Kimi daha cabuk kimi daha gec olabilir. Size tavsiyem en az 2 ay ara verip oyle denemeniz. Cunku ben kimyasal yasadigim da bi sonra ki ay tekrar hamile kalmistim ama o da kimyasalla sonuclandi. Rahim bazen gec toparlanabiliyor. 3 ay gectikten sonra tekrar denedik suan yine hamileyim ve saglikli ilerliyo cok sukur. Insallah sizde en hayirli zaman da saglikli bebek sahibi olursunuz Cok gecmis olsun.Merhabalar Arkadaşlar direk konuya geçeyim 9 eylül son adet tarihimdi eşimle gebelik istediğimiz için planlı bi şekilde ilerledik ve ovulasyon döneminde 22 eylül veya 23 eylül gibi yumurtlamam oldu ve 9 ekim günü idrar testi yaptığımda hamile olduğumu öğrendim. Ardından gidip kan verdim 139 çıktı. Ben hamile kalmış olabileceğimi zaten regl ağrısından biraz daha ağır sancılı bir hafta geçirince anladım. Normalde adetten 2 gün önce falan ağrı başlardı bu sefer 1 hafta önce falan regl ağrısı gibi kramplar batmalar sol tarafta böyle hafif içten oyulur gibi ağrılarım oluyordu. Muhtemelen yerleşmeye çalışan embriyonun ağrısıydı. Neyse 9 ekim beta hcg 139 olduğunu öğrendik ve bize hcg takibi yapın dediler 2 gün sonra kan verdim hiç yükselmemiş 145 çıktı. Ardından bir gün sonra kadın doğum doktorum da hcg istedi 170 çıktı. Sağlıklı gebelik olmadığını ben direk sonuçları görünce anladım zaten ama dış gebelik olmasından korkuyordum. Kadın doğum doktorum alttan muayene yaptı keseyi göremedi değer düşük diye. Ardından daha detaylı bir ultrasona yönlendirdi sanırım resimli ultrason dedi. Oradaki doktor da dış gebelik görünmediğini, rahmin sağa doğru büyüdüğünü, sol yumurtadan yumurta oluştuğu için solun daha çok ağrıdığını, rahmin güzel kalınlaştığını fakat kesenin ince ve düzensiz olduğu için tutunamadığını söyledi. Embriyo için de kalbi atıp durmuş olarak değerlendirmiş raporu. Bu ultrason raporunu alıp tekrar doktora indik ve doktorum da dış gebelik gözükmüyor muhtemelen değil hcg takibine devam edelim düşmesi lazım kimyasal gebelik olarak görünüyor dedi. Diğer doktorun raporu için de Bebeğin kalbinin atıp mı durduğunu yoksa kalbi daha oluştu mu oluşmadı mı onu bile bilemeyiz daha çok ufak dedi. 2 gün sonra tekrar gidip kan tahlili verince hcg değerim 103e düşmüş, doktor kesin dış gebelik değil dedi o noktada. Bunu düşük olarak bile değerlendirmiyoruz kimyasal gebelik yaşanmış hemen tekrar deneyebilirsiniz dedi hatta sağlıklı bi gebelik gelişme şansı sanırım daha yüksekmiş bir dahaki sefere. Benim kafamı bazı şeyler karıştırdı çünkü normalde kimyasal gebelik geçirenlerde adet tarihi çok sarkmadan hemen adet olup atıyormuş vücut. Fakat bende kanama falan yok hatta detaylı ultrasonla bakan doktor rahme kan dolmamış vücut kendisi atamayabilir cerrahi işlemle alınır belki falan dedi. Bu şekilde kimyasal gebelik oluyor mu? Ben doktora da danışarak civanperçemi kullanıyorum şu an adet söktürsün ve doğal yolla o kese atılsın diye ama hala kanama başlamadı ve adetim 1 hafta falan gecikti. Normalde ben anlamadan kendi biraz gecikip atmalıydı ben müdahale etmeme rağmen hala kanama başlamadı. Ayrıca eğer kimyasal gebelik ise ultrasondaki doktor kalbi atmış durmuş olabilir gibi bir şey neden yazmış rapora? Normal ultrasonda kese gözükmedi fakat o bahsettiğim ultrasonda kese gözüktü öyleyse hiç kesenin gözükmemesi mi gerekirdi? Kafam çok karıştı benim gibi bir durum yaşayan var mı? Bu bir düşük mü yoksa kimyasal gebelik mi? Konuyu biraz araştırınca bazı yerlerde progesteron düşüklüğünden böyle bir şey olabilir diyor, progesteron düşüklüğünden olup olmadığını nasıl anlayabilirim sizce alakası var mı? Bu konuda bir doktora gitmeli miyim? Ne testi yaptırmalıyım? Gebeliği öğrendiğimde 4+2 falandı gebelik olmadığını öğrendiğimde de 4+5 ti sanırım. Lütfen bana yardımcı olun bu tarz bir durum yaşayan var mı ve hemen arkasından hamile kalabilir miyim? Bu ay kanamadan sonra deneyebilir miyim bir sakıncası var mı sizce? Doktor beklemene gerek yok bu ay kanama olsun deneyebilirsin dedi ama korkuyorum gene böyle bir şey yaşarsam diye. Böyle bir durumdan hemen sonra hamile kalan var mı ve ben ne yapmalıyım lütfen yardım edin lütfenn duacı olurum hepinize
Çok teşekkür ederim cevabınız için Bana doktorum hemen bu ay regl sonrası deneyebilirsin bi sorun olmaz dedi fakat benim de içime sinmedi bu ayı atlayacağım 3 ay uzun bir süre ama bu ay reglim zaten geçti bir dahaki reglden sonra denemeyi düşünüyorum yine de nasip tabii ki. Sizin yaşınız nedir acaba ilk gebeliğiniz mi?Merhaba. Yasadiginiz kimyasal gebelik. Zaten 4 haftalik gebelikte kalp atisi henuz olmuyor. Vucudunuzun kanamayi baslatma suresi tamamen bunyeyle alakali bence. Kimi daha cabuk kimi daha gec olabilir. Size tavsiyem en az 2 ay ara verip oyle denemeniz. Cunku ben kimyasal yasadigim da bi sonra ki ay tekrar hamile kalmistim ama o da kimyasalla sonuclandi. Rahim bazen gec toparlanabiliyor. 3 ay gectikten sonra tekrar denedik suan yine hamileyim ve saglikli ilerliyo cok sukur. Insallah sizde en hayirli zaman da saglikli bebek sahibi olursunuz Cok gecmis olsun.
Sizin kimyasallardan sonra ağrılarınız oldu mu yumurtalık ve kasıklarda? Olduysa ne kadar sonra geçti?Merhaba. Yasadiginiz kimyasal gebelik. Zaten 4 haftalik gebelikte kalp atisi henuz olmuyor. Vucudunuzun kanamayi baslatma suresi tamamen bunyeyle alakali bence. Kimi daha cabuk kimi daha gec olabilir. Size tavsiyem en az 2 ay ara verip oyle denemeniz. Cunku ben kimyasal yasadigim da bi sonra ki ay tekrar hamile kalmistim ama o da kimyasalla sonuclandi. Rahim bazen gec toparlanabiliyor. 3 ay gectikten sonra tekrar denedik suan yine hamileyim ve saglikli ilerliyo cok sukur. Insallah sizde en hayirli zaman da saglikli bebek sahibi olursunuz Cok gecmis olsun.