Kimyasal gebelik geçirip de ertesi ay hemen tekrar hamile kalan var mı?

Bayağı bir aradan sonra mesaj yazan ben olacam...

Yaklaşık 2 sene önce dış gebelik geçirdim ve sezeryanla sağ yumurtalık tüpümü aldılar (o günleri hiç hatırlamak istemiyorum bile..)
Ocak ayında bir kimyasal gebelik yaşadım (ozaman bu kavramı bilmiyordum, doktorum tutunamamış düşmüş dedi) Sonrasında ilk adetimi 38. günde oldum.
Mart ayında tekrar kimyasal gebelik geçirdim, kan değerlerim ilk önce yükseldi, doktorum her ihtimale karşılık düşük olmasın diye hergün vurulacağım bir iğne verdi, progestron ilacı ve bebe aspirini verdi ama 1 hafta içerisinde kan değerim düşmeye başladı ve ilaçlarını kesince adet oldum. Doktorum korunmana gerek yok dedi, kanda pıhtılaşma oluyor bu yüzden böyle oluyor dedi, adetin 1 gün bile geçikse kan testi yaptır dedi, iğnelere hemen başlamamız lazım dedi. Hiç adedin geç olur demedi, bugün 33. günüm hala adet olmadım. Bir kaç gün önce test yaptırdım sonuç negatif. Sonrasında araştırma yaparken bu konuyu gördüm, 26 sayfanın hepsini okudum. Benim gibi bir sürü insan varmış... Allah herkesin yardımcısı olsun. Moralim gerçekten çok bozuk, okudukça ağladım.
Dün ve önceki gün 2 ayrı sevdiğim arkadaşımdan haber aldım, 2 si de hamileymiş, dün gece onlar için çok dua ettim, benim yaşadıklarımı yaşamasınlar diye...
Ben de oturdum bilgisayarda bi tablo hazırladım adet olduğum günlerin aralıkları ile ilgili (telefonuma kaydediyordum günleri) meğersem geçen sene de bir kimyasal gebelik geçirmişim farkında olmamışım...

1 dış gebelik, 3 kimyasal gebelik (hesaplayabildiklerim)

Çok üzülüyorum bu duruma ama şükrediyorum yine de en azından gebe kalabiliyorum, inşallah bir gün tutacak hayırlısıyla..

bende yaşadım.adetimin 3 gün gecikmesnden sonra kan tahlili yaptrdık 44 çıktı,içimi bi mutluluk kapladı ama ben şüphelendim çünkü haftaya göre değer düşük gibi geldi.doktor kesin birşey demedi ve 2 gn sonra katlanmışmı diye bakmak için yine çağırdı.O 2 günü eşime ve kendime zehir ettim diyebilirim:KK43: neler çekiyor eşlerimiz elimizden:S

2 gün sonra korktuğum başıma geldi:S 22 ye düşmüş değer.o an yıkıldım.eşime belli etmiycektim güya ama hüngür hüngür ağladım hastanenin ortasında:KK43: 3-4 günde nasıda alışmışım bi bebek varlığına. kendimi çok kaptırdım çünkü adetime 10 gün kala daha evvel yaşamadığım şeyler yaşamaya başlamıştım. zatende hamilelikmiş.insan hakkaten hissediyor.

doktor içimi çok rahatlattı.aklıma gelen herşeyi sordum ona.bir çok kadının bunu yaşadığnı fakat adet gecikmesi sandığını söyledi.hrhangi cerrahi bir müdahale gerektirmediğini adetle atılacağını söyledi. zaten o akşamda adet oldum. adetim normal şuan için.sadece ilk gün deişik batmalarım oldu okadar.herhalde bünyeden bünyeye deişiyor.

ayrıca 0-5 arasına düşene kadar tahlil yaptırmam gerektiğini söyledi.

adette olunca kafam iice rahatladı ama bir daha düşündüğümüzde sanırım hep korkuyla yaşıycam:S varmı aranızda ben gibi korku yaşayan:S

(eşime çok teşekkür borçluyum.Çok mantıklı ve düzgün davrandı.içime su serpti sürekli.)

Son düzenleme:
10 gündür bende hamileyim zannediyorum güya iki bayrami birden yasadim. kimyasal gebelikmis:KK43: hem kanda hem idrarda pozitif cikti; sonra kanama basliyinca korkup doktora gittim doktor vajinada yara var kan ordan geliyo dedi. ben almanyadayim yenide geldim dillerindende anlamiyorum arkadas anlatti. tabi sevindim ogün cok az kanamam oldu ertesi gün kanamam cogalinca telas yaptim, doktoru arattim hormon degerim düsükmüs adet görebilmisim normalmis güya... benim annemde hamileleikte üstüne adet görmüs dedim anneme cekmisim. neyse esimi aramislar gelsin kan versin diye bu defa hormonlar düsmüs tabi yani bebek yok artik bende keseyi görüp kalp atislarini duyacagim günü heyecanla bekleyip sevdiklerimle paylasiyorum bunu güya:KK43: ha bu arada ilk doktora kanama sikayetiyle gittigimde vajinada 1 mm bebegide görüyorum dedi ee bende daha 4+5günlük diye normaldir diyorum hatta doktorun yanindaki kizcagazda heyecanla bana gösteriyor iste bu diye alt üst oldum psikolojim berbat durumda aile büyüklerini üzdüm onlar tabi benim üzülmeme üzüldüler :KK43:((

adetim 2 gün geçince test yaptım,pozitif çıktı..4.günde de doktora gidip kan testi yaptırdım 33 çıktı.3 haftalık hamileyim diye sevindim.zaten yaşım 30 oldu..8.günde adet oldum..kimyasal gebeliği hiç duymamıştım..ya hiç bebeğim olmayacak gibi geliyor..okadar üzgünümki..doktor ovulasyon dönemin kayacak dedi..allah hepimize sağlıklı evlatlar versin..

geçen ay kimyasal gebelik yaşadım. bhcg 37 çıktı..8 gün sonrada kanamam oldu..şimdi 37 gün geçmesine rağmen adet olmadım..doktora gittim bugün ve rahminde iltihaplanma olabilir, belki de dış gebelik vardır dedi. kan testi istedi.kan testinin sonucunu bekliyorum şimdi..
idrar testinde hamilelik çıkmadı..artık çok sıkıldım beklemekten..her ay kan testleri, muayeneler..allah bana ve benim gibi olanlara yardım etsin..:KK43:

martta kimyasal gebelik geçirdim
nisanda yeni bebek calışmalarına başladık
agustosta hamile kaldım cok şükür
kimyasal gebelik dış gebelik gibi hamile kalmayı güçleştirmiyor kızlar

Merhaba arkadaşlar
uzun bi süre sonra yazan ben olucam sanırım ama
Benim gibi 2 kere kimyasal gebelik geçiren varmı 6 aydır bebek istiyoduk ve 2 kere kimyasal düşük yaşadım...
Bir daha bunu yaşarım die çok korkuyorum...
Lütfen yardımcı olursanız sevinirim....

merhaba ilk gebeliğim ve çok korkuyorum daha kanamam başlamadı lekelenmelerim var ve çok mu ağrım kanamam olacak bilemediğim için tedirginim.. reglim 1hafta gecikmişti ve kesin sonç alabilmek için bikaç gün daha bekleyip test yapmaya karr vermiştim evde test yaptım belli belirsiz çizgi çıkınca tekrarladım testi ve yne aynı sonç dr. gidicektim ki ogün sanki bi parça düşmesi gbi bişey yaşadım ama devam etmedi dr gittim kan soncum 117.76 çıktı ertesi gün bi umut ve sevinçle testi tekrarladık ancak 68.70e inmişti ve dr gelişmeyecek galiba yrn bidaha kan alalım hala düşüş varsa aç gelin temizleyelim deyince çok korktum zaten vajinsmus hastasıyım bizde akşam özel bi kliniğe gittik ve asla kürtaj olmayacağını sabırlı bi şekilde bekleyip kendiliğinden gitmesini bekleyeceğiz ilk gebeliğin rahmine dokunmam biraz fazla kanaman olacak dedi yaşayanlar olarak lütfen bilgilendirr misinz reglim çok sancılı oluyodu bu daha mı zor geçicek sanki bidaha hiç gebe kalamayackmışım gbi hissediyorum :KK43:(

merhaba arkadaşlar,

bende sizin gibi aynı problemleri yaşıyorum 2010 eylül ayında 6 haftalık düşük yaptım kese görünüyordu ve sonuç olarak kürtaj oldum
ikinci gebelik 8 ay sonra nisan 2011 değerim 142 iki gün sonra kanama başladı ve adet kanaması ile birlikte attım
üçüncü gebelik aralık 2011 değerim 8 bunuda adet kanaması ile birlikte attım doktorum central hospital başak sel bana kimyasal gebelik olduğunu söyledi genetik testlerimde yapıldı ama hepsi temiz çıktı eşimin ısrarı ile farklı bi doktora gittik prof. doktor bana ek bi tahlil istemediğini söyledi çoğu kadın bunu fark etmiyor dedi. ve ayrıca sen üç düşük değil 1 düşük yaptın kimyasal gebelikte kese görülmez senin düşüğün ilkiydi dedi.yanlız benim aklıma takılan tek şey şu tüplerin tıkanması ile ilgili bi tahlil varmış ben bunu yaptırmadım ama doktorlar da istemedi kimyasal gebelik oluşabiliyorsa normal gebelikte oluşabiliyormu ve bu kimyasal gebelik denen şey neden kaynaklanıyor daha ne yapmam lazım ?

biraz karışık oldu ne olur cvp yazın :KK50::KK50::KK50::KK50:

merhaba arkadaşlar,

bende sizin gibi aynı problemleri yaşıyorum 2010 eylül ayında 6 haftalık düşük yaptım kese görünüyordu ve sonuç olarak kürtaj oldum
ikinci gebelik 8 ay sonra nisan 2011 değerim 142 iki gün sonra kanama başladı ve adet kanaması ile birlikte attım
üçüncü gebelik aralık 2011 değerim 8 bunuda adet kanaması ile birlikte attım doktorum central hospital başak sel bana kimyasal gebelik olduğunu söyledi genetik testlerimde yapıldı ama hepsi temiz çıktı eşimin ısrarı ile farklı bi doktora gittik prof. doktor bana ek bi tahlil istemediğini söyledi çoğu kadın bunu fark etmiyor dedi. ve ayrıca sen üç düşük değil 1 düşük yaptın kimyasal gebelikte kese görülmez senin düşüğün ilkiydi dedi.yanlız benim aklıma takılan tek şey şu tüplerin tıkanması ile ilgili bi tahlil varmış ben bunu yaptırmadım ama doktorlar da istemedi kimyasal gebelik oluşabiliyorsa normal gebelikte oluşabiliyormu ve bu kimyasal gebelik denen şey neden kaynaklanıyor daha ne yapmam lazım ?

çok geçmiş olsun..
bende kimyasal gebelik yaşadım aralık ayında..doktorunun söyledikleri doğru,normal birşekilde hamile kalabiliriz.tüpler tıkalı olsaydı bu gebeliği de yaşayamazdık.bu bizim hamile kalabildiğimizi gösteren acı bir tecrübe..
yine yumurtlama günlerini takip ederek çalışmalara devam etmek..yapacak başka birşey yok.
kimyasal düşükler yumurtanın sağlıklı döllenememesinden kaynaklanıyor.Ve her kadının başına gelen bir olay olarak anlatılıyor.internetten doktorların bu konuyla ilgili yazdıkları yazıları okuyabilirsin.

arkadaşlar bende geçen ay kimyasal gebelik geçirdim,şimdi bat günüm yaklaştıkça içimi bi tedirginlik kaplıyo gene aynı şeyin aşıma gelmesinded korkuyorum sizdede olmuşmuydu aynı şey :KK43:(

merhaba arkadaşlar,

Merhaba ve geçmiş olsun. Ben toplam 3 kimyasal gebelik geçirdim, bir de kürtajım oldu 9. haftada. Dördüncü kaybımı geçen ay yaşadım. Kimyasal gebelik normal gebelik yaşamana engel değil, tüplerin tıkalı olsa bunlar da olmazdı. Kimyasal gebelik demek döllenen yumurtanın bazı sebeplerden dolayı gelişmeye devam edememesi ve vücudun kendi kendine embriyoyu atması demek. Nedenleri genetik olabilir, kan pıhtılaşması sorununa bağlı olabilir, bağışıklık sistemindeki bir soruna bağlı olabilir veya ki çoğunlukla neden bu oluyormuş, sadece o gebeliğe özgü yumurta ve spermin birleşmesi esnasında oluşan bir hataya bağlı olabilirmiş. Eğer 2-3 defa tekrarlamadıysa kimse altında bir sebep aramıyor, hatta ben 3 kimyasal yaşadığımda benim de doktorum bunlar düşük sayılmaz demişti. Ama başka bir doktora gittiğimde o ciddiye aldı ve benden bir sürü test istedi. Sonuçta bende kan pıhtılaşması sorunu olduğunu öğrendim ve kanım pıhtılaştığı için rahime tutunamıyor ve beslenemiyormuş. Sana hangi testlerin yapıldığını bilmiyorum ama sadece genetik kromozom testleri yapıldıysa yeterli değil, daha bir sürü test var.

Kimyasal gebelik yaşayan çok fazla kişi varmış ve çoğunlukla bunların ikince gebelikleri sağlıklı oluyormuş. Bunu yazıyorum çünkü yukarıda yazdıklarımı okuyan herkes acaba bende de mi bi sorun var diyecek. Dediğim gibi aynı şeyi 2 veya 3 defa yaşamadıkça hiç kafanıza takmayın, doktorlar da öyle diyor, herkesin başına gelebilecek ve birçok kişi tarafından sadece basit bir adet gecikmesi olarak algılanacak bir şeymiş bu. Zor olduğunu biliyorum... Hepinize geçmiş olsun.

merhaba arkadaşlar,

Essam merhaba,
Doktorunun ismini okuyunca yazmak istedim sana. Bende aynı doktora gidiyorum ve bende ekim ayında kimyasal gebelik geçirdim. Yazdığın yazııdan çıkaramadım ama sen memnunmusun Başak hanımdan. Ben hamile olduğumu öğrendim bir hafta sonra Başak hanıma gittim şiddetli karın ağrısı şikayetiyle. Başak hanım normal dedi. O akşamda kanamam başladı. O doktorla devam etmek ve etmemek arasında kararsız kaldım.

Essam merhaba,
Doktorunun ismini okuyunca yazmak istedim sana. Bende aynı doktora gidiyorum ve bende ekim ayında kimyasal gebelik geçirdim. Yazdığın yazııdan çıkaramadım ama sen memnunmusun Başak hanımdan. Ben hamile olduğumu öğrendim bir hafta sonra Başak hanıma gittim şiddetli karın ağrısı şikayetiyle. Başak hanım normal dedi. O akşamda kanamam başladı. O doktorla devam etmek ve etmemek arasında kararsız kaldım.

bende aynı senin gibi oldum ama kaç doktora gittiysem senin doktorun seni çok güzel takip etmiş dedi o yüzden ona devam etmeni tavsiye ederim

ben de bu ay kimyasal gebelik geçirdim.15 gün olmuştu adetim gecikeli.. bu arada test yaptrımştım..bebek gelio diye doktor randevusu almştık.herkese de solemiştik..o da ayrı bi durum =)) doktora gideceğimiz gün kanama geldi.doktor da tekrar gebelik testi istedi ve öğrendik ki kimyasalmış.. korunmamızı solemedi.. önemsiz bişey gibi konuştu. ben şoktan pek bişey de soramadım zaten.. burda yazılanları görünce rahatladım.. çalışmalara devam :)

merhaba kader arkadaşlarım.;
sat 22 ocaktı, 23 ocakta kan testi 57 çıktı 25 ocak akşamı ise kanama başladı derken 36 ve 30 . kimyasal gebelik olduğu ortaya çıktı ve düştü bebek hücresi. ilk beta testindeki 57 yi gördüğümde içimde olan heyecan 37 yi görünce hüzne ve gözyaşına dönnüşmüştü o iki günlük hamilelik ve annelik duygusu evin havası değişmişti 3 yıllık evliyiz ve hiç korunmamamıza rağmen bebeğimiz olmadı, eşimde 2 ay önce varikosel ameliyatı olmuştu. derken adet kanaması ile gitmesi , kürtaja gerek kalmaması ve daha ileri gitmeden daha fazla havaya girmeden sonlanmasına şükrettim. Şimdi kanama devam ediyor azalarak. tabi bu sırada benimde sizler gibi aklımda sorular... işte şimdi nasıl adet göreceğim, bi daha ne zaman hamile kalırım acaba tekrar düşürürümüyüm, bitkisel kürler, falan filan.... umut ve umutsuzluk arasında bir çizgi, keşke olsa ile amaaan boşver arasında kandırmaca... hemen hemen duygularımız aynı... hatta ilk öğrendiğimde hemen alttaki tickeri yapmıştım... :) kimyasal değilde klinik gebelik olsaydı 5 hafta 4 günlük olacakmış. kimyasalda olsa yaşadığım ilk gebeliğin hatırası olarak silmeyeceğim o tickeri...
hepimiz için gönlümüzdekinin bizim için hayırlı kılınmasını dilerim ç:KK5:

Son düzenleme:
beyazipek;
benim de 8 ocakta olması gereken adetim kimyasal gebelikle 20 ocakta oldu ve gebelik sonlandı. normalde 28 günde bi r adet görüyodum , kimyasal gebeliğin kanamasından sonra ki adetim1 gün fark etti sadece 27 gün sonunda oldum,bir düzensizlik olmadı denilebilir yani,

bende 23 ocakta hamile olduğumu öğrendim. 25 ocakta kan tahlilim 67.55 çıktı. bir aksilik olduğunu anlamıştım. çünkü çok düşüktü. 28 ocakta lekelenmem oldu. 30 ocaktada kanamam başladı. 3-4 gün yoğun diğer günler lekelenme tarzında kanamam 10 gün sürdü. doktorumuz 2 ay korunma verdi. tekrar 1 martta yani tam 33 günde adet oldum. başlarda hamile olduğumu öğrenip sonra kanamayla düşürmek baştan beni çok sarstı. ama zamanla alıştım bu acıya. kısmet böyleymiş dış gebelik olup kürtaj olmak dahada zordur diye düşündüm. kimyasal gebelik dış gebeliğe göre kötünün iyisi gibi geldi. kendi kendine düşüp parça kalmadığına bile sevindim açıkçası.ama bazen aklıma gelince üzülüyorum. artık umudum bir başka aya kaldı İnşallah.

benim dr korun filan demedi özellikle sordum dikkat etmem gerek birşey varmı diye. folik asit verdi 3 ayın sonunda hamile kalmazsan gel dedi hatta.:KK1:

ben ocak ayında kimyasal gebelik yaşadım şubat ayında yeniden hamile kaldım ... daha önceki gebeliğimdede kimyasal gebelik geçirdim hemen 1 ay sonrada hamile kaldım yine oğlum şimdi 5 yaşında ..

X