Gebeliğe Hazırlık Kimyasal gebelik ( beta hcg düşmüyor)

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

rainbow4607

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2018
831
708
33
Slm kızlar
Bu konuyla ilgili bir çok topik okudum internette araştırmaya çalıştım ama cevap bulamadım
Regl günümde kan değerim 124
2 gün sonra 176
2 gün sonra 180

Kimyasal olduğunu anladık Dr bikaç güne kanaman başlar ve düşer dedi
Aradan bir hafta geçti kanama birtürlü başlamadı kaça düştüğünü görmek için bir daha kan verdim 160
Günlerce kan değerim artsın diye dua ederek günaşırı kan verdim
Şimdi düşsün bir an önce yeni döngü başlasın istiyorum ama öyle duruyor
Bir bilgisi olan varmı ,kanama ne zaman başlar ,değerin kaç olması lazım kanama olması için , kendi düşmezse müdahale ederlermi yoksa beklemem mi gerekir
Beni aydınlatın lütfen

Slm kızlar
Bu konuyla ilgili bir çok topik okudum internette araştırmaya çalıştım ama cevap bulamadım
2 gün sonra 176
2 gün sonra 180

Aradan bir hafta geçti kanama birtürlü başlamadı kaça düştüğünü görmek için bir daha kan verdim 160
Bir bilgisi olan varmı ,kanama ne zaman başlar ,değerin kaç olması lazım kanama olması için , kendi düşmezse müdahale ederlermi yoksa beklemem mi gerekir
Beni aydınlatın lütfen
Değerin düşmeye başlamış bugün yarın kanama başlar. Başlamazsa da iğne yaparak başlatabiliyorlar.

Değerin düşmeye başlamış bugün yarın kanama başlar. Başlamazsa da iğne yaparak başlatabiliyorlar.
Bu süreç çok yavaş ilerliyor sanki çünkü burada okuduklarım hep 200 küsur değerin iki gün sonra 50 lere 60lara düştüğü yönünde yada regl tarihini 2-3 gün geçince kanamanın başladığı yazılmış
Belki aceleci davranıyorum ama okuduklarım beni endişelendiriyor
Değer bu kadar yavaşmı düşer varmı ki bunu yaşayan benim gözümden kaçmış olan

Bu süreç çok yavaş ilerliyor sanki çünkü burada okuduklarım hep 200 küsur değerin iki gün sonra 50 lere 60lara düştüğü yönünde yada regl tarihini 2-3 gün geçince kanamanın başladığı yazılmış

2-3 gün olacak diye bi şart yok. Ama genelde adet tarihinden sonraki 1 hafta içinde başlıyor kanama.

Canım benim adetimden 2 hafta sonra kanama başladı değerim de 300 lere kadar çıkmıştı endişelenme kanama başlayacaktır geçmiş olsun

Şimdi kızlar hamilelikte karniniz sürekli çarpıyor mu yani sanki kalp gibi uzandiniz zaman kut kut oluyomu yani normal mi

Slm kızlar
2 gün sonra 176
2 gün sonra 180

Beni aydınlatın lütfen

ben sizi çok korkutmadan durumunuza açıklık getirmeye çalışıcam.
bende okadar çok araştırdığım halde bi cevap bulamamıştım ve şimdi aynı şeyi okuyunca tekrar yaşamış gibi oldum size yazmak zorunda hissettim kendimi..
Aynısı başımdan geçti.
benim değer hiç 100ün üstüne çıkmadı ama şöyleydi..
adetin 3. günü öğrendim 16.8 hcg değeriyle.. 2 gün sonra ikiye katladı.. sonra hafif bikaç damla pembe kan geldi. doktora gittim. fitil hap yazdı 3gün sonra bakalm dedi. değer 14e düştü..
sonra aynı size dedikleri gibi bana da 'bikaç güne kanaman başlicak düşük yapıcaksın' dedi doktor..
sonra benim 2aylık serüven başladı.. kanamam 50 gün falan oldu ama yoğun değil lekelenme şeklinde.. bu 50gün içinde 7gün süren normal adet bile geçirdim. değerim 2 ay 30-70 arası gitti geldi.
8ocakta öğrendim. 3şubatta değer düşmediği için doktorum küçük bi küret işlemi uygulayıp patolojiye gönderdi. sonuç gebeliğe dair bulgu rastlanmadı şeklinde temiz geldi sözde. doktorum bana 'zaten bu işlemi uyguladıgımız an direk sıfırlancak bide için rahat etsin diye sonucu gönderelim' demişti. ben sırf o işlemle hemen sıfırlansın da yeni calısmalara başlayalım diye istemiştim. o işlemden 2 gün sonra bi baktık 36yken 38 olmuş. doktor ozaman bu dışgebelik ama rahimde değil öyle olsa sonuç böyle gelmezdi dedi. 2-3 güne bir kan verdim. en sonunda metotreksat iğnesiyle düşürmek zorunda kalıcaktı ki 7 martta değerim 2 çıktı.. çok sevinmiştim önce yükselsin diye beklediğim değerin düştüğünü görünce.. 31 martta da ilk adetimi oldum düşükten sonra.. inşallah böyle bi süreç yaşamazsınız da gerek kalmaz hiçbirine, biranönce atarsınız vücuttan..

Beklemek daha iyi değilmi iğne yaptırmak çok sağlıklı değil

Tabiki beklemek daha iyi zaten bu mesajı vermek için bukadar detaylı yazdım. Yani demem o ki doktorum 2 ay sürmesine ragmen iğneye basvurmadı. Sana hemen bu igneyi yapmak istemiyorum çok ciddi dayanılmicak kasık ağrın olursa direk ara beni dedi. Ben o ağrıyı bi gün boyunca cektim aslında. Değer sıfırlanmadan bikaç gün önce oldu. Doktorum sehir dısında olunca eşimin içi rahat etmedi acile götürdü. Beta baktırdık 2 gün önce 70ken 48 olmuş. Ağrım hafiflemişti zaten o ara. Bişey yapmadık eve geldik. 2 gün sonra 30falan cıkmıstı. Yani bi artıp bi düsmek yerine son hafta üstüste 3 kere düşüşe geçince ve son bikaç gününde kanamam lekelenmeden daha yoğun gelince sona yaklaştıgımı kendim de hissetmiştim zaten. En son gidince de 2.38i gördük ve bıraktık takibi. Doktorum 2 ayın sonunda istemeye istemeye o iğneye basvurcaktı ama gerek kalmadı. Siz de değer takibi yapın değeriniz 300-500-1000 şeklinde ani yükselişe geçmezse beklemede kalın bence. Ama anormal artış olursa o patlayıp anne adayını da tehlikeye sokuyo her anlamda kendinizi takip edin inş çabucak atlatırsınız

Çok çok çok teşekkür ederim bu kadar detaylı anlattığın için çok sıkıntılı zamanlar geçirmişsin sanada çok geçmiş olsun , demek kanama olması değeri sıfırlamayabiliyor bunuda kimyasalla ilgili okuduğum hiç bir yorumda görmemiştim inşallah yaşamam böyle birşey çünkü 36 yaşındayım geçen her ay bana çok zaman kaybı geliyor , kimyasaldan sonra hemen hamile kalanlar çok oluyormuş sende varmı hamilelik inş vardır bu arada :) @beneminee

Canım benim adetimden 2 hafta sonra kanama başladı değerim de 300 lere kadar çıkmıştı endişelenme kanama başlayacaktır geçmiş olsun
Canım sanada çok teşekkür ederim cevabın için
Sanada çok geçmiş olsun umarım daha fazla bekletmez ,her ay adet gelmesin diye dua ederken bu ay gelsin die dört gözle bekliyorum çok garip yaa

Çok çok çok teşekkür ederim bu kadar detaylı anlattığın için çok sıkıntılı zamanlar geçirmişsin sanada çok geçmiş olsun , demek kanama olması değeri sıfırlamayabiliyor bunuda kimyasalla ilgili okuduğum hiç bir yorumda görmemiştim inşallah yaşamam böyle birşey çünkü 36 yaşındayım geçen her ay bana çok zaman kaybı geliyor , kimyasaldan sonra hemen hamile kalanlar çok oluyormuş sende varmı hamilelik inş vardır bu arada :) @beneminee

Evet bana da düşükten sonraki 3 ay içinde hamile kalma şansı yüksek dendi ama benimki anormal bi süreç olunca zaten 2 ay öyle gecti. Nisan mayıs haziranda yumurtlama günlerini cok değerlendiremedik 14.günler hep bi aksilik cıktı. Bu ay yumurta takibi yaptı doktorum, 13.gün çatladı ama bakalm haftaya adet olcam gebelik olmazsa :)

Evet bana da düşükten sonraki 3 ay içinde hamile kalma şansı yüksek dendi ama benimki anormal bi süreç olunca zaten 2 ay öyle gecti. Nisan mayıs haziranda yumurtlama günlerini cok değerlendiremedik 14.günler hep bi aksilik cıktı. Bu ay yumurta takibi yaptı doktorum, 13.gün çatladı ama bakalm haftaya adet olcam gebelik olmazsa :)
İnşallah canım ya güzel haberler verirsin az kalmış ne güzel

Şimdi kızlar hamilelikte karniniz sürekli çarpıyor mu yani sanki kalp gibi uzandiniz zaman kut kut oluyomu yani normal mi
Hamileliğin başlarında böyle bir belirti hiç duymadım. Ama 20nci haftalardan sonra artan kan basıncı nedeniyle çoğu kişide oluyor.

Bu sabah dr a gittim kesenin oluşmaya çalıştığı karaltıyı gösterdi içim cız etti düşük yaptırıcı iğne ve ilaçların olduğunu ama Türkiye de satılmadığını söyledi bekliycez dedi eğer oluşan embriyo tüplerdeyse kanama uzar dedi eğer progestron düşmezse kanama başlamazmış canlı hücre olduğu sürece progestronu beslermiş bunu da öğrenmiş olduk :)
öğleden sonra çok şükür kanama biraz biraz başladı ama kırmızıya dönmedi henüz

Back