• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kimyasal derdi

ben çözüm bulamadım her hafta çamaşır suyu döküyorum maalesef başka türlü geçmiyor.ha birde bulaşık makinemin içine de çamaşır suyu döküyorum ayda bir çatal kaşık ve bardaklar parlasın diye.organiklik sadece beslenme de var ben de gerisi paso kimyasal.netten brazilya fönü getirtim haftaya uygulayacağım biliyorum ki çok zararlı ama dayanamadımmm.saç tada beyaza tahammülüm yok 10 günde bir rötuş geçerim diplere.ayy ben yürüyen fekaketmişim yavv
Ayy bulaşık makinesinde çamaşır suyu çok zararlı bunu biliyorsun biliyorum ama onun yerine beyaz sirke kullanın.

Canim beyaz sac o kadar kotu degil bence. Pek cok arkadasim sacini boyamiyor,hatta senin gibi gur saclilar da kisa ve modelli kesimler kullaniyor o beyazlar resmen daha da yakisiyor. Bir denesen?

Hazirandan beri boyamıyorum zaten işte, denemiş halim bu. Altta boyalı kısım üstte bir karış kendi rengi beyaz karışımı. Çok bakımsız. Beyazlarım önde değil toplayınca yada geriye tarayınca falan idare ediliyor. Yine de bir yöntem bulsam kullanırım ama bulana kadar boyamam zaten, kalsın böyle.

Bir de yaza yeğenimin düğünü var, günlük hayatta idare ediyorum da düğünde üç renk saçla nasıl olur bilemedim.

Hazirandan beri boyamıyorum zaten işte, denemiş halim bu. Altta boyalı kısım üstte bir karış kendi rengi beyaz karışımı. Çok bakımsız. Beyazlarım önde değil zaten toplayınca yada geriye tarayınca falan idare ediliyor. Yine de bir yöntem bulsam kullanırım ama bulana kadar boyamam zaten, kalsın böyle.

Bir de yaza yeğenimin düğünü var, günlük hayatta idare ediyorum da düğünde üç renk saçla nasıl olur bilemedim.
Hic bir sey olmaz gayet de guzel olur dugunde,boyamamaya devam. Benim de cokca beyazim var,hic boyamadim. Boyamayi da dusunmuyorum. Gerci ben kina severim,ileride kinayla devam etme ihtimalim var.

Hic bir sey olmaz gayet de guzel olur dugunde,boyamamaya devam. Benim de cokca beyazim var,hic boyamadim. Boyamayi da dusunmuyorum. Gerci ben kina severim,ileride kinayla devam etme ihtimalim var.

Ya aslında şu boyalı kısımdan kurtulsam bi rahatlama gelecek.

Kısa saç da yakışmıyor ki, hem yüzüm tombalak hem de saçlarımın yapısı kısa saçı kaldırmıyor. Çok seviyorum aslında kısa saç ama beslemelere dönüyorum 🤣

Ben de kurutma makinesi almak istiyordum ama araştırınca yüksek oranda radyasyon yaydıģıni öğrenince vazgeçtim.

Onu ben de okudum ama pek inandırıcı gelmedi açıkçası. Kurutma makinesinde kullanılan hangi aksam radyasyon yayabilir? Elimizde telefonlar bütün gece televizyonun bilgisayarın başında otururken kurutma makinasının radyasyonundan korkmak da mantıklı değil. Bence radyasyon falan yoktur onda ama varsa bile bir telefon kadar olması mümkün değil.

Konu ile ilgili ben bir dönem phyto kullandım. Fiyatı yüksek ama kapatıcıligi çok iyiydi. Onun harici evde alkollü içki yapmayın lütfen. Çok yakın arkadaşımın oğlu kör oldu önce şimdi de yoğun bakımda. 2 gündür üzüntüden yerde miyiz gökte mi belli değil.

Bende kimyasalları cıkardım hayatımdan gerek ev temizliği cilt bakımı şampuan hatta deodarant bile doğal veya organik ama saç boyasında doğal yok boşuna araştırmayın ben çok araştırdım ama yok biraz içeriği organik olanlar var onlarda ya renk seçeneği yok ve beyaz kapatmıyor. Ben direkt kuaföre gidiyorum malesef:KK43:

Konu ile ilgili ben bir dönem phyto kullandım. Fiyatı yüksek ama kapatıcıligi çok iyiydi. Onun harici evde alkollü içki yapmayın lütfen. Çok yakın arkadaşımın oğlu kör oldu önce şimdi de yoğun bakımda. 2 gündür üzüntüden yerde miyiz gökte mi belli değil.

Fermente içkiler metil alkol üretmez. Arkadaşınızın oğlu muhtemelen merdiven altı bir işletmeden sahte içki almıştır, evde kendi yapmamıştır. Ya da yaptıysa bile dışarıdan satın aldığı ne olduğunu bilmediği alkolle karışımlar yapmıştır. Kendimizi ve yakınlarımızı tehlikeye atacak şeyler yapmayız. Evde nasıl turşu, sirke yapıyorsak, yoğurt mayalıyorsak bira ve şarap da aynı şey. Herhangi bir tehlike içermez.

Çok geçmiş olsun, umarım toparlar.

Bende kimyasalları cıkardım hayatımdan gerek ev temizliği cilt bakımı şampuan hatta deodarant bile doğal veya organik ama saç boyasında doğal yok boşuna araştırmayın ben çok araştırdım ama yok biraz içeriği organik olanlar var onlarda ya renk seçeneği yok ve beyaz kapatmıyor. Ben direkt kuaföre gidiyorum malesef:KK43:

Sertifikalı olanlar var boyalarda ama oldukça pahalı. Normal boyanın 10 katı fiyatına yaklaşık.

Roll-on kendim yapıyorum ben. Piyasada organik diye satılanlara da çok güvenmedim.

Organik boyalar kuaförlerlerde var. Kozmetik marketlerde organik boya da var ama pahalı diyorsunuz. Başka seçenek yok ki zaten. İllaki evde boyamak istiyorsanız en az zararı olan amonyaksız boyaları tercih edebilirsiniz.

Hazirandan beri boyamıyorum zaten işte, denemiş halim bu. Altta boyalı kısım üstte bir karış kendi rengi beyaz karışımı. Çok bakımsız. Beyazlarım önde değil toplayınca yada geriye tarayınca falan idare ediliyor. Yine de bir yöntem bulsam kullanırım ama bulana kadar boyamam zaten, kalsın böyle.

Bı defaya mahsus kendi renginde organik boyayla boyayıp alttaki boya renginden kurtula bilirsin ya da hazirana kadar sık sık ceviz, çay tarçın gibi doğal şekilde evde renklendiriceksin

Evde kendim çamaşır ve bulaşık deterjanı yaptım ama memnu kalmadım. Bulaşık makinasında hazır kullandığım vegan ürünlerden de memnun değilim. Çamaşır ve bulaşık makinasında kullanıp memnun kaldığınız tarifleri paylaşabilir misiniz lütfen.

kizlar selam,ben sacimi siyaha boyuyorum ve boyadaki kimyasallar konusunda cok hassasim neva colorin botanica serisiyle sacimi boyuyorum 2 aydir mutluyum zarar verdigini hissetmiyorum renk de guzel, burdan yola cikarak da ayni isimle (botanica) cikardiklari vegan sac bakim setinden boyali saclar icin olan sampuanini aldim icerigi temiz ilk izlenimlerim guzel keske gratiste falan da olsaydi daha iyi olurdu gormek acisindan simdilik kendi sitesinden aliyorum nevashop tan umarim faydasi dokunur

Organik boyalar kuaförlerlerde var. Kozmetik marketlerde organik boya da var ama pahalı diyorsunuz. Başka seçenek yok ki zaten. İllaki evde boyamak istiyorsanız en az zararı olan amonyaksız boyaları tercih edebilirsiniz.

Dragstore'larda ve kuaförlerde organik diye satılan/kullanılan boyalar organik değil malesef. Gerçekten organik boya kullanan bir kuaför buldum izmirde 700 lira istiyor düz boya için. En geç 2 ayda bir yaptırsam bile çok fazla ve gereksiz bir harcama bence.

Evde kendim çamaşır ve bulaşık deterjanı yaptım ama memnu kalmadım. Bulaşık makinasında hazır kullandığım vegan ürünlerden de memnun değilim. Çamaşır ve bulaşık makinasında kullanıp memnun kaldığınız tarifleri paylaşabilir misiniz lütfen.

Just green, green clean, turmepa üçlüsünden hangisi daha uygunsa onu kullanıyorum. Üçünden de memnunum.

evet o çok kolay ve garanti bir yöntem ama benim o yöntemi tercih etmeme sebebim, sütü kaynattığımız için içindeki probiyotiklerin de ölmesi ve böylece yararlı bakterilerden mahrum kalmamız.

Ben mikrobiyel maya da kullanmıyorum.
Şırdan mayası kullanıyorum.
Merhaba. Doğrudan şırdanın kendisini mi kullanıyorsunuz yoksa şırdandan üretilen mikrobiyal maya mı kullanıyorsunuz? Şırdanın kendisini kullanıyorsanız ayrıntı verebilir misiniz rica etsem? Nereden temin ediyorsunuz, nasıl temizliyorsunuz, nasıl muhafaza ediyorsunuz, litreye ne kadar koyuyorsunuz, bir kere kullanılan şırdan yeniden kullanılabiliyor mu?

Back
X