kimyagerim iş bulamıyorum.sıkıntıdan patlıcam...

• Konu Sahibi Konu Sahibi bskn
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

bskn

Guru
Kayıtlı Üye
6 Eylül 2009
6.749
3.471
373
38
selam bayanlar.
karadeniz teknik üniversitesi kimya bölümünden 2009 şubat döneminde mezun oldum. yarım dönem uzattım.mezun o sene iş bulamıyacağımı anladığım için hem vakit kzanmış olmak adına hemde kariyer yapmak için yüksek lisansa başvurdum.
aynı üniversitede yüksek lisans yaptım. 2010 yılı yazında mezun oldum. olmaz olaydım(

yüksek lisans yaptığım sırada bir yandan iş aradım. bir yandan doktora yaparım umuduyla ingilizce sınavlarına hazırlandım.ama yeterli puanı bir türlü alamadım.çok da hırslı bir şekilde asılmadım açıkcası. çünkü yüksek lisans yapmak ile öğrendim ki hayatını oraya adamak gerekli. sadece araştırma görevlisi olmak için bile çok ders çalışmak ve çok özveride bulunmak gerekli. bir yandan hayat kurmak gerekli. bir yandan okumaya devam etmek. biryandan da öğretmeye devam etmek. çok karmaşalı olduğu için pes ettim. özel sektörde iş bulurum umudu ile ailemin yanına döndüm. yalova da oturuyorum. ylova istanbul,bursa ve kocaeline 1saatlik mesafede bulunan ufak bir il. yalova içerisinde çalışabileceğim bir kaç firma var. ama firmalardan biri odtü itü boğaziçi mezunu istiyor. dieri suratıma bakmıyor. kimleri araya soktuysam olmadı. küçük işletmelerde de bakıyrum ama nedir kısmetsizliğim bilmiyorum. 2 sene oldu hala bulamadım iş
geçtiğimiz yaz bursaya teyzemlere gittim.eniştem tanıdıkları araya sokarak bir kaç yere başvuru yaptık. mülakatlara bile çağrılmadım.
istanbula kocaeli ve bursa için sürekli netten takip ettiğim ilanlara başvuru yapıyorum. bazen elden firmalara cv mi veriyorum ama yok yok yok bana iş yok

otur çeyiz diz diyeceksiniz.ama çeyize de para lazım. birde üstüne erkek arkadaşımla üniversitede tanışmıştık ve oda kimyager. birlikte beklemedeyiz işte. o çalıştığı firmadan hem sigortasız çalıştırılıyor hemde ramazan bayramında beri (2ay oldu) para almıyorlar. içeride birikmiş 2.500tl si var. alamıyor. annesi babası da geçen senelerde vefat etmişti. neyse anlayacağınız evlenemiyorum da

ahh ahhh. nerde yanlış yapıyorum bilmiyorum. kimya seçmekte mi yanlışlığı yaptım. yoksa o seçimden sonraki eve dönüşte mi hata yaptım bilmiyorum. etrafımdan çok fazla sesler çıkıyor.
onu yap,oraya başvur. şunu yap. oturup duruyorsun evde. yükseklisans yapmışken üni de kalsaydın işte. sık dişini tus a hazırlan. ingilizceye hazırlan. alese hazırlan. hayata hazırlan.kocaya hazırlan. kimse benim ne istediğimi bilmiyor ki ben bile bilemiyorum ki
sadece para kazanabileceğim huzurlu bir iş istediğimi biliyorum. ama hangi seçenek.
kamu? (yılda 19 kişi atanıyor)
özel sektör. malummm
dersaneler- yok pahasına can alıyor
akedemisyenlik- çok masraflı ve uzun süreçli bir yol
tus-- o daha da zor.

çok yoruldum.
bir erkek kardeşim var. makina müh. okuyor. o bile benden bir beklenti içerisinde. çalışsam da arada ona da para yollasam diye.
geçen yıl bir işe girmiştim.geçici bir işti.sezonluk. onda bile babam emekliye ayrılma planları yapmıştı
herkes benden birşeyler bekliyor. haklılar da aslında 25 yaşında bir kız evde otururken 55 yaşındaki adam hala çalışıp eve ekmek getiriyor.
babam her gün eve geldiğinde kimyager örnekleri getiriyor. falancanın karısı kimyagermiş izmitte öğretim görevlisiymiş.ben niye hala ders çalışmıyormuşum.
ben biraz fazla duyarlığım sanırım bu konuda. herkesi düşünmekteyim. kursa gitsem zaten kıt kanaat geçinen aileyi daha da zora sokmak demek. kardeşime daha az para gidecek demek. oturup evde çalışamıyorumç çok denedim ama olmuyor başarılı olamıyorum.sonuçlarda ortada zaten.

tek istediğim hayatımı kurabilmek. orda burada rastladığım arkadaşlara hala işimin olmadığını anlatmamak "evet evet heryere başvuruyorum. yok daha evlenmedik daha o da iş bulamadı.' demeye bir son vermek istiyrum.
Bulunmak istediğim nokta bu değildi

ben en fazla iş olanaklarının kimy sektöründe olduğunu düşünmüşümdür.....hayret ettim şimdi çünkü erkek kardeşimin kızını kimy bölümünde okuması için ben teşvik etmiştim...en kısa zamanda iş bulmn dileğiyle.....

teşekkür ederim. inşallah bulurum. aslında gerçekten önü açık birmeslek ti. ama o kadar çok mezun varki.yılda 3000 mezun veriyor. zaten firmalar da az para çok iş yaptıracak iki yıllıkları tercih ediyor. veya mikrobiyoloji için aldığı elemanı diğer işlemler için de kullandırıyor. onlarda haklı ama biz napalım?
madem önü açık değil her yeni kurulan üniversiteye fen edebiyat fak. kurup kimya bölümü koymasınlar ahh ahhh isyanım kime kendime mi baştakilere mi belli değil ne yazıkki.

ne yazıkki artık memlekette garanti meslek die bir şey yok. seni çok iyi anlıyorum yıllarca emek ver emek verirken hayaller edin. ama sonu böyle olsun...

çok haklısın ama sende de biraz hata var gibi. kimya, fizik vb. vb. böyle bölümlerde artık 4 yıldan sonra iş bulmak hayal. ne güzel yüksek lisans yapmışşın şansın varsa akademik kariyerine devam.

öte yandan tus ne güzel bir fırsat, üniversitedeyken temel tıp hocalarımız hep fen edebiyat mezunu olurdu. bence azmedip tusu bir denemelisin... 25 yaşındayım die de üzülme daha çok gençsin, evliliğin acelesi yok.

hakkında herşeyin hayırlısını dilerim:)

ben de kimyagerim.. mamlekette kimya ile ilgili iş bulamayınca mezun olduktan 1 ay sonra erkek ark. bulunduğu istanbula geldım ve 1 ay sürmedi işe başlamam... ben de 2009 mezunuyum 2 yıldır çalısıyorum... suanki aşamaya cok kolay gelmedim ama cok sukur tutundum artık kımya sektörunde deneyımlıbır kımyagerım.... konunu görunce şaşırdım iş bulamamana açıkçası. iş gerçekten var.. iş ayaga gelmez sen gideceksin. önce duzgun bır cv dolduracaksın ve coğaltacaksın...kimya ıle alakalı olan her yere başvuracaksın.. msla ben lojistikle başladım asgari ücret ile para önemli değil dedim deneyim almam lazım..(bebek maması yapan bır firma lojistikle anlaşmıştı lojistikte paketleme ürün kalıte kontrolü olarak (yani kalite kontrol) işe başladım. deneyimsizim fakat cok çabuk öğrenirim demiştim.. başladım bir yerden. sonra hastanenın kalite kontrol sistemini düzenlemek adına hastaneye gectım ordan tanıdık cok cıkar performansımı görenler lab. a alır dıye dusunerek (burada maaşım 750 tl di)... ordan bır hemşire bır tanıdık buldu kimya fab. oraya aldılar beni.. 6 ay çalıştım (maaşım 1000 tl di)... daha sonra ise kimyada deneyimliyim diye başka bir firmaya geçtim (paraya bakabilirm artık, kariyer zamanı) su an maaşım iyi ve işim rahat.... sana tavsiyem şudur, bir yerden başla para kazanmaya.. msla ben gocunmam bir fast foodda bile çalısırım... hayat neyın nerden geleceğini bilemezsın.... maaşa bakmaman lazım maaşa takarsan işsız kalırsın.... bence deneyım edın en azından gecıcı bır ıste calısırsan iş hayatına adapte olursun.. sonra da uygun bır basvuru cevabı gelınce rahatlarsın cnm....

aslında bende geçici işlerde çalıştım. mesela ido yu bilirsin onun içindeki büfede gemi müdürü olaark işe başladım. maaşım geçen yıl asgari ücretti. ve gece gemide kalıyordum.dier gün çalışmıyordum. orada çok insanlarla tanıştım. kimya mühendisleri ile tanıştım. mümessillerle tanıştım. mümessilliğe başvurdum. pazarlama konusunda Allah vergisi bir yeteneğim olduğunu düşünürlerdi. büfede onların istedikleri şeyler yerine yarına kalmaması gereken ürünleri bir şekilde satardım onlara mümessilliğe bile mülakatta elendim.
bursada tekstil firmasında bir iş buldum aslında ama ona da eniştem kesinlikle karşı çıktı. 700 lira maaş verecekler diye. inan bana benim gözüm yükseklerde değil. çünkü gözüm yüksekte olsa da olmasa da şuan bana günlük 10lira bile veren yok :/ annem babam sağolsun veriyorlar arada =)

bende de hata çok cesaretim yok. bu saate kadar iş bulamadım diye beni tercih etme sebepleri olmaz diye güvenim kalmadı kendime.

beni çıldırtan nokta da bu oldu zaten. babam git kurslara diyor. ama ben hala saf gibi kendi geleceğimi değil evdekileri düşünüyorum. kıt kanaat geçiniyorlar ne gerek var masrafa deyip duruyorm kendime
bakalım kendime bir ay daha müddet sunuyorum. sonrasında kurslara kayıt için kolları sıvayacağım.

saçmalama lütfen.... bak msla ben pazarlama satış yapamam ya ikna yeteneğim yoktur keşke olsa cunku kuzenım astra zenecada çalısıo evını ordan gelen eşantiyonlarla doldurdu hatta taşıo bile... neler nbeler ınanamızsın araba vermısler altına... tatıller.... yurtdışı vsvsv ahh ahhh.... birsürü firma var reprezant arayan üstelik kimyager istiyorlar... nası bulamıyorsun yaaa.... istabulda dollluuuuu.... tüm türkiye çapında hizmet verıolar hemde... bence şansını dene.

umudumu kaybetmiyeceğim=) her hafta bu hafta olacak diye başlıyorum. bakalım bu hafta neler olacak. hergün başvuru yapıyorum. ama inan geri dönüp sınava gel diyen bile yok. Bazen acaba tel numaram mı yanlış diye girip girip kontrol ediyorum :)))
dua edin bana noluurrrrr=)) inşallah en kısa zamanda kafayı yemeden iş bulurum

nerde iş arıyorsun cvni bana yollasana.... mail adresimi özelden mesaj atıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…