kimsesiz hissediyorum

medinem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2010
20
0
86
Ankara
hayatımda ilk defa kendimi kimsesiz çaresiz yapayanlız hissediyorum ailem yok artık kardeşim yok, eşim ve kızım bir tek onlar var ama insan annesi babası olmayınca kendini öyle öksüz hissediyor ki allah ömür versinde belki ölüm olsa bu kadar acıtmazdı canımı
bu yaşıma kadar ailemle hiç sorunum olmadı çok üstümüze düşerlerdi annem babam bende onlara kıyamazdım üzülecekler kırılacaklar diye içim titrerdi hele kardeşime ölürdüm
kardeşim nişanlandı kız istemeye gidecekleri gün beni götürmediler kardeşim gelmemi istememiş kalabalık gitmeyelim diye halbuki bir tanecik ablasıyım başka kimsemiz yok günlerce küstüm ama sonra kardeştir dedim olsun dedim affettim
ilk günler iyiydi gelin hanım sonraları yüzümüze bakmaz oldu evlerine gitsek halimizi hatrımızı sormazdı belki yapısı böyledir sessizdir dedik sonra baktık ki diğer insanlara gülücükler saçıyor gülüp oynuyor bize gelince beş karış surat
inanın allah şahidimdir en ufak bir kötü sözümüz en küçük bir yanlış davranışımız olmadı o surat yaptı biz yinede ses etmedik bir tek kardeşimin hatrına gelin hanım yüzümüze bakmasada arsız arsız gittim
nikahları kıyıldı eşyalar alındı evleri tutuldu hep beraber bizde yerleştirmeye gittik eşyaları evlerine yine bakmadı yüzümüze hoşgeldiniz bile demedi ne anneme ne bana ne de babacığıma bizde ses çıkarmadık elimizden geldiğince yardım ettik eşyaları yerleştirmeye çalıştık
nikahları kıyıldı ama düğün bu pazar olacak
eşyaları yerleştirmeye gittiğimiz gün kardeşim eşya taşırken yorulmuş gelin hanımın anneside bir bardak çay getirmiş kardeşime içsin diye kardeşimde şimdi yoruldum az sonra içeyim demiş bende balkonda kızıma birşeyler yediriyordum o sırada
gelin hanımın sesiyle irkildim kardeşime bağırıp çağırmaya başladı niye anneme bakmadın diye o sırada annem lafa karıştı kızım sende bize bi hoşgeldin demedin ne yapmıştık biz size dedi
gelin yine bağırmaya başladı siz işinize gelince aile oluyorsunuz benim hiç birşeyime karışmadınız hiç birşey almadınız diye ben dayanamadım çıktım balkondan yüzümüze baktınmı şimdiye kadar dedim bana terbiyesiz diye çıkıştı sonra babası kızı bir odaya götürdü kız hala bağırıp çağırıyor bende peşlerinden gittim şimdiye kadar her istediğini yapmadık mı dedim o sırada döndü bana el kaldırdı vurmaya çalıştı babası girdi araya yinede vurdu ellerime tırnak izleri daha yeni geçmeye başladı
daha kalıp içimdekileri dökmek istedim ama kardeşim tuttu kolumdan bizi evden çıkardı arabaya bindik uzaklaştık oradan
kardeşim arabada ne yapsam memnun kalmıyor artık bıktım bu iş bitsin diyordu
ertesi gün kızla görüşmüşler kız yalvarmış yakarmış ben kendimi affettireceğim annenden ablandan özür dileyeceğim demiş kardeşimde dayanamadı affetti
ama kız ne benden ne ailemden özür dilemedi yinede annem babam affetti ama ben affedemedim bana el kaldırdı ya ne hakla bu yaşıma kadar annem babam bana el kaldırmamışken o kim oluyordu affedemedim dedim ama zaten özür dileyende olmadı ki sadece kardeşim geldi büyüklük yap affet dedi
kardeşimsin sana küsmem anneme babamada küsmem ama o düğünede gelmem dedim tamam dedi o gün bugündür ne annem arıyor ne babam ben yinede aradım sordum küsmedim onlara kına gecesi ailemin yanında olurum düğün salonuna gitmem diyordum
hergün balkonda oturup yol bekledim geçen her beyaz arabaya baktım annem babam geliyor sandım çalan her telefona annem babamdır diye koştum ama şu vakit oldu kızım düğüne gelmiycek misin demediler en azından kına gecemize gel yanımızda ol demediler hiç mi değerim yoktu gözlerinde o kadar mı değersizdim
bugün sadece bir akrabamız aradı kına gecesine gelki geline fırsat verme dedi tamam dedim annem babam için gelirim
ama bugün yine bütün gün balkonda yol gözledim hiç aramadılar gelecekmisin diye sormadılar bile
bana el kaldırmış kendilerinin yüzüne bakmamış bir kız için şanlı şöhretli düğün yapıyorlarda bu güne kadar kalplerini kırmamak için çırpınmış kızlarına bir telefon dahi etmediler
gelin hanım yeminler etmiş vurmadım demiş ona inanmışlar ben yalan mı söyledim hadi ben yalan söyledim diyelim ellerimde mi yalan söyledi tırnak izleri duruyordu bir kaç gün öncesine kadar
çok yanlız kimsesiz kaldım bunu hakedecek en ufak bir hareketim olsaydı canım yanmazdı hata bende hakettim derdim ama yok içim çok acıyor dayanamıyorum nefes alamıyorum ağlayamıyorum ağlasam kızım ve eşim çok üzülüyorlar kızım eteklerime yapışıyor anne sen niye üzüldün diyor
o kadar dolu ki içim anlatmazsam çatlayacaktım artık okuyanlardan özür dilerim çok uzun yazdığım için

durumuna üzüldüm doğrusu.. ancak düğün üzeri olduğu için annen baban tekrar ortalık karışsın istememiş olabilirler o yüzden sen uzak tutmak istemiş olabilirler. kendi kendine üzülme bence beklemek yerine bi ara konuş derim ben

boş ver bence onlar üzülsünler
bende senin yerinde olsam aynısını yapardım
yaptıkları affedilemez
o gelin anana babnada el kaldırır korkma
elleriyle çamura batıyorlar

şu yaşadıklarının bi benzerini yaşadım ben de
hep en verici olan benken hiç adamdan saymıycağım bi kadın için ikinci plana düştüm(yani çok daha fazlası)
hayatımda ilk kez anneme küstüm
daha doğrusu onun küstüğünü duyunca ben de ah ettim
aynen senin gibi telefon bekledim hep
aynen bütün çevrem sen bunu haketmedin dedi
ama ne olursa olsun bu kandil günü sakın ah etme
herkes hakettiğini görmeden ölmez bak bu dünya böyle
ne olursa olsun hayır dualarını aldığımızla kalırız
ben uzunca bi süre inzivaya çekilmiştim
sen de öyle yap
kendini eşine ve çocuğuna ver ortalık durulsun
sora nasılsa ıspatlarsın kendini
gelin hanımla da sakın görüşme ikili oynıyan biri belli
kendini çek ve uzak dur
kimsenin hatırına bakma KARDEŞıN BıLE OLSA
OLAN SANA OLUR
sen sırtını eşine daya canım
ne varsa onlardan var bize

canim sen neden aramiyorsun anneni babani , onlardan kendi dertlerine düsmüslerdir, onlar icinde kolay degildir bu durum

kimsesiz hissetmenize gerek yok.. eşiniz ve kızınızla bir ailesiniz zaten..
bazen insan kendi anne-babasıyla yollarını ayırmak zorunda kalabilir,doğal bir durum.. eğer olaylar tamamen bu şekildeyse üzülmenize değmez zaten.. siz eşiniz ve kızınızla mutluluğunuzun tadını çıkarın..

ya bence bu işte ufak bi yanlış anlaşılma var, annenle baban, gelin için senin yüzüne bakmıyor değil bence, büyük ihtimalle oğulları için, ve büyük ihtimalle, oğulları kızlarından daha kıymetli olan bi anne baba seninki
yaşadıkların gerçekten çok çok üzücü, yıllarca unutamaz bunu insan
keşke evlenmeseydi o kızla kardeşin
insan ablasına el kaldıran bi kızla neden evlenir ki
nasıl huzurla evlenecek, düğünde huzurla göbek atacak kardeşin pes
insan yeni tanıştığı bi kız için üzülmez, gelin adayına üzülmez ama kardeşine çok içi yanar, anasına babasına...
bence burdaki asıl hatalı kardeşin, sonra annen baban en son gelin, neden dersen, gelin adayının bu kadar futursuz olmasına kardeşin yol açmış, herşeye de susulurmu canım
kardeşin ayrılmak için neyi bekleyecekti.... anne ne el kaldırmasını mı..
ay çok dürtüsel yazmış olabilirim kusura bakmayın arkadaşlar, sinir bozucu bi olay...
şimdi bu kız gitse olmaz gitmese olmaz

sağolun arkadaşlar ben eşime bile anlatamadım bu durumu sadece tartıştık dedim bana el kaldırdı bile diyemedim sonra beni anneme babamada göndermezdi çünkü sana el kaldırmış bir insanın hala neden düğününü yapıyorlar derdi ben böyle düşünürken onların umrunda olmadığımı görmek ne kadar üzücü ben geçen günlerde gittim anneme babama tek kelime konuşmadılar bu konu hakkında kardeşindir affet demediler düğünümüze gel diyemediler gittik ki yemek yetişir mi telaşındalar bize aldırış eden yok kart bile vermediler
kardeşim çok seviyor vazgeçemedi diyelim ama insan bu kadar kendini ezdirmez hadi bana bağırdı anneme bağırdıda insan herkesin içinde sevdiği adama bağırabilir mi siz korkmaz mısınız ya beni bırakıp giderse diye o kadar emin demek ki kardeşimden ben ne yaparsam yapayım beni bırakamaz diye düşünmştür çok da haklı üstümüze çıkıp tekmeleseydi yine gidecekti kardeşim o kıza
tek bedduam o da evladından görsün aynısını

Annenle baban naapsın insanlar telaş içindedirler..o stres arasında seni aramamış olabilirler..sen ara bence..kardeşine de söyle annenden ve senden yanınıza gelip özür dilesin gelin hanım..yoksa kötü şeyler olur diyerek kardeşini ikna etki getirtsin gelini yanınıza..
çok ayıp etmiş gelin..

Canım annen ve baban zaten senin katılacağını onları yalnız bırakmayacağını düşünüyor olabilirler....
Ben erkek kardeşinize karşı da sizi savunduğuna eminim... anneler babalar hep böyle evlatları arasında orta yolu bulmaya çalışırlar... sizi haklılığınıza inandırsalar siz daha bir tavır alacaksınız, keza kardeşiniz aynı şekilde... Ne olursa olsun gelin hanımla görüşmeyebilirsiniz ama, anneniz babanız bir daha bulunmaz.. yine siz kendinize düşeni yapın, siz arayın onlar aramıyorsa, yapılacak birşey olup olmadığını sorun...

çok üzüldüm arada böyle dengesizler oluyor. ama ileride buraya tekrar açacağın konuyu az çok tahmin edebiliyorum. bence ailenizden veya kızın ailesinden birisi alsın karşısına konuşsun yoksa evlilikleri taş çatlasın 3 yıl sürer

Böyle arsız tipler o kadar çokki
Ailenizde şimdiden bu arsızı baş tacı yapmışlar
Oo tanıdığım gördüğüm bütün gelinler öyle
Sizin yerinizde olsam saçını başını yolardım
Kardeşiniz ve ailenizde el kızı için size küsmüş
Yazık ya..

Gelinin yaptığına diyecek laf yok zaten. Terbiyesizmiş. Ertesi gün kardeşinizden o kadar hararetle özür dilemesinin nedeni de muhtemelen akşam kendi anne babasının yaptığı uyarı, kendi kendine o kadar ince düşünecek bir tip olduğunu sanmıyorum.
Anne babanıza gelince, bence onlar da farkındadır ama sen düğüne gelmemdediğin için ve sana karşı mahçup oldukları için açamıyorlardır konuyu. Yani utanıyorlardır bir anlamda. Sen de evlatsın abin de evlat. Abinin hatırı için sana bu saygısızlığı yapmış birine düğün yapılıyor ya, işte o yüzden sana karşı mahçuplardır. O nedenle utanıyorlardır. Çok görme, arada kalmış onlar da. Sen evlatlarısın nasıl olsa bilirsin onları, nasıl olsa çok seversin affedersin. Öteki tarafta abinin ilerde onları suçlamasından korktukları için dönemiyorlardır düğünden. Ama ben eminim sana karşı mahcubiyet hissettiklerinden. O yüzden sen büyük ol bu sefer, sen anne baab gibi davran. Aç anneciğine sor bakalım. "Anne beni aramıyorsunuz, kırgın mıyız hala, kırgınlık olur mu evlada." diye biraz sitem et, biraz nazlan. Bak o da nasıl dökecek içini.
Üzülme sakın, aile içinde olur böyle şeyler. Ama ne evlat anaya babaya küsebilir, ne anne baba evlada sırt çevirebilir.

Kendi öz anne babanızın tavrını anlayamadım ben?Acaba bize anlatmayı unuttuğunuz bir ayrıntımı oldu?Gerçi suana kadar anlattıklarınıza bakılırsa yuzdeyuz haklısınız.Amaa sen neyapardın dersenız ben kardesım ıcın o gelının gelıp benden ozur dılemesını bıle kabul etseydım buna sukretmelerı gerektıgını soylerdım,kınayakadarbeklerdim özür dilemezse hiçte işim olmazdı kimsede bana bişey dıyemezdı onca trıbe onca surata onsa selam bıle vermemeyeragmen zor gunlerınde yanlarında olmakıcın tasınmaya gıtmıssınız gordugunuz muameleye bakın.Boşverin bakın tutunacak sızı anlayan iki dalınız var cocugunuz ve eşiniz.İsteyen yanınızda olur isteyen olmaz..

aaa terbiyesize bak ne demek el kaldırmak yaa
yerinde olsam eşime ve kızıma sarılırım, anne baba ve kardeşimide vahşi kedi misali tırmıklayan o kızla mutlu olmaya terkederim. anne baba kızının yanında olmazmı böle şeymi olur sen sonuna kadar haklısın.

ınsan evlendıkten sonra hele hele cocugu olduktan sonra "herseyı" onlar oluyor...
sen kımsesız degılsın,herseyın esın ve kızın...
aıle de onemlı elbet ama once kendı aılem gelır,esım gelır,kızım gelır benım ıcın...
kardesın gozlerını acsın bence. boyle saygısız kendını bılmez bırını ewınızın ıcıne aılenıze sokması hıc mantıklı degıl.
annenle babanla sakın kafayla bı konus derım kızın yaptıgı hıc hos degıl.
ama bı kere daha soylıcem. kımsesız degılsın...
esın ve kızına sarıl...

Of , senın adına cok uzuldum, kendı aılenın senı yalnız bırakması cok agır. Fakat sen neden aramadın? Bı arayıp soraydın , anne neler oluyor, neden saf dısı bırakıyorsunuz benı dıye?? Tuhaf bır durum gercekten, ben annemın babamın bana bır yabancı yuzunden arkalarını asla donmeyeceklerını bılıyorum ,emınım.(gelın olsada)
sanırım baska meseleler yuzunden bu seklı almıs......
Gelının yaptıgı cok ama cok ayıp, bıde uste cıkıp senı yalancı cıkarmaya calısmıs.
Umarım muhakkak hatasını anlar enı sonundada , aranız tatlıya baglanır...
Sonucta kardesınle evlenecek, kardesındende olma yanı, ınsallah kardesınınde aklına gırıp senden sogutmaz, kardesınede ıs dusuyor bu konuda tabı, sankı oda doldurusa gelmıs gıbı.... Yazık.
Buyukluk yıne sende kalsın, kardesınden aılenden olma, o terbıyesız gelındende ozur falan bekleme, bu cınsler cok pıskın olur.... Degmez kendını uzmeye...
ınsallah tatlıya baglanır canım, kardesının dugunune gıtmemezlık etme, omru bıllah pısman olursun sonra, o ettıgınden ınsallah utanır!
Gecmıs olsun ...gul artık

bu akşam düğün olacak içim çok acıyor dün gittik yinede eşimle annemin yanına kızım sen çok haklısın hiç birşey diyemiyorum ne diyeceğim utanıyoruz dedi annemde çok hastalanmış sakinleştiricilerle ayakta duruyor zaten baştan beri ısınamamıştım şimdi çok soğudum nasıl geçecek böyle hayat bilmem diyor
nasıl olacak ya allahım hayatımda hiç bu kadar üzüldüğümü hatırlamıyorum bir tanecik kardeşim var en mutlu olması gereken günde hep beraber olmamız gereken bu günde gülüp oynayacağımız yerde olanlar çok ağır geliyor
kardeşim çok mutlu olsa onun adına sevineceğim o mutlu olsun yeter diyeceğim ama yok dün gördüm çökmüş sanırsınız evlenmiyorda evde cenaze var o kadar kötü ne olur okuyan arkadaşlar dualarınızı esirgemeyin

ah arkadaşım herkes üzgünse kardeşinde istemiyosa neden düğün oluyor.ilerde daha büyük anlaşmazlıklar ortaya çıkar.böyle bi insanla huzurunda olmaz.ama inşallah gelinde suçunu anlamıştırda,aynı terbiyesizleri bidaha yapmaz..

kıyamıyor ki o beni bırakmadan ben onu bırakamam diyor onca ay nişanlı kaldılar gezip tozdular bırakırsam adı çıkar diyor aslında doğru ama kız da bunu düşünüp ona göre hareket etmesi gerekiyordu beni bırakırsa ne yaparım diye içi titremesi gerekirdi biz çok kötü insanlar bile olsak ki allah şahit en ufak bir kötü söz söylemedik şimdiye kadar kardeşimi çok seviyorsa onun hatırına susardı
biz neler çektik kayınvalidelerimizden ama hep sustuk niye sanki korkumuzdan mı biz bilmezmiydik bir iki laf çarpalım el kaldıralım ama eşlerimizin annesidir dedik eşimizin hatırına sustuk ben eşimin anesine bir söz söyleyecek olsam utanırım eşimin yüzüne bakamam bidaha
dün neler oldu bilmiyorum bakalım göreceğiz zaman daha neler gösterecek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…