Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
para muhabbeti yapmıyoruz çok şükür. yoksa yanmıştımÖdediğiniz miktar az değil aslında eşiniz nasıl farketmiyor?
evet biliyorum. bir hobisi var ona epey para ayırır. fişleri vs hep ortalığa koyar herşeyi meydandadır.Onun maaşından kalanını ne yaptığını siz biliyor musunuz peki? Belki o da borç ödüyor, ya da ailesine falan veriyordur bu yüzden hiç lafını etmiyor olabilir mi? Böyle bişey yapıyorsa sizin için sıkıntı olur mu?
Sizi darlamaması güzel tabi, ama kaç yıllık evlisiniz? Hiç maaşımızdan kalanı birikim yapalım, ev/ araba vs alalım gibi muhabbetler olmadı mı? Bu da biraz ilginç hani...
Neyse Allah sağlık versin inşallah, hepsi ödenir.
vay be maşallah dedimbabam öyle biri değil. borcum var şu kadar desem kendisi borç alır benim borcumu kapatır sonra o borcu öder durur. imkanı yok ikna edemem.
hayatım boyunca (31) paranın kıymetini bilmedim. babam zengin olmadığı halde üstüme çok titredi. üniversite okurken x tl gönderir misin dediğimde 3x tl gönderdi. param bitti x/2 tl gönderir misin dediğimde ayy parası bitmiş modlarına girip 5x tl gönderdi. ben har vurup harman savurdukça kazanmaya başlarsan kolay harcayamazsın bunlar güzel günlerin dedi. ama ben kazanmaya başladım. buraları okuyan yakın iş arkadaşlarım olduğu için bilgiler az buçuk şaibeli olabilir :)
devlet hastanesinde çalışıyorum. 4200 tl civarında bir gelirim var. 1.5 yıl önce evlendim. evlenmeden önce atanmıştım ve ben para kazanmanın sarhoşluğu içinde onu da alayım bunu da alayım derken. birkaç tane kredi çektim toplam ödemem bir ay içinde 2070 tl bunun içindeki her ay ödediğim 670 tl lik kısmı haziranda bitecek. 570 tl lik kısmı 22 ay sonra bitecek. diğerlerinin bitmesine de yaklaşık 30 ay var
eşimin annemin babamın arkadaşımın dostumun hiçbirinin hiçkimsenin haberi yok. hastayım sanıyorlar yastayım bilimiyorlar sendromu yani. çünkü kendime yediremiyorum. bu borçlar bana büyük ders oldu. daha bankaymış kredi kartıymış elleşmem. ama düşündükçe boğuluyorum resmen. hadi bir hata yaptın tekrar niye ve tekrar niye.
yarın öbürgün çocuk düşünsem anam ağlayacak gül gibi maaştan kuş kadar bir şey kaldığı için.
ee napak? tayfası için bir şey söylemek gerekirse:
hiç. sadece ödersin, yaparsın, edersin falan deyin yeter
eşiniz sizi para biriktiriyor mu sanıyor?soracakları bir şey olmadı. eşimle ödediğimiz şeyler ayrı. fatura ve kirayı o öder. yemek ve giyecek gezme vs bendedir. o yüzden şimdiye dek farkedilmedi. utanıyorum bu kadar büyük çocukluk yaptığım için. ve söyleysem berabner ödemeye kalkar eşim de babam da. kabul etmem.
hayatım boyunca (31) paranın kıymetini bilmedim. babam zengin olmadığı halde üstüme çok titredi. üniversite okurken x tl gönderir misin dediğimde 3x tl gönderdi. param bitti x/2 tl gönderir misin dediğimde ayy parası bitmiş modlarına girip 5x tl gönderdi. ben har vurup harman savurdukça kazanmaya başlarsan kolay harcayamazsın bunlar güzel günlerin dedi. ama ben kazanmaya başladım. buraları okuyan yakın iş arkadaşlarım olduğu için bilgiler az buçuk şaibeli olabilir :)
devlet hastanesinde çalışıyorum. 4200 tl civarında bir gelirim var. 1.5 yıl önce evlendim. evlenmeden önce atanmıştım ve ben para kazanmanın sarhoşluğu içinde onu da alayım bunu da alayım derken. birkaç tane kredi çektim toplam ödemem bir ay içinde 2070 tl bunun içindeki her ay ödediğim 670 tl lik kısmı haziranda bitecek. 570 tl lik kısmı 22 ay sonra bitecek. diğerlerinin bitmesine de yaklaşık 30 ay var
eşimin annemin babamın arkadaşımın dostumun hiçbirinin hiçkimsenin haberi yok. hastayım sanıyorlar yastayım bilimiyorlar sendromu yani. çünkü kendime yediremiyorum. bu borçlar bana büyük ders oldu. daha bankaymış kredi kartıymış elleşmem. ama düşündükçe boğuluyorum resmen. hadi bir hata yaptın tekrar niye ve tekrar niye.
yarın öbürgün çocuk düşünsem anam ağlayacak gül gibi maaştan kuş kadar bir şey kaldığı için.
Ee napak edek tayfası hakkaten öyle bir tayfa var isimleri lazım değil.başlık başlık gezip e bunun nesi dert e bu üslup mu moda vs ancak laf sokan tipler.yav oku geç illa yazmak zorunda mısın. Borçlara gelirsek ödenir be sağlık olsunhayatım boyunca (31) paranın kıymetini bilmedim. babam zengin olmadığı halde üstüme çok titredi. üniversite okurken x tl gönderir misin dediğimde 3x tl gönderdi. param bitti x/2 tl gönderir misin dediğimde ayy parası bitmiş modlarına girip 5x tl gönderdi. ben har vurup harman savurdukça kazanmaya başlarsan kolay harcayamazsın bunlar güzel günlerin dedi. ama ben kazanmaya başladım. buraları okuyan yakın iş arkadaşlarım olduğu için bilgiler az buçuk şaibeli olabilir :)