Kimmik'in Günlüğü

Anladim..
Zorlanirim ama yapabilirim saniyorum..
Kahvalti da bir elma biraz kuruyemis veya bir muz kuruyemis olur mu?
Bir de yani bir tabak yemek yemektense bir porsiyon meyve yemek sanki daha hafif gibi degil mi:)

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Meyveyi tamamen şeker olarak görüyor Canan Karatay, yani hafif bir sey degil. Tabii ki faydalı kisimlari da var ama abartmadan sadece 1 porsiyon olarak almak gerekiyor kabuklariyla beraber. Mesela portakal yerken kabuğunu elma soyar gibi cok derinden soymayip beyaz lifli kisimlariyla birlikte yemek cok faydali. Evet kahvaltida meyve ve kuruyemisin yaninda mutlaka yumurta, bol bol peynir, zeytin, domates ve yesillik de unutulmamali.

Iftar:
Saat: 20 suları
1 hurma
1 tabak etli nohut yemegi
1 yumurta ile tereyaginda biberli domatesli menemen
1 avuc ici beyaz peynir
Toplam 20 kadar yesil ve siyah zeytin
1 bardak detoks suyu
Bol bol Roka

Detoks suyum... Şöyle yaptım;
- bir litre suyun içine
- kabuklariyla beraber salataligi, limonu ince ince kestim ve yarim portakali da yine kabuklariyla beraber yuvarlak yuvarlak ince dilim halinde kestim koydum.
- Bir iki gun buzdolabinda beklettim.
- Vücuttaki zararli toksinleri atiyormus.

Ayni zamanda bazi kisiler vardir ya, suyun tadini sevmeyen, onlar için de bir alternatif, farkli ve lezzetli bir seçenek oldugunu dusunuyorum. Böyle bir arkadasim vardi benim cok eskiden, asla su icemezdi, tadini sevmiyorum derdi, hangi marka olursa olsun. Keske hala onunla gorusuyor olsam, bu fikri soylerdim ona da. Belki boylece seve seve icerdi.

Su demek hayat demek!

Kahvaltı:
12:30
1 yumurtayla zeytinyaginda biberli domatesli menemen, yumurtanin sarısı sulu
Közlenmiş patlıcan, tereyaginda soğanlı, sarımsaklı ve domatesli
Yarım muz
1 avuç yeni kırdığım fındık
2 fincan çay
1 bardak detoks suyu, portakalli, karadutlu
Beyaz peynir
3 yeşil ve 3 siyah zeytin ve 1 çorba kaşığı zeytinyağı
Domates, salatalık

Tam pazar kahvaltısı oldu. >.<

Ara:
16:30
1 kase tarçınlı yogurt
1 kasik kadar da yogurdun kaymağı
Biraz Kuzukulağı

Aksam:
18:30
1 tabak etli nohut yemeği
1 bardak ayran
1 diş sarımsak
2 avuç çekirdekli galeta

Günde 2 diş sarımsak yemek gerekiyormuş, ezilmiş olarak. Tabi ardından karanfil de aldım ağzıma. ^_^

Galetaaaa&#9825; Bu ayçekirdekli mini mini galetaları çok ama çok sevdiğimi söylemiştim, değil mi? :'(

Son düzenleme:
Ayyy oyle aciktim kiii...

Bu arada, fitness pal diye bir uygulama indirdim telefona. Oradan bugunlerde yediklerimin yağ, karbonhidrat ve protein oranlarini hesapladigimda, proteinden cok az oranda aldigimi farkettim. Yag olarak gayet iyi durumdayim, %60 civarinda. Ama karbonhidrat alımım çok fazla ve proteinim de almam gerekenden çok az. En fazla %10 karbonhidrat almam gerekirken %30 civarinda aliyorum. Sanırım cok fazla kuruyemis ve baklagil yiyorum. Ve proteindeki az oranin sebebinin son 2 gundur sulu yemeklerin icindeki birkac parca et ve bir iki yumurtadan baska protein namina kofte tarzi pek bir sey almadigim icin boyle oldugunu dusunuyorum. Bakalim, ilerleyen gunlerde %25-30 protein hedefime ulasabilecek miyim? Neyse ama cok sukur ki normal klasik diyetlerdeki gibi % 50 karbonhidrat almıyorum ya.

# Ama tabi bunların hepsinin ötesinde bu uygulamanin yanlış hesap yapma olasiligi da oldukca yuksek. Programin genel olarak esas onem verdigi sey kalori hesabı. Ve benim icin ise bunun cok da onemi yok.

Sahur:
1 hurma
Bol su

Dün gece yatmadan önce 1 kase yoğurt yemiştim. Onu da söyleyeyim. Hadi bakalım.

~~~
Hiiiiii!
Nasil da unutmuşum dün akşam çikolata yedigimi buraya not etmeyi!
Oyle bir durum olmus ki...
Sanki hic caktirmamaya çalışırmışım gibi.
~
Neyse, sonunda hatirlayip da buraya yazdim ya.
Her ne kadar gec olsa da...
Gerci nasil unutulur boyle bir lezzet, cok ayip, cok ayip bana...
Evet, itiraf ediyorum; diyet uygulayan aciz bir sahsiyet olarak ben yedim, hem de çikolata!
~
Bu bir itiraf, çünkü iyi bir sey yapmadim, kabul.
Ama en azindan bitter yedim, o yönden sebebim makul.
~
Tabi bir de dozunu kacirmasaydim daha rahat olacaktim.
Ama 40 gr cık şey nasil agzimin içinde eriyiverdi hemen, ben de anlamadim.
Kelimeler kifayetsiz gercekten, şaşkınım!
~~~

Ayyy cok hoş bir siir oldu bu yaaa. Gerçekten gözlerim yasardi. Mutluluktan mi, utanctan mi emin degilim tam olarak ama olsun.

Saygılar.

Son düzenleme:
Aaah ah iste.
Yerken birazcik toktum. Hadi dedim az yemis olayim.
Neyse iyi oldu ama.
Sahurumu guzel yaptim:)

Iftar:
1 hurma
1,5 tabak kiymali kapuska yemegi
1 kase yogurt, 1 dis sarimsakli
1 bardak detoks suyu
Salata
Bol su

Detoks suyum önceki salatalikli, limonlu, portakalli tarif gibi ama bu sefer bir ekleme daha yaptim, soguk olarak bardağa koyduktan sonra ustune kuru nane serptim. Normalde bu tarifin icine ilk yapim asamasinda taze nane koyup dinlenmeye birakiliyor ama evde yoktu, ne yazik ki. Ama boyle kurusuyla da lezzetli oldu, farkli oldu. Bu detoks suyu olayini sevdim. Baska tarifler de arastiracagim. &#9825;&#9825;&#9825;

Yarinda oruc tutacak misin?

Evet, inşaallah istiyorum.

Yarin saliiii. Yani Karatay gunu?? Heyecanlı misin? ^^

Evet basarabilecek miyimmerak edeiyorum.
Ekmek biraz korkutiyor beni.
Cok ekmekci biri degilim aslinda ama bazi yemekler var ki katiksiz yiyemiyorum

Evet basarabilecek miyimmerak edeiyorum.
Ekmek biraz korkutiyor beni.
Cok ekmekci biri degilim aslinda ama bazi yemekler var ki katiksiz yiyemiyorum

Ben geçen sefer Karatay'a ilk başladığımda cok azıcık, bir lokma kadar ekmek yiyordum her yemegimde, hen alışmak adina hem de tabagimi siyirmak adina. :) sonra sonra kendi yontemlerimle alismaya basladim, simdi genelde baktığımızda gayet ekmeksiz yapabiliyorum. Ama yine de cok mecbur kalirsam diye aklimin bir kosesinde de şu bilgiyi her zaman güncel tutuyorum: Eger ekmek yemek illa gerekiyorsa, mesela Ramazan'da sicak pidelerin tadina bakmadan edemez insan, durduramaz kendini, işte bu sekil bir durumla basbasa kaldigimda yapmam gereken sey şu; uzerine mutlaka bolca tereyag surerek sadece bir lokma kadar ekmegi afiyetle yemek. Bu benim tamamen gözümün doymasini saglayacaktir.

Ama tabi zaten Ramazan'a kadar gitmeye gerek yok, ben gunluk hayatimda bile cok kati bir sekilde uygulamıyorum Karatay'i. Yeri geliyor hic dikkat etmedigim zamanlar oluyor, pilavlari, patatesleri, galetalari hapur hupur goturdugum bol kacamakli gunlerim de oluyor ama burada asil olan tek şey neyin dogru neyin yanlis oldugunu bilmek. Bile bile yanlis da yiyebilirim, olsun. Her yanlis bir sey yedigimde psikolojik çöküntü yapmadan, "Oh ne guzel yedim işte, afiyet, sifa olsun, n'olur bir kerecikten?!" diyip diyetin bozulmadigina inanarak devam etmem gerekiyor. Cunku cok insan var ki, bir öğün kacirsa tamamen yapamayacagina kendini sartlandiriyor ve bu sefer de saldım çayıra, Mevlam kayıra hesabi vurdumduymaz bir beslenme şekliyle alip basini gidiyor. Boyle olmamalı bence.

Aslinda bugun oruc tutmak istiyordum ama imsaktan once kalkamadim, ne yazik ki. Bir kalktim baktim yarim saat gecmis. Dolayisiyla tutamadim bugün.

Kahvaltı:
9:20
Yarım muz
2 kuru mürdüm erigi

Ogle:
12:30
5 büyük Izmir köfte
1 kase yogurt

Ara:
16:55
1 bardak detox water, elma ve karpuz dilimli ve kabuk tarcinli.

Detoks suyum cok leziiz^^

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…